Als je letsel hebt opgelopen vanwege een arbeids- of verkeerongeval, dan is de kans groot dat je kosten hebt gemaakt. Deze kosten zou je niet hebben gemaakt als het ongeval niet had plaatsgevonden. RN Letselschade helpt je bij het verhalen van de schade op de aansprakelijke partij. Wij leggen uit welke schadeposten bij letselschade er zijn en hoe wij jou kunnen bijstaan.

De meest voorkomende schadeposten bij letselschade

Als je letsel oploopt dan kan er materiële en immateriële schade ontstaan. Een letselschade jurist berekent welke schade je hebt opgelopen in de verschillende schadeposten. Het totaal hiervan wordt de letselschadeclaim van de schadeposten bij letselschade. Hieronder staan de meest voorkomende schadeposten. Heb je een vraag over letselschade of ben je op zoek naar vrijblijvend advies over jouw situatie? Neem dan meteen contact op met RN Letselschade.

Inkomensverlies

Vanwege het letsel dat is ontstaan door het ongeval kan het zijn dat je (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt bent geworden. De financiële gevolgen van deze tijdelijke of permanente arbeidsongeschiktheid kunnen groot zijn. Je krijgt bijvoorbeeld van je werkgever slechts 70% van het loon betaalt vanwege de ziekte of je belandt in de WIA. Bij het berekenen van het inkomstenverlies door arbeidsongeschiktheid kijken wij ook naar de misgelopen bonussen, toeslagen, salarisverhogingen en promotie.

Smartengeld

Bij een ongeval is er naast materiële schade vaak ook immateriële schade. Dit is de pijn en het verdriet dat je hebt door de gevolgen van het ongeluk. Hiervoor kan je financiële compensatie ontvangen: het smartengeld. De hoogte van deze schadepost bij letselschade is moeilijk in te schatten, omdat verdriet lastig uit te drukken is in geld. Er wordt daarom vaak naar vergelijkbare letselschadezaken gekeken om de hoogte van de vergoeding te bepalen.

Huishoudelijke hulp

Vanwege het ongeval kan het zijn dat je niet in staat bent om alle huishoudelijke taken te verrichten. De kosten die je maakt om deze taken te laten uitvoeren kan je vergoed krijgen door de aansprakelijke partij. Het maakt hierbij niet uit of de werkzaamheden worden uitgevoerd door een professionele partij of door een kennis of familielid.

Zelfwerkzaamheid

Vanwege het letsel dat is ontstaan door het ongeval kan het zijn dat je tijdelijk of blijvend minder dingen zelf kan doen. Bijvoorbeeld het schilderen van je woning, het wassen van de auto en tuinieren. Als je de klussen nu moet uitbesteden in plaats van het zelf doen, dan vallen deze kosten onder de schadeposten bij letselschade.

Kinderopvang

Het komt voor dat je door de gevolgen van een ongeval naar het ziekenhuis of revalidatiecentrum moet en dat je daarom niet bij de kinderen kan zijn. Hierdoor ben je genoodzaakt om een oppas of kinderdagverblijf in te schakelen. Deze kosten vallen onder de schadeposten bij letselschade.

Reiskosten en parkeerkosten

Vanwege het ongeval ga je naar het ziekenhuis, de fysiotherapeut of een revalidatiecentrum. Daarom heb je reiskosten, of je kan niet zelf rijden en je maakt gebruik van een taxi. Reiskosten en parkeerkosten kunnen vallen onder de schadeposten die vergoed worden vanwege de letselschade.

Er zijn nog meer kosten die onder de schadeposten bij letselschade vallen. Heb je een vraag over het vergoeden van letselschade of wil je weten welke schade vergoed wordt? Dankzij onze gratis letselschadescan weet jij meteen waar je aan toe bent. Eén van onze letselschade-experts neemt binnen 60 minuten contact met jou op en adviseert jou vrijblijvend over jouw letselschadezaak.

Wij zijn werkzaam door heel Nederland en kunnen ook bij jou op locatie een afspraak maken. Tevens is er veel digitaal mogelijk. Heb je vragen of wil je meteen een schade melden? Neem dan direct contact met ons op. Wij helpen je graag!

WhatsApp 9:00 tot 21:00 online