RN Letselschade - Hondenbeet RN Letselschade - Hondenbeet

Gebeten door een hond Gebeten door een hond

Als je bent gebeten door een hond, dan kan dat pijn doen en je schrikt er vaak behoorlijk van. Daarnaast heb je misschien een verwonding opgelopen. Door het bijten of omdat u schrok van de beet en daardoor viel. In veel gevallen heb je recht op een schadevergoeding na een hondenbeet. Wij leggen uit welke schade je vergoed kan krijgen en hoe je deze schade vergoed kan krijgen.

Als je bent gebeten door een hond, dan kan dat pijn doen en je schrikt er vaak behoorlijk van. Daarnaast heb je misschien een verwonding opgelopen. Door het bijten of omdat u schrok van de beet en daardoor viel. In veel gevallen heb je recht op een schadevergoeding na een hondenbeet. Wij leggen uit welke schade je vergoed kan krijgen en hoe je deze schade vergoed kan krijgen.

Wat te doen bij een hondenbeet

Een hondenbeet kan variëren van een kleine oppervlakkige wond tot ernstige verwondingen waarbij medische hulp noodzakelijk is. Hier zijn enkele stappen die je moet volgen als je wordt gebeten door een hond:

1. Was de wond met water en zeep

Als je bent gebeten door een hond, moet je de wond onmiddellijk met water en zeep wassen om de kans op infectie te verminderen. Laat het bloeden indien mogelijk, omdat dit helpt bij het reinigen van de wond.

2. Gebruik een steriel verband

Nadat je de wond hebt schoongemaakt, bedek je deze met een steriel verband om verdere besmetting te voorkomen. Zorg ervoor dat je de wond regelmatig controleert op tekenen van infectie, zoals roodheid, zwelling en koorts.

3. Zoek medische hulp indien nodig

Als de wond diep is of als je veel bloed verliest, zoek dan onmiddellijk medische hulp. Bovendien moet je een arts raadplegen als je de hond niet kent, als de hond ziek lijkt of als de hond niet is ingeënt tegen hondsdolheid.

Letselschade berekenen online

Door middel van onderstaande tool kun je zelf online letselschade berekenen. Binnen 3 minuten heb je een inschatting van de mogelijke vergoeding.

Verdere acties bij een hondenbeet

Ben je gebeten door een hond, vraag dan de eigenaar van de hond om zijn contactgegevens. Zijn er getuigen of omstanders, vraag dan ook om hun contactgegevens. Zij kunnen objectief verklaren wat er gebeurde. Maak ter plekke, of later thuis, foto’s van het letsel. Als je foto’s van het letsel hebt dan kan je bewijzen dat je recht hebt op een vergoeding van de schade vanwege de hondenbeet.

Daarnaast is het belangrijk om de wond schoon te maken en uit te spoelen met water. Op die manier voorkom je dat de wond gaat ontsteken vanwege de bacteriën uit de mond van de hond. Is de wond dieper of heb je meer letsel dan alleen de beet, ga dan langs bij de huisarts of het ziekenhuis. Deze kunnen het letsel behandelen en ze stellen de schade vast. Vraag ook bij de huisarts na of je een tetanusprik nodig hebt.

Als je bent gebeten door een hond dan maak je wellicht allerlei kosten. Bijvoorbeeld de medische kosten, kosten om naar het ziekenhuis te reizen met de taxi of schade aan spullen als gevolg van de hondenbeet. Het is belangrijk om bij te houden welke kosten je maakt als gevolg van de beet, zodat je deze kan claimen!

Ons team staat voor jou klaar

mw. mr. S. Gholamalian

mw. mr. S. Gholamalian

Teammanager

mw. mr. S. Gholamalian

Teammanager

“Als je de richting van de wind niet kunt veranderen, verander dan de stand van je zeilen.”

dhr. E. Gormez

dhr. E. Gormez

Directie

dhr. E. Gormez

Directie

NIVRE Register-Expert

"Een opgever wint nooit en een winnaar geeft nooit op"

mw. mr. H.A. de Jongh

mw. mr. H.A. de Jongh

Letselschadejurist

mw. mr. H.A. de Jongh

Letselschadejurist

"There is no elevator to succes, you need to take the stairs."

Bekijk ons team

Preventie van hondenbeten

Voorkomen is beter dan genezen, daarom is het belangrijk om te weten hoe je toekomstige hondenbeten kunt voorkomen. Hier zijn enkele tips:

Vermijd contact met onbekende honden

Vermijd het aaien van onbekende honden en laat je kinderen niet in de buurt van onbekende honden. Wees vooral voorzichtig als de hond geen eigenaar heeft of als de eigenaar niet in de buurt is.

Let op lichaamstaal van de hond

Honden communiceren via hun lichaamstaal. Als een hond bijvoorbeeld zijn staart tussen zijn benen heeft, zijn lippen optrekt of zijn oren plat tegen zijn hoofd houdt, kan dit betekenen dat de hond zich ongemakkelijk voelt. Vermijd in dat geval contact met de hond.

Leer je kinderen hoe ze veilig met honden omgaan

Leer je kinderen hoe ze veilig met honden omgaan en laat ze weten dat ze geen vreemde honden mogen aaien. Vertel je kinderen ook dat ze niet met een hond mogen spelen zonder toestemming van de eigenaar.

Wat moet je niet doen bij een hondenbeet?

Het is ook belangrijk om te weten wat je niet moet doen als je wordt gebeten door een hond:

  • Niet wrijven of krabben aan de wond
    Wrijf of krab niet aan de hondenbeet, omdat dit het risico op infectie kan vergroten en de wond erger kan maken.
  • Niet de wond bedekken met een niet-steriel verband
    Bedek de wond niet met een niet-steriel verband, omdat dit het risico op infectie kan vergroten.
  • Niet wachten om medische hulp te zoeken
    Als de wond ernstig is, wacht dan niet om medische hulp te zoeken. Het is belangrijk om snel medische hulp te krijgen om het risico op infectie en andere complicaties te verminderen.

Gebeten door een hond, wiens schuld dat is?

De eigenaar van de hond is aansprakelijk voor de schade die het dier toebrengt. Daardoor is de eigenaar aansprakelijk voor de schade die is ontstaan na de beet van de hond. Ben je gebeten door een hond? Ook als de hond was aangelijnd of als de eigenaar waarschuwde om de hond niet te aaien blijft de eigenaar van de hond aansprakelijk. Het belangrijkste voor het krijgen van een schadevergoeding is dat je kan aantonen dat je gebeten bent door die hond. In veel gevallen is de eigenaar van de hond verzekerd voor dit soort gebeurtenissen. Dat betekent dat de verzekeraar de schade vergoedt.

Ben je gebeten door een hond, let er dan op dat je niet te snel akkoord gaat met het voorstel van de verzekeraar. Wij bieden gratis juridische hulp bij letselschade, ook na een hondenbeet. Wij gaan voor jou voor de maximale schadevergoeding. Wil je jouw letselschade melden en snel vrijblijvend advies ontvangen? Neem dan meteen contact op met RN Letselschade. Ook voor een second opinion of andere vragen kan je meteen bij onze letselschade-experts terecht. Wij zijn werkzaam in heel Nederland en kunnen jou ook digitaal verder helpen.

Wat zeggen klanten over ons

Klachten en symptomen hondenbeet

De tanden van een hond, kat, cavia, rat of ander dier heb je de huid doorboord. Het gevolg hiervan is dat er gaatjes in je huid zitten. De huid kan ook geschaafd zijn of zelfs opengescheurd. De hondenbeet kan bloeden en doet meestal behoorlijk pijn. Bij een diepe beet kan een pees of zenuw beschadigd zijn en soms zelfs een gewricht of een bot. In dergelijke gevallen zal de pijn nog heviger zijn. Soms is het nodig de bijtwond te laten hechten. Daarnaast ben je waarschijnlijk ontzettend geschrokken en het is ook mogelijk dat je angst voor honden of andere dieren ontwikkelt.

Tetanusprik halen na beet van dier

Veel dieren hebben bacteriën in hun bek en door een hondenbeet kan je geïnfecteerd raken. Tetanus, bloedvergiftiging, is de meest bekende en ook een zeer gevaarlijke ziekte. Daarom is het belangrijk dat je na een hondenbeet antistoffen krijg tegen tetanus. De tetanusprik moet je zo snel mogelijk en in ieder geval binnen 3 weken na de bijtwond halen. Er is een herhaling nodig na een maand en na 6 maanden. Ben je al eerder tegen tetanus ingeënt dan heb je vaak maar één prik nodig.

Veelgestelde vragen over hondenbeten

Moet ik een hondenbeet altijd melden bij de politie?

Het is niet altijd nodig om een hondenbeet te melden bij de politie. Echter, als de hond agressief gedrag vertoonde of als de eigenaar niet in staat was om de hond onder controle te houden, dan is het belangrijk om dit te melden.

Hoe weet ik of een hondsdolheid heeft?

Hondsdolheid is een ernstige ziekte die wordt veroorzaakt door een virus dat wordt verspreid via de beet van een besmette hond. De symptomen van hondsdolheid zijn onder meer koorts, misselijkheid, vermoeidheid en spierpijn. Neem onmiddellijk contact op met een arts als je denkt dat je bent blootgesteld aan hondsdolheid.

Letselschade hondenbeet claimen

Als je door je eigen huisdier wordt gebeten dan draai je zelf voor de kosten op. Ben je echter door een dier van iemand anders gebeten dan is de eigenaar van dit dier aansprakelijk voor jouw kosten. Letselschade hondenbeet claimen kan je het beste overlaten aan een letselschade expert. Deze weet precies welke kosten wel en niet voor vergoeding in aanmerking komen. Soms heb je ook recht op een vergoeding smartengeld. Dit is een aparte vergoeding voor de pijn, het verdriet en de angst die je hebt gehad door de hondenbeet.

Neem gerust contact op met RN Letselschade als je het slachtoffer bent geworden van een hondenbeet. Wij helpen Iedereen in heel Nederland bij het claimen van letselschade. Jij hoeft als slachtoffer onze kosten niet te betalen want die moeten door de hondenbezitter worden betaald.

Direct berekenen
WhatsApp 9:00 tot 21:00 online