Voor het claimen van letselschade kunt u het beste een letselschade advocaat in de arm nemen. U komt in aanmerking voor een letselschade vergoeding als u het letsel heeft opgelopen door toedoen van iemand anders. U kunt in dat geval deze schuldige partij aansprakelijk stellen voor de door u geleden schade. Soms komt u daarnaast ook nog in aanmerking voor een vergoeding smartengeld. Het claimen maar ook het berekenen van letselschade is niet eenvoudig. Een letselschade advocaat kan u hierbij van dienst zijn. U geeft de gehele procedure uit handen en kunt zich volledig richten op uw herstel. RN Letselschade zorgt er voor dat u krijgt waar u recht op heeft.

De schuldvraag, uw letselschade advocaat beoordeelt.

In veel gevallen het is duidelijk wie de schuldige partij is als het gaat om een ongeval. U bent van achteren aangereden, u werd aangereden toen u op een zebrapad liep of uw werkgever heeft u met ondeugdelijke materialen laten werken. Soms heeft u, zelfs als u zelf (ook) schuld draagt aan het ongeval, recht op schadevergoeding. Als er kwetsbare verkeersdeelnemers in het spel zijn bijvoorbeeld. Als voetganger of fietser geniet u extra bescherming. Voetgangers en fietsers hebben altijd recht op een schadevergoeding, ook als het ongeluk hun eigen schuld was. Zij hebben altijd, ongeacht de schuldvraag, recht op 50% letselschadevergoeding. Dit kan oplopen tot 100%. Alleen als sprake is van opzet geldt deze regel niet.

Uw letselschade advocaat adviseert u over alle aspecten van het claimen van letselschade, ook over de schuldvraag met betrekking tot uw eigen situatie.

Ontmoet ons team

mw. E.S.E. Mahabier

mw. E.S.E. Mahabier

Letselschadejurist

mw. E.S.E. Mahabier

Letselschadejurist

"Talent wint wedstrijden, maar teamwork en intelligentie winnen kampioenschappen"

dhr. E. Gormez

dhr. E. Gormez

Directie

dhr. E. Gormez

Directie

NIVRE Register-Expert

"Een opgever wint nooit en een winnaar geeft nooit op"

mw. N. Straathof

mw. N. Straathof

Letselschadejurist

mw. N. Straathof

Letselschadejurist

"In de kern van moeilijkheden schuilen mogelijkheden"

De tegenpartij

De tegenpartij laat zich doorgaans ook vertegenwoordigen door een advocaat. Overigens zal dit meestal een jurist van een verzekeringsmaatschappij zijn. Wanneer er bijvoorbeeld een ongeval plaatsvindt tussen twee auto’s, zal de verzekeringsmaatschappij de schuldige partij vertegenwoordigen. Dit zijn juristen die goed op de hoogte zijn van de geldende wet- en regelgeving. Ook daarom is het belangrijk dat u zich laat bijstaan door een specialist. RN Letselschade is u graag van dienst.

De kosten van de letselschade advocaat

Bij RN Letselschade kunt u uw letselschadezaak op basis van no cure no pay laten behartigen. Wij kijken voor aanvang dat de kansen zijn van uw zaak. De kosten van hulp en bijstand door een letselschade advocaat worden meegenomen bij de bepaling van de hoogte van de schadevergoeding waarop u recht heeft. De rechter zal deze kosten aan de wederpartij toerekenen in het vonnis. U hoeft dus zelf niets te betalen. RN brengt nooit kosten in rekening aan haar eigen cliënten, ook als achteraf toch blijkt dat er geen aansprakelijke partij is.

Klik hier voor de letselschade berekentool van RN Letselschade.

Letselschade advocaat RN  

U kunt op onze website al veel informatie vinden over onze werkwijze. Doorloop ons handige stappenplan: u kunt eerst een scan doen om zelf na te gaan of uw letsel tot een schadeclaim kan leiden. Vervolgens kunt u via onze website ook de hoogte van de letselschadevergoeding berekenen waarop u ongeveer recht heeft. Als laatste stap is het mogelijk een dossier aan te maken. Wilt u de hulp inroepen van een letselschade advocaat van RN Letselschade dan is het goed om te weten dat wij ook bij u thuis komen. Overal in Nederland. Wij hebben kantoren in Amsterdam, Utrecht en Rotterdam (hoofdkantoor). Vanuit onze vestigingen bezoeken wij u op locatie om uw zaak te bespreken. Op onze kantoren werken gespecialiseerde letselschade advocaten met veel ervaring. Wij benaderen uw zaak persoonlijk want het is belangrijk dat u zich goed voelt bij uw letselschade advocaat. Immers, het gaat om vertrouwelijke informatie.

De hoogte van uw letselschade vergoeding

De letselschade vergoeding waarop u recht heeft hangt af van allerlei factoren. Is er sprake van licht letsel waarvan nu snel herstelt, dan zal de letselschade vergoeding niet erg hoog zijn. Toch is het altijd belangrijk om toch uw schade te claimen, bijvoorbeeld voor een kapotte fiets of laptop. Immers, u heeft daar gewoon recht op. Hoe ernstiger uw letsel, hoe groter de gevolgen en hoe hoger de letselschadevergoeding. Bij ernstig letsel bent u al snel een tijd uit de running. U kunt niet werken, een vakantie moet wellicht worden afgezegd, u heeft een tijdje huishoudelijke hulp nodig of iemand om de hond uit te laten. De kosten kunnen dan flink oplopen. U heeft recht op volledige vergoeding van al uw kosten. Uw letselschade advocaat is u graag van dienst bij het berekenen van de letselschadevergoeding waarop u recht heeft.

Smartengeld uitkering

Een letselschade advocaat kan u ook helpen om na te gaan of u misschien recht heeft op een smartengeld uitkering. Behalve kosten voor allerlei zaken omtrent uw letsel heeft u ook pijn en verdriet van hetgeen is gebeurd. Daarnaast kan ook sprake zijn van blijvend letsel dat invloed heeft op de rest van uw leven en uw gevoel van welzijn. Hoe groter de effecten van het letsel op uw leven zijn, hoe hoger de smartengeld uitkering zal zijn. Uw letselschade advocaat kan in de smartengeldgids nagaan welke bedragen in het verleden voor soortgelijk letsel als het uwe zijn uitgekeerd. RN Letselschade is u graag van dienst bij het claimen van zowel de materiële als de immateriële schade, zoals we smartengeld ook wel noemen. Wij zorgen er voor dat de maximale vergoeding krijgt waarop u recht heeft.

Verzamel bewijzen van uw schade  

Om met succes letselschade te claimen is het belangrijk dat u over bewijzen beschikt van de kosten die u heeft gemaakt. Dit betekent dat u zoveel mogelijk facturen en bonnetjes moet bewaren. Ook van een rit met een taxi, de kosten voor de schoonmaakhulp en de honden uitlaatservice, en natuurlijk van medische kosten die door uw ziektekostenverzekering niet worden gedekt. Lastiger wordt het als u minder inkomsten heeft als gevolg van het ongeval. Of een promotie misloopt, studievertraging oploopt. Dit soort kosten zijn moeilijk te berekenen maar uw letselschade advocaat kan u hierbij helpen en een berekening maken.

Hulp nodig bij het claimen van letselschade? Doe de scan op onze website, maak een eerste berekening van de letselschade vergoeding waarop u recht heeft en maak een dossier aan. U kunt ons natuurlijk ook eerst eens bellen voor meer informatie en voor het maken van een afspraak met een letselschade advocaat bij u thuis. Wij komen in heel Nederland vanuit onze kantoren in Amsterdam, Utrecht en Rotterdam.

Letselschade berekenen

WhatsApp 9:00 tot 21:00 online