Snel navigeren?

Of wil je weten wat het verschil is tussen:

Soorten letselschade

Dagelijks vinden veel ongevallen plaats, zowel in het verkeer als bijvoorbeeld op de werkvloer. Bij al die verschillende soorten ongevallen kunnen ook veel verschillende soorten letsel en letselschades ontstaan. Wanneer jij letselschade hebt opgelopen door toedoen van een ander, kun je een schadevergoeding aanvragen. Als er een aansprakelijke partij is, kan zowel materiële als immateriële schade verhaald worden bij de tegenpartij. RN Letselschade helpt jou gedurende dit proces.

Materiële en immateriële schade

Allereerst is het belangrijk dat er onderscheid gemaakt kan worden tussen twee soorten letselschade: materiële schade en immateriële schade. Voor beide schades heb je recht op een schadevergoeding. Materiële schade is meestal direct in geld uit te drukken. Hierbij kan je denken aan medische kosten, maar ook aan salarisinkomsten die je misloopt wegens het letsel. Wij verhalen deze en andere materiële schade bij de tegenpartij. Immateriële schade kan ook zeer ingrijpend zijn. Hiermee wordt de emotionele pijn bedoeld die niet uit te drukken is in geld. Toch kunnen we ook hiervoor een claim indienen. Bij immateriële schade kan gedacht worden aan alle aspecten die de levensvreugde kunnen verminderen, zoals persoonlijke relaties die veranderen door het letsel of littekens waardoor je steeds wordt herinnerd aan het ongeval. RN Letselschade helpt bij het claimen van het smartengeld dat je voor beide soorten letselschade kan ontvangen. Onze diensten zijn voor jou geheel kosteloos. Alle kosten verhalen wij bij de verzekeraar van de tegenpartij.

Letselschade na een bedrijfsongeval

Een ongeluk zit in een klein hoekje, ook op de werkvloer. Wanneer je te maken hebt met een arbeidsongeval, kan RN Letselschade jou bijstaan. Vaak is de werkgever aansprakelijk als er een ongeval onder werktijd heeft plaatsgevonden. Een ongeval kan bijvoorbeeld voorkomen wanneer de arbeidsomstandigheden onveilig waren en de werkgever niet voldaan heeft aan de zorgplicht. Ook wanneer de werkgever aan kan tonen dat hij wél aan de zorgplicht voldaan heeft, staat RN Letselschade voor je klaar. Wanneer de schade niet verhaald kan worden bij de werkgever, brengen wij geen kosten bij jou in rekening. Wij hebben een no cure, no pay-principe waar jij altijd op kan vertrouwen.

Letselschade na een verkeersongeval

Ook op de weg vinden dagelijks veel ongelukken plaats. Vaak is er daarna sprake van letsel. Dit kan nare fysieke, mentale en financiële gevolgen hebben. Heb je onverhoopt te maken met letsel na een verkeersongeval, dan helpt RN Letselschade jou verder. Wij kunnen je ook ondersteunen wanneer je als fietser of voetganger betrokken bent geraakt bij een verkeersongeval. Onze professionele en ervaren letselschade-experts staan aan jouw zijde om een schadevergoeding te claimen. Die verhalen we ook in dit geval bij de aansprakelijke partij, waardoor onze diensten voor jou geheel kosteloos blijven. Waar het ongeval ook heeft plaatsgevonden, RN Letselschade helpt jou verder. Wij zijn werkzaam in heel Nederland.

Loonschade

Ben je werkgever en heeft er een ongeval plaatsgevonden op de werkvloer? Dat betekent dat jij ook schade loopt in de vorm van loonschade. Dit houdt in dat het loon van het slachtoffer wel doorbetaald moet worden, terwijl er geen werk verricht wordt. Ben jij als werkgever niet de aansprakelijke partij voor het letsel van je werknemer? Dan verandert de situatie. Je hebt dan namelijk wettelijk gezien het recht om het doorbetaalde loon door te vorderen. Hierbij is het wel belangrijk wat de oorzaak is van de arbeidsongeschiktheid. In sommige gevallen is er namelijk wel sprake van aansprakelijkheid, maar niet van verhaalsrecht. Heb je vragen over jouw situatie rondom loonschade? Neem dan meteen contact op met RN Letselschade. Wij kunnen meteen al je vragen beantwoorden.

RN Letselschade voor alle soorten letselschade

RN Letselschade staat je ook bij in andere aansprakelijkheidsgevallen. Wanneer je bijvoorbeeld schade hebt opgelopen door toedoen van een (huis)dier, is er sprake van dierenaansprakelijkheid. Daarnaast helpen wij je wanneer de gemeente aansprakelijk is en bij aansprakelijkheid in sport- en spelsituaties. Heb jij onverhoopt te maken met één van deze soorten letselschade? Neem dan zo snel mogelijk contact op met RN Letselschade. Wij zorgen ervoor dat je binnen 60 minuten met een letselschadespecialist spreekt die jou meteen vrijblijvend advies geeft. Onze experts helpen jou door heel Nederland.

RN Letselschade staat jou bij in moeilijke tijden

Wij helpen jou wanneer je letsel hebt opgelopen door toedoen van een ander. Door jouw schade meteen te melden, spreek je gegarandeerd binnen 60 minuten een letselschade-expert die jou vrijblijvend adviseert. Neem direct contact op voor gratis juridische hulp!

WhatsApp 9:00 tot 21:00 online