Dagelijks vinden veel ongevallen plaats, zowel in het verkeer als bijvoorbeeld op de werkvloer. Bij al die verschillende soorten ongevallen kunnen ook veel verschillende soorten letsel en letselschades ontstaan. RN Letselschade helpt jou gedurende dit proces.

Welke soorten letselschade zijn er?

Wanneer jij letselschade hebt opgelopen door toedoen van een ander, kun je een schadevergoeding aanvragen. Als er een aansprakelijke partij is, kan zowel materiële als immateriële schade verhaald worden bij de tegenpartij. Voor deze verschillende situaties bestaan ook verschillende typen verhaalbare letselschades:

  • Personenschade: is de schade die iemand oploopt ten gevolge van een ongeval en is een algemene benaming voor alle soorten letselschade.
  • Shockschade: wordt ook acute stressstoornis genoemd en anders dan de medische term ‘shock’ is shockschade niet levensbedreigend. Het is namelijk psychische schade ten gevolge van een ongeval. Deze vorm van schade kan ontstaan door het ervaren van een traumatische situatie of doordat iemand geconfronteerd wordt met de ernstige gevolgen van een ongeval.
  • Overlijdensschade: in het geval van overlijdensschade draait het om de nabestaanden van het slachtoffer. Het kan zijn dat de overleden persoon de nabestaanden niet meer kan voorzien in het nodige levensonderhoud. Er kan dan een schadevergoeding worden uitgekeerd. Ook de begrafenis- of crematiekosten komen voor een vergoeding in aanmerking.
  • Affectieschade: hierbij gaat het om het verdriet dat veroorzaakt is door het ernstig gewond raken of overlijden van een naaste. Er moet in dit geval wel sprake zijn van een ongeval waar een tegenpartij voor aansprakelijk is.
  • Gevolgschade: staat gelijk aan indirecte schade en is het tegenovergestelde van directe schade. Een voorbeeld van gevolgschade is de rookschade n.a.v. een brand.  

Verschillende soorten letsel

We kennen dus meerdere soorten letselschade; fysiek en emotioneel. Deze vormen van letsel ontstaan naar aanleiding van diverse situaties, waarvan de ernst van het letsel verschilt. Hieronder vindt u een overzicht van de gevallen van aansprakelijkheid.

RN Letselschade voor alle soorten letselschade

RN Letselschade staat je ook bij in andere gevallen van aansprakelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld schade hebt opgelopen door toedoen van een (huis)dier, is er sprake van dierenaansprakelijkheid. Daarnaast helpen wij je wanneer de gemeente aansprakelijk is en bij aansprakelijkheid in sport- en spelsituaties. Heb jij onverhoopt te maken met één van deze soorten letselschade? Neem dan zo snel mogelijk contact op met RN Letselschade. Wij zorgen ervoor dat je binnen 60 minuten met een letselschadespecialist spreekt die jou meteen vrijblijvend advies geeft. Onze experts helpen jou door heel Nederland.

 

RN Letselschade staat jou bij in moeilijke tijden

Wij helpen jou wanneer je letsel hebt opgelopen door toedoen van een ander. Door jouw schade meteen te melden, spreek je gegarandeerd binnen 60 minuten een letselschade-expert die jou vrijblijvend adviseert. Neem direct contact op voor gratis juridische hulp!

WhatsApp 9:00 tot 21:00 online