Letselschade Claimen
Maximale schadevergoeding claimen met RN Letselschade. Direct, toegankelijk en werkt met passie.

Als u letsel heeft opgelopen door toedoen van een ander, kunt u een schadevergoeding aanvragen. Wij zorgen ervoor dat u een maximale vergoeding krijgt voor de schade die u geleden hebt. RN Letselschade beschikt over de juiste expertise om dit proces zo soepel en snel mogelijk te laten verlopen.

Stappen letselschade claimen

Er is een aantal stappen die u dient te doorlopen wanneer u letsel opgelopen heeft door een ongeval op werk, in het verkeer of elders. Aan het uitvoeren van deze stappen is veel wet- en regelgeving verbonden. Wanneer u niet bekend bent met deze regelgeving, is het prettig als RN Letselschade kosteloos helpt bij dit proces. Dat doen we dan ook graag.

Hieronder treft u een beknopte uitleg van hoe wij uw letselschade claimen in 5 stappen. Wilt u meer informatie over de te nemen stappen? Ga dan naar ons letselschade stappenplan.

Stap 1: Experts inschakelen

Neem contact op met onze letselschadeadviseurs om het proces van de letselschadeclaim in gang te zetten. Wij begeleiden u tijdens alle stappen en zorgen dat u zo min mogelijk omkijken hebt naar dit proces. Zo kunt u zich focussen op het herstel, terwijl wij de maximale vergoeding claimen. Onze letselschade advocaten en juristen staan voor u klaar.

Stap 2: Aansprakelijkheid vaststellen

Een belangrijk onderdeel tijdens het claimen van de letselschade is de aansprakelijkheid van de tegenpartij vaststellen. Zonder een aansprakelijke tegenpartij kan de letselschade nergens verhaald worden (tenzij u beschikt over een aanvullende SVI dekking). Neem als voorbeeld een auto-ongeluk en het schadeformulier waar er duidelijk een proces over bestaat. In andere gevallen dient u een aangetekende brief versturen en de reactie van de tegenpartij afwachten.

Stap 3: Schadeclaim berekenen

Ieder ongeval is anders. Om de schadevergoeding goed te berekenen is een professioneel letselschadeadviseur nodig. Met behulp van rekenkundige specialisten wordt een eerlijke vergoeding berekend waarbij rekening gehouden wordt met zowel de materiële als de immateriële schade. Zo is er ook nog een vaak twijfel over het berekenen van smartengeld.

Stap 4: Letselclaim vaststellen

Nadat onze specialisten een berekening hebben gemaakt, wordt de letselclaim vastgesteld. Hiervoor zal overleg met de tegenpartij plaatsvinden en een onderhandeling van alle schadecomponenten en de hoogte van de schadevergoeding. Samen met u en de tegenpartij komen we tot een overeenkomst over de hoogte van de schadevergoeding. Na vaststelling wordt het gedocumenteerd zogenoemde vaststellingsovereenkomst.

Stap 5: Schadeclaim afwikkelen

Het is mogelijk dat het lang duurt voordat de schadeclaim is afgehandeld. Het kan dan gaan over maanden tot zelfs jaren. Een schadeclaim is pas afgehandeld als u helemaal genezen bent of wanneer de klachten stabiel blijven.

Hoogte van mijn letselschadeclaim

De hoogte van de letselschade vergoeding en de letselschade bedragen verschillen per situatie. Zo kan iemand die verlamd is geraakt en zijn werk niet langer kan uitvoeren een hogere schadevergoeding krijgen dan iemand die een hersenschudding op heeft gelopen en slechts schade heeft aan zijn/haar fiets. Vaste bedragen voor letselschade zijn er dus niet. Aan de hand van vergelijkbare ongevallen en persoonlijke omstandigheden wordt een passend bedrag bepaald. Hierbij wordt gekeken naar het verloop van het ongeval en de gevolgen ervan. Bij RN Letselschade kunnen wij door onze ervaring een passende vergoeding vaststellen en claimen.

Hulp van RN Letselschade

Van licht letsel tot ernstig letsel; bij RN Letselschade behartigen wij de belangen van een slachtoffer na een ongeluk. Wij regelen een schadevergoeding voor de geleden en nog te lijden schade. Dit doen wij op een transparante en persoonlijke manier, als cliënt bent u altijd up-to-date van de ontwikkelingen. Wilt u meer informatie over de hulp die RN Letselschade biedt? Neem dan gerust contact met ons op, of bel 085 – 013 1 013

Letselschade melden?

Letselschade melden

  • Max. bestandsgrootte: 128 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

WhatsApp 9:00 tot 21:00 online