RN Letselschade Banner Homepage RNletselschade

Letselschade advocaat Heemskerk Letselschade advocaat Heemskerk

Een letselschade advocaat Heemskerk kan jou bijstaan bij het claimen van letselschade vergoeding. RN Letselschade helpt vanuit de kantoren in Rotterdam en Amsterdam iedereen in heel Nederland om letselschade vergoeding te claimen. Woon je in Heemskerk of heb je in Heemskerk een ongeluk gehad dan kunnen we jou helpen. Om te beginnen is het handig om te weten dat onze hulp voor slachtoffers kosteloos is. Onze kosten moeten namelijk worden vergoed door de aansprakelijke partij. Je kunt dus gerust contact met ons opnemen voor meer informatie en hoeft niet bang te zijn te worden geconfronteerd met hoge rekeningen.

Letselschade claimen

Je kunt alleen letselschade claimen als je iemand anders aansprakelijk kunt stellen voor jouw letselschade. Dit betekent in principe dat iemand anders verantwoordelijk is voor het ongeluk dat je hebt gehad. Je bent aangereden door een automobilist, hebt op je werk een ongeluk gehad of bent gebeten door een hond. De schuldvraag is echter niet altijd  duidelijk. Er zijn ook gevallen waarbij je weliswaar zelf schuldig bent aan het ongeluk, maar toch recht hebt op een letselschadevergoeding. Denk dus niet te snel dat letselschade claimen in jouw geval niet kan. Wij staan iedereen in Nederland bij, ook als letselschade advocaat Heemskerk en omstreken. We komen naar je toe om alles te bespreken.

De procedure

De procedure om letselschade te claimen is vaak ingewikkeld. Het berekenen van de letselschade kosten is niet eenvoudig en in elk geval weer anders. Welke letselschade posten allemaal voor vergoeding in aanmerking komen hangt namelijk af van het letsel, de persoonlijke situatie en de gevolgen. De letselschade procedure begint met het aansprakelijk stellen van de wederpartij. Daarna volgen onderhandelingen en berekeningen waarbij het slim is om een letselschade advocaat Heemskerk of andere plaats in te schakelen. Niet alleen het berekenen van maar ook het onderhandelen over letselschade vraagt om specifieke juridische kennis.

Kostenposten letselschade vergoeding

Je vraagt je misschien af welke kosten allemaal voor vergoeding in aanmerking komen. Het antwoord hierop is kort en bondig: alle kosten die voortvloeien uit jouw ongeluk. Zo kort en bondig als het antwoord is, zo lastig en ingewikkeld is het berekenen van de letselschade. Er zijn veel verschillende soorten kostenposten maar sommige daarvan komen in vrijwel elke letselschadezaak terug.

Veel voorkomende letselschade posten zijn:

Er zijn nog veel meer kostenposten denkbaar. Welke dat in jouw specifieke geval zijn hangt af van meerdere factoren. Stel dat je een bekend gitarist bent en een concertreeks moet afzeggen als gevolg van het letsel. De kosten daarvan moeten wel worden vergoed. En wat te denken van iemand die dagelijks een grote moestuin onderhoudt en dat een tijd niet meer kan doen. Misschien is het noodzakelijk hulp in te huren en dan moet die hulp wel worden vergoed. Wel geldt voor alle letselschade posten dat moet worden aangetoond dat de kosten echt moesten worden gemaakt én ze moeten ook kunnen worden aangetoond.

Bewaar bonnen en facturen

In het licht van het bovenstaande is het dus begrijpelijk dat je vanaf het begin alle bonnen en facturen van de kosten die je maakt moet bewaren. Zo kan je aantonen dat je de kosten ook echt hebt gemaakt en dat deze noodzakelijk waren.

Verschil letselschade vergoeding en smartengeld

Er is een groot verschil tussen letselschade vergoeding en smartengeld. De letselschade vergoeding gaat over de daadwerkelijke kosten als gevolg van een ongeluk. Ze zijn niet altijd eenvoudig maar in ieder geval wel te berekenen. Ze kunnen worden aangetoond met bonnetjes en facturen.

De vergoeding smartengeld is nog lastiger vast te stellen. Hier gaat het namelijk om een vergoeding voor geleden pijn en verdriet. Of voor in de toekomst nog te lijden pijn en verdriet, bijvoorbeeld als gevolg van ontsierende littekens in het gezicht. Dit wordt ook wel psychische schade genoemd en het spreekt voor zich dat dit soort schade zich niet gemakkelijk laat uitdrukken in geld. Zoek je een letselschade advocaat Heemskerk met verstand van smartengeld? Kies dan voor RN Letselschade!

Hoe wordt smartengeld berekend

Voor de berekenen van de hoogte van de smartengeld vergoeding neemt de rechter de Smartengeldgids als uitgangspunt. Hierin staan in het verleden toegekende smartengeld vergoedingen die al zijn uitgekeerd. De rechter zal zich bij zijn of haar uitspraak op de hoogte van deze vergoeding baseren. RN Letselschade heeft inzicht in de hoogte van deze vergoedingen en kan je hierover informeren. Nog een reden om, als je een letselschade advocaat Heemskerk zoekt, te kiezen voor RN Letselschade.

WhatsApp 9:00 tot 21:00 online