Je gaat op vakantie en je maakt een ongeluk mee waardoor je letselschade oploopt. In dat geval is er helaas geen sprake meer van onbezorgd genieten. Je hebt te maken met letsel, pijn en verdriet en je vraagt je af wat de regels zijn over letselschade door een ongeval tijdens vakantie. RN Letselschade is op de hoogte van deze regels en wij delen wat jouw rechten zijn en wanneer je recht hebt op een schadevergoeding!

RN Letselschade is de letselschadespecialist die je vrijblijvend helpt en adviseert. Binnen 60 minuten neemt één van onze experts vrijblijvend contact met je op. Wil je direct jouw vraag stellen, neem dan contact op.

We bespreken de situatie van letselschade die je oploopt door een ongeval tijdens een vakantie in het buitenland en tijdens een vakantie in Nederland. De regels zijn namelijk verschillend!

Letselschade door een ongeval tijdens vakantie in buitenland

Loop je letselschade op door een ongeval tijdens een vakantie in het buitenland, dan gelden er andere regels dan wanneer het ongeval in Nederland plaatsvindt. In principe geldt de regelgeving van het land waar het ongeval gebeurde. Een uitzondering op dit principe is er als het gaat om een verkeersongeval.

Bij een verkeersongeval in het buitenland zijn de verkeersongeval van dat land geldend. Gaat het om een eenzijdig verkeersongeval, dan zijn de regels van dat land van toepassing voor alle passagiers. Gaat het om een ongeval met meerdere voertuigen en zijn beide voertuigen ingeschreven in Nederland? Dan kan het zijn dat het Nederlands recht van toepassing is!

Als je op vakantie bent met een reisorganisatie, dan moet de reisorganisator ervoor zorgen dat de reis naar verwachting van de reiziger verloopt. Als dit niet gebeurt dan is de reisorganisator verplicht om de geleden schade te vergoeden.

Ga je op vakantie naar het buitenland, zorg er dan voor dat je goed verzekerd bent. Krijg je te maken met letselschade door een ongeval tijdens vakantie in buitenland, dan kan je de schade waarschijnlijk verhalen op jouw verzekeraar.

Letselschade door een ongeval in Nederland

Ook als je in Nederland op vakantie gaat kan je te maken krijgen met een ongeval waardoor er letselschade ontstaat. Bijvoorbeeld door een verkeersongeval, een ongeluk op het vakantiepark of een ongeluk in het zwembad.

Zorg ervoor dat je bewijs hebt voor het ontstaan van letselschade door een ongeval tijdens vakantie. Bijvoorbeeld door het maken van foto’s, een aantekening in het medisch dossier en het bewaren van de bonnetjes van de kosten die je hebt gemaakt.

Letselschade door een ongeval tijdens vakantie: tips!

Krijg je te maken met letselschade vanwege een ongeval tijdens je vakantie, dan raden we je aan om onderstaande tips op te volgen.

  • Neem een Europees Schadeformulier mee op reis.
  • Maak foto’s van de plaats van het ongeval en van de schade.
  • Vraag getuigen om hun gegevens.
  • Leg vast wat er gebeurd is.
  • Ga op zoek naar medische hulp, bijvoorbeeld in het ziekenhuis of bij een huisarts. Op deze manier kan je later aantonen dat er een causaal verband is tussen het ongeval en de letselschade.
  • Bewaar de bonnetjes van de kosten die je maakt vanwege het ongeval.

Heb je vragen of wil je advies over jouw situatie over de letselschade door een ongeval tijdens vakantie? Neem dan contact op met RN Letselschade: wij zijn een ervaren en snelgroeiend letselschadebureau. Heb jij te maken gekregen met letselschade als gevolg van een verkeersongeval, bedrijfsongeval of een ander soort ongeluk? Dan ben je bij ons op de juiste plek. Je mag vertrouwen op onze deskundigheid en ervaring. Onze diensten zijn voor jou geheel kosteloos, want we verhalen de kosten altijd op de verzekeraar van de tegenpartij.

WhatsApp 9:00 tot 21:00 online