RN Letselschade Banner Homepage RNletselschade

Letselschade advocaat Amstelveen Letselschade advocaat Amstelveen

Als je in Amstelveen woont en slachtoffer bent geworden van een ongeluk, dan zoek je waarschijnlijk op internet onder ‘letselschade advocaat Amstelveen’. Je hebt immers juridische hulp nodig bij het claimen van je letselschade als jouw ongeluk de schuld is van iemand anders. Kan je iemand anders aansprakelijk stellen, dan heb je recht op een volledige letselschadevergoeding. Daarnaast soms ook op smartengeld. Het is belangrijk letselschade te claimen want het kan om grote bedragen gaan. Hoeveel letselschadevergoeding je krijgt is afhankelijk van het opgelopen letsel, de effecten daarvan op je leven op korte en lange termijn en van je persoonlijke situatie.

Wie is aansprakelijk?

Diegene die (mede) aansprakelijk is voor jouw ongeluk, is (mede) aansprakelijk voor de kosten die daaruit voortvloeien. Denk niet te snel dat je geen rechten hebt. Ook voor een eenzijdig ongeval kan recht op letselschadevergoeding bestaan. Krijg je als voetganger of fietser een aanrijding met een gemotoriseerd voertuig, dan heb je altijd recht op minimaal 50% van je letselschade. Zelfs als het ongeluk jouw eigen schuld is. Misschien val je van de trap omdat de traploper niet goed is gelegd. Bij bedrijfsongevallen is de werkgever vrijwel altijd aansprakelijk, ook als het ongeluk geheel of gedeeltelijk je eigen schuld is. Schakel dus altijd en letselschade advocaat Amstelveen of andere plaats in Nederland in. RN letselschade werkt door heel Nederland geheel kosteloos voor het slachtoffer.

Kosten van juridische hulp

Als je kiest voor een letselschade expert van RN Letselschade dan hoef je niet bang te zijn dat je geconfronteerd wordt met onverwachte kosten. Wij werken op basis van no cure no pay. Dit betekent dat je niet hoeft te betalen als je zaak niet succesvol is. Is de zaak wel succesvol, dan hoef je ook niet te betalen want de wederpartij moet onze kosten dragen. Neem gerust contact met ons op voor het maken van een vrijblijvend intakegesprek. Dat kan bij ons op kantoor in Rotterdam of Amsterdam maar ook bij jou thuis in Amstelveen. Wij zijn zeer ervaren en kunnen snel inschatten of ja iemand aansprakelijk kunt stellen voor jouw ongeluk. Wij kunnen ook inschatten of er mogelijkheden zijn letselschade te claimen bij de aansprakelijke partij. Nemen wij je zaak aan, dan kunnen wij deze van A tot Z regelen en nemen we je alles uit handen.

Procedure letselschade claimen

Tijdens een intakegesprek bepalen we, samen met jou, of het claimen van jouw letselschade tot de mogelijkheden behoort. We stellen de schuldige partij aansprakelijk en proberen zo snel mogelijk een voorschot op jouw letselschadekosten te regelen. Als het nodig is vragen we informatie op waaronder medische informatie. We onderhandelen met de wederpartij, meestal een letselschade expert van een verzekeringsmaatschappij. We kijken ook of er mogelijkheden zijn voor het claimen van smartengeld.

Letselschade kostenposten

Geen letselschadezaak is hetzelfde. Het kan gaan om gering, matig of zwaar letsel. Er kan een ziekenhuisopname nodig zijn, misschien zijn één of meerdere operaties nodig of moet je een langdurig revalidatieprogramma volgen. Alle kosten moeten worden vergoed. Of het nou gaat om medische kosten die niet worden vergoed via de zorgverzekering of kosten van vervoer, juridische bijstand en allerlei andere kostenposten.

Soms kan het slachtoffer een tijd niet werken of moet hij of zij minder werken. Dit kan effect hebben op je inkomsten. Ook dit is een belangrijke kostenpost. Bij ernstige letsels is soms een verbouwing van de woning nodig. Bel ons gerust als je een letselschade advocaat Amstelveen nodig hebt die veel ervaring heeft en goed kan onderhandelen. Daarbij zijn wij zeer betrokken bij onze cliënten.

Smartengeld

Een letselschadevergoeding is een vergoeding voor alle kosten die voortvloeien uit een ongeluk. Dit worden de materiële kosten genoemd. Behalve de hiervoor genoemde kostenposten vallen daar ook bijvoorbeeld reparaties aan een auto of fiets onder, reparatie of vervangen van kleding of een vergoeding voor tijdelijke huishoudelijke hulp. Door een ongeluk kun je ook geestelijke schade lijden. Je hebt verdriet door wat er is gebeurd, hebt pijn moeten lijden als gevolg van het letsel of hebt je angstig gevoeld. Soms is sprake  van restschade zoals het verlies van een arm of been, je zicht of gehoor of er blijven ernstige littekens achter waar je verdriet van hebt.

Deze geestelijke schade wordt ook wel immateriële schade genoemd. Ook hiervoor kun je een vergoeding krijgen en dit heet dan smartengeld.

Letselschade advocaat Amstelveen inschakelen

Zoek je een betrokken, ervaren letselschade advocaat Amstelveen neem dan direct contact op met RN Letselschade. Ons kantoor in Amsterdam is vanuit Amstelveen prima bereikbaar maar wij komen ook bij onze cliënten thuis. We hebben alle benodigde juridische kennis in huis en zijn zeer ervaren in het onderhandelen met de wederpartij. Wij zorgen ervoor dat jij de maximale letselschadevergoeding krijgt. Daar heb je immers recht op.

WhatsApp 9:00 tot 21:00 online