Rn Letselschade - Ergotherapie Rn Letselschade - Ergotherapie

Ergotherapie Ergotherapie

Heb je een ongeluk gehad en vind je sommige dagelijkse dingen nu moeilijk? RN Letselschade weet hoe belangrijk ergotherapie kan zijn bij je herstel. Op deze pagina lees je makkelijk en duidelijk wat ergotherapie is en hoe het je kan helpen.

Heb je een ongeluk gehad en vind je sommige dagelijkse dingen nu moeilijk? RN Letselschade weet hoe belangrijk ergotherapie kan zijn bij je herstel. Op deze pagina lees je makkelijk en duidelijk wat ergotherapie is en hoe het je kan helpen.

Wat is ergotherapie?

Ergotherapie is hulp voor mensen die door een ongeluk of ziekte moeite hebben met alledaagse dingen. Denk aan aankleden, eten, of werken. Een ergotherapeut helpt je om deze dingen weer makkelijker te kunnen doen.

Waarom ergotherapie goed is na een ongeluk

Na een ongeluk kan ergotherapie je echt helpen. Het zorgt ervoor dat je weer beter kunt doen wat je elke dag moet of wilt doen. Zo voel je je weer wat meer zoals vroeger.

Ons team staat voor jou klaar

mw. mr. S. Gholamalian

mw. mr. S. Gholamalian

Teammanager

mw. mr. S. Gholamalian

Teammanager

“Als je de richting van de wind niet kunt veranderen, verander dan de stand van je zeilen.”

dhr. E. Gormez

dhr. E. Gormez

Directie

dhr. E. Gormez

Directie

NIVRE Register-Expert

"Een opgever wint nooit en een winnaar geeft nooit op"

mw. mr. H.A. de Jongh

mw. mr. H.A. de Jongh

Letselschadejurist

mw. mr. H.A. de Jongh

Letselschadejurist

"There is no elevator to succes, you need to take the stairs."

Bekijk ons team

Wat ergotherapie voor jou kan betekenen

Een ergotherapeut is iemand die jou leert omgaan met de gevolgen van een ongeval. Na een ongeval, zoals een auto-ongeluk, een arbeidsongeval, of een sportblessure, kunnen dagelijkse taken moeilijk worden. Ergotherapie kan jou helpen met:

 • Zelfstandigheid
  Door te leren hoe je dingen weer zelf kunt doen.
 • Pijnverlichting
  Door hulpmiddelen en oefeningen om pijn te verminderen.
 • Je Leven Verbeteren
  Door te helpen bij werk, hobby’s en dagelijkse activiteiten.
Rn Letselschade - Ergotherapie

Wat zijn de voordelen van ergotherapie?

 • Verbetering van de zelfredzaamheid en het dagelijks functioneren
 • Verhoging van de kwaliteit van leven
 • Vermindering van beperkingen en klachten
 • Vergroting van de participatie in werk, hobby’s en sociale activiteiten
 • Aanpassing van de omgeving en het gebruik van hulpmiddelen voor meer comfort

Wat kun je verwachten

Als je begint met ergotherapie, zal de ergotherapeut met je praten over je problemen en doelen. Samen maken jullie een plan om jouw doelen te bereiken. Je zult oefeningen doen en misschien hulpmiddelen gebruiken om het dagelijks leven makkelijker te maken.

Veelgestelde vragen over ergotherapie

Wat doet een ergotherapeut?

Een ergotherapeut is een specialist die mensen helpt om hun dagelijkse activiteiten uit te voeren, ongeacht eventuele beperkingen of uitdagingen die ze ondervinden. Ze werken met individuen van alle leeftijden en begeleiden hen bij het vinden van manieren om zelfstandig te functioneren in hun dagelijks leven. Ergotherapeuten kunnen helpen bij het aanleren van nieuwe vaardigheden, het gebruik van hulpmiddelen en aanpassingen in de omgeving om de levenskwaliteit te verbeteren.

Wat is het verschil tussen een ergotherapeut en een fysiotherapeut?

Het belangrijkste verschil tussen een ergotherapeut en een fysiotherapeut is hun focus en expertise. Een fysiotherapeut richt zich voornamelijk op het herstellen en verbeteren van fysieke functies, zoals spierkracht, mobiliteit en balans. Ze behandelen vaak specifieke lichamelijke aandoeningen en blessures. Een ergotherapeut daarentegen richt zich op het helpen van mensen om dagelijkse activiteiten uit te voeren, ongeacht de oorzaak van hun uitdagingen. Ze richten zich meer op het verbeteren van het algemene functioneren en de zelfstandigheid in het dagelijks leven.

Wat kijkt een ergotherapeut naar?

Een ergotherapeut kijkt naar verschillende aspecten, waaronder de fysieke, cognitieve, emotionele en sociale elementen van het functioneren van een persoon. Ze beoordelen de vaardigheden en beperkingen van een individu bij het uitvoeren van dagelijkse taken, zoals aankleden, eten, schrijven, werken of huishoudelijke taken. Op basis van deze beoordeling ontwikkelen ze een behandelplan om de persoon te helpen bij het bereiken van hun doelen en het verbeteren van hun onafhankelijkheid.

Wie krijgt ergotherapie?

Ergotherapie kan worden gegeven aan mensen van alle leeftijden, van kinderen tot ouderen. Mensen die ergotherapie ontvangen, kunnen uiteenlopende uitdagingen hebben, zoals letsel na een ongeval, neurologische aandoeningen, revalidatie na een operatie, ontwikkelingsstoornissen bij kinderen, artritis, dementie, en nog veel meer. Het wordt vaak gebruikt bij mensen met aandoeningen die hun dagelijks functioneren beïnvloeden en die willen leren hoe ze met deze uitdagingen kunnen omgaan om een betere levenskwaliteit te bereiken.

Contact met RN Letselschade voor een letselschadevergoeding

Wanneer je contact opneemt met de experts van RN Letselschade, ontvang je gegarandeerd snel en vrijblijvend advies. Binnen 60 minuten spreek je een letselschadespecialist die naar jouw verhaal luistert en jou adviseert over de volgende stappen.

Direct berekenen
WhatsApp 9:00 tot 21:00 online