RN Letselschade - samenwerken RN Letselschade - samenwerken

Arbeidsaspecten Arbeidsaspecten

Als werknemer bent u wettelijk beschermd tegen letsel op de werkvloer. Maar wat zijn precies de arbeidsaspecten die u moet kennen als het gaat om letselschade? In dit artikel geven we u een overzicht van de belangrijkste arbeidsaspecten die van invloed zijn op letselschade en wat u moet doen als u letsel op de werkvloer oploopt.

Als werknemer bent u wettelijk beschermd tegen letsel op de werkvloer. Maar wat zijn precies de arbeidsaspecten die u moet kennen als het gaat om letselschade? In dit artikel geven we u een overzicht van de belangrijkste arbeidsaspecten die van invloed zijn op letselschade en wat u moet doen als u letsel op de werkvloer oploopt.

Wat zijn arbeidsaspecten?

Arbeidsaspecten zijn de verschillende aspecten van werk die invloed hebben op de gezondheid en veiligheid van werknemers. Hierbij kunt u denken aan de fysieke omstandigheden op de werkvloer, de werktijden en de taakeisen. Werkgevers zijn wettelijk verplicht om een veilige werkomgeving te bieden en de gezondheid en veiligheid van hun werknemers te waarborgen.

Ons team staat voor jou klaar

mw. mr. S. Gholamalian

mw. mr. S. Gholamalian

Teammanager

mw. mr. S. Gholamalian

Teammanager

“Als je de richting van de wind niet kunt veranderen, verander dan de stand van je zeilen.”

dhr. E. Gormez

dhr. E. Gormez

Directie

dhr. E. Gormez

Directie

NIVRE Register-Expert

"Een opgever wint nooit en een winnaar geeft nooit op"

mw. mr. H.A. de Jongh

mw. mr. H.A. de Jongh

Letselschadejurist

mw. mr. H.A. de Jongh

Letselschadejurist

"There is no elevator to succes, you need to take the stairs."

Bekijk ons team

Arbeidsaspecten en letselschade

Wanneer er op de werkvloer sprake is van letselschade, spelen verschillende arbeidsaspecten een rol. Hieronder bespreken we de belangrijkste arbeidsaspecten en hoe deze van invloed kunnen zijn op letselschade.

Fysieke omstandigheden

De fysieke omstandigheden op de werkvloer zijn van invloed op de kans op letsel. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld:

 • De inrichting van de werkplek
 • De aanwezigheid van gevaarlijke stoffen of machines
 • De kwaliteit van de werkkleding en beschermingsmiddelen
 • De temperatuur en luchtvochtigheid op de werkvloer

Als werknemer heeft u recht op een veilige werkomgeving. Als er sprake is van gevaarlijke werkomstandigheden en u raakt hierdoor gewond, dan is uw werkgever aansprakelijk voor uw letselschade.

Werktijden

De werktijden zijn ook van invloed op de kans op letsel. Lange werkdagen en nachtdiensten kunnen bijvoorbeeld leiden tot vermoeidheid en een verminderde alertheid, waardoor de kans op letsel groter wordt.

Als werknemer heeft u recht op voldoende rust en afwisseling tussen werk en rust. Als u gewond raakt door vermoeidheid als gevolg van te lange werkdagen, dan is uw werkgever aansprakelijk voor uw letselschade.

Taakeisen

Tot slot spelen de taakeisen een rol bij letselschade. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld:

 • Het tillen van zware objecten
 • Repetitieve handelingen
 • Het werken op hoogte
 • Het werken met gevaarlijke stoffen of machines

Als werknemer heeft u recht op een veilige werkomgeving en op voldoende instructies en training om uw werk veilig te kunnen uitvoeren. Als u gewond raakt door onvoldoende instructies of training, of door gevaarlijke taakeisen, dan is uw werkgever aansprakelijk voor uw letselschade.

Wat te doen bij letsel op de werkvloer

Als u letsel op de werkvloer oploopt, is het belangrijk om snel actie te ondernemen. Hieronder vindt u een overzicht van de stappen die u moet nemen bij letselschade op de werkvloer.

 1. Meld het ongeval direct bij uw werkgever. Uw werkgever is verplicht om een ongevallenregistratie bij te houden en u te informeren over uw rechten en plichten.
 2. Zoek medische hulp. Het is belangrijk om uw letsel zo snel mogelijk te laten behandelen door een arts of specialist. Dit kan ook helpen bij het vaststellen van de aard en omvang van uw letselschade.
 3. Verzamel bewijs. Maak foto’s van de plaats van het ongeval, verzamel getuigenverklaringen en bewaar alle relevante documenten, zoals medische rapporten en ongevallenrapporten.
 4. Schakel een letselschadeadvocaat in. Een letselschadeadvocaat kan u helpen bij het vaststellen van de aansprakelijkheid en het claimen van een schadevergoeding.

Veelgestelde vragen over arbeidsaspecten en letselschade

Wie is aansprakelijk bij letsel op de werkvloer?

Als werknemer heeft u recht op een veilige werkomgeving. Als uw werkgever niet aan deze verplichting voldoet en u raakt gewond, dan is uw werkgever aansprakelijk voor uw letselschade.

Kan ik mijn werkgever aansprakelijk stellen voor letselschade?

Ja, als uw werkgever niet aan zijn verplichtingen voldoet en u raakt gewond, dan kunt u uw werkgever aansprakelijk stellen voor uw letselschade.

Welke schade kan ik claimen bij letselschade op de werkvloer?

Bij letselschade op de werkvloer kunt u verschillende soorten schade claimen, zoals medische kosten, inkomensverlies en smartengeld.

Moet ik een letselschadeadvocaat inschakelen bij letselschade op de werkvloer?

Het is verstandig om een letselschadeadvocaat in te schakelen bij letselschade op de werkvloer. Een letselschadeadvocaat kan u helpen bij het vaststellen van de aansprakelijkheid en het claimen van een schadevergoeding.

Conclusie

Als werknemer heeft u recht op een veilige werkomgeving en bescherming tegen letselschade op de werkvloer, inclusief de arbeidsaspecten hiervan. Wanneer u letselschade oploopt door toedoen van uw werkgever, dan heeft u recht op een schadevergoeding. Door de juiste stappen te nemen bij letselschade op de werkvloer en een letselschadeadvocaat in te schakelen, kunt u ervoor zorgen dat u de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft.

Contact met RN Letselschade voor een letselschadevergoeding

Wanneer je contact opneemt met de experts van RN Letselschade, ontvang je gegarandeerd snel en vrijblijvend advies. Binnen 60 minuten spreek je een letselschadespecialist die naar jouw verhaal luistert en jou adviseert over de volgende stappen.

Direct berekenen

Wat zeggen klanten over ons

WhatsApp 9:00 tot 21:00 online