Heb je letselschade opgelopen door een ongeval met een paard, dan wil je de schade vergoed krijgen. In sommige gevallen is er sprake van ernstige letselschade en heeft dit mogelijk grote gevolgen voor jouw leven. Wij leggen uit wat de regels bij letselschade door paard zijn. Heb je letselschade opgelopen vanwege een ongeval met een paard, neem dan direct contact met ons op.

Dankzij onze efficiënte en persoonlijke werkwijze helpen wij jou zo snel mogelijk het letselschadetraject te doorlopen als je te maken hebt met letselschade door paard. Neem je contact met ons op, dan ontvang je binnen 60 minuten vrijblijvend advies over jouw letselschadezaak. RN Letselschade is werkzaam in heel Nederland. Neem meteen contact met ons op.

Letselschade door paard

Bij letselschade vanwege een ongeval met een paard is de bezitter van het dier aansprakelijk voor de door het dier aangerichte schade. Bij een ongeval met een paard is de eigenaar aansprakelijk voor de schade, ook als het ongeval niet zijn schuld is. Het gaat namelijk om de risicoaansprakelijkheid, waardoor de eigenaar van het paard aansprakelijk is voor ongevallen die gebeuren vanwege het paard.

Als je rijlessen volgt op een manege en je loopt daar letselschade op vanwege een ongeval met het paard, dan is de manegehouder aansprakelijk voor de schade. Het kan zijn dat de manegehouder een beroep doet op een aansprakelijkheidsclausule in zijn voorwaarden, waarmee hij zijn aansprakelijkheid beperkt. Dit is niet geldig: hij is nog steeds aansprakelijk voor de schade.

Eigen schuld bij val van een paard

Als je van een paard valt dan is er in veel gevallen ook een deel eigen schuld. Dit is omdat je weet dat een dier onberekenbaar is. Hierdoor heb je in de meeste gevallen een gedeelte eigen schuld als je van een paard valt en letselschade oploopt. Bij het bepalen van de eigen schuld wordt er gekeken naar een aantal factoren. Bijvoorbeeld hoeveel ervaring je hebt met paardrijden, je leeftijd en de omstandigheden.

Letselschade door paard bij een kind

Gaat het bij letselschade door paard om een kind onder de 14 jaar, dan is er bijna nooit sprake van eigen schuld. Enkel als sprake is van opzet kan er sprake zijn van eigen schuld. In de meeste gevallen krijgen de kinderen onder de 14 jaar alle schade vergoed.

Letselschade claimen

Heb je letselschade opgelopen door een ongeval met een paard, bijvoorbeeld een beet, een trap of een val van het paard, dan wordt eerst de aansprakelijkheid vastgesteld. In veel gevallen heeft de eigenaar van een paard een aansprakelijkheidsverzekering: deze vergoedt de opgelopen schade. Om de letselschade door paard te claimen dien je de eigenaar van het paard aansprakelijk te stellen. Vervolgens kan je de materiële en de immateriële schade claimen.

Ben je slachtoffer geworden en wil je de letselschade vergoed krijgen? Neem dan direct contact op met RN Letselschade. Dankzij onze efficiënte en persoonlijke werkwijze helpen wij jou zo snel mogelijk het letselschadetraject te doorlopen. Bij ons ontvang je altijd binnen 60 minuten vrijblijvend advies over jouw immateriële schade.

RN Letselschade is werkzaam in heel Nederland. Onze ervaren experts en juristen adviseren en helpen je graag, waar je ook letselschade hebt opgelopen. Neem meteen contact met ons op. Wij staan je graag te woord.

WhatsApp 9:00 tot 21:00 online