Je hebt te maken met letselschade na bedrijfsongeval en je wilt weten hoe je de schade vergoed krijgt. Wij leggen uit waar jij recht op hebt na een arbeidsongeval met letselschade tot gevolg.

Heb je vragen of wil je advies op maat over jouw situatie? RN Letselschade is een ervaren en snelgroeiend letselschadebureau. Heb jij te maken gekregen met letselschade als gevolg van een bedrijfsongeval, dan ben je bij ons op de juiste plek. Onze diensten zijn voor jou geheel kosteloos, want we verhalen de kosten op de verzekeraar van de tegenpartij.

Letselschade na bedrijfsongeval: hier heb je recht op!

Als je te maken hebt met een ongeval op het werk, bijvoorbeeld een ongeluk met een machine of een verkeersongeval onder werktijd, dan wil je weten wie er aansprakelijk is voor de schade. Er is niet alleen het lichamelijke letsel, want daarnaast zijn er ook andere (financiële) gevolgen. Bijvoorbeeld de ziekenhuiskosten, gemiste inkomsten omdat je een tijd niet kon werken, de kosten voor het inschakelen van huishoudelijke hulp en de emotionele schade.

De werkgever is verplicht om de veiligheid en de gezondheid van zijn medewerkers te beschermen. Hij moet er alles aan doen om ongevallen te voorkomen en om te zorgen voor een veilige werkomgeving. Dit is de zorgplicht van de werkgever.

Heb je te maken met een ongeval op het werk en daardoor met letselschade na bedrijfsongeval, dan is de kans groot dat de werkgever aansprakelijk is! Om een schadevergoeding te claimen dien je de werkgever aansprakelijk te stellen.

Werkgever aansprakelijk stellen na bedrijfsongeval

De werkgever stel je aansprakelijk voor het bedrijfsongeval als je kan aantonen dat hij niet heeft voldaan aan de wettelijke zorgplicht. Bijvoorbeeld omdat hij niet goed heeft uitgelegd hoe de machine werkte of omdat de werkomstandigheden niet veilig waren.

Een uitzondering op de aansprakelijkheid van de werkgever bij letselschade na bedrijfsongeval is als de werkgever kan aantonen dat hij aan de zorgplicht heeft voldaan. Een andere uitzondering is er als de werkgever kan aantonen dat de werknemer door roekeloos gedrag een ongeval veroorzaakte. In deze gevallen hoeft de werkgever geen schadevergoeding te betalen. Ook in dit geval helpt RN Letselschade jou kosteloos verder. Je kan altijd vertrouwen op ons no cure no pay-principe.

Letselschade na bedrijfsongeval: wat kan je doen?

Enkele tips als je te maken hebt met een arbeidsongeval met letsel tot gevolg:

  • Maak foto’s van de situatie en van het letsel.
  • Vraag collega’s die aanwezig waren of ze een getuigenverklaring willen opstellen.
  • Ga naar het ziekenhuis of de huisarts. Je krijgt de hulp die je nodig hebt en de aantekening in het medisch dossier zorgt ervoor dat we het causaal verband tussen het ongeval en de letselschade kunnen aantonen.

Schadevergoeding arbeidsongeval

Heb je te maken met letselschade na arbeidsongeval, dan is het raadzaam om contact op te nemen met ons. Dankzij onze gratis letselschadescan ontvang jij binnen 60 minuten advies van één van onze ervaren letselschadespecialisten en weet je meteen waar je aan toe bent.

Wij zijn werkzaam door het hele land en helpen jou overal een schadevergoeding te krijgen als je te maken hebt met letselschade na bedrijfsongeval. Wist je dat er ook digitaal veel mogelijk is? Als het bijvoorbeeld door ernstig letsel niet mogelijk is om bij ons langs te komen kunnen wij digitaal contact onderhouden en op deze manier veel regelen. Wij kunnen ook altijd bij jou langskomen op locatie. Onze letselschade-experts staan altijd en overal voor jou klaar. Neem direct contact met ons op!

WhatsApp 9:00 tot 21:00 online