RN Letselschade - Letselschade jurist RN Letselschade - Letselschade jurist

Letselschade advocaat Letselschade advocaat

Bij RN Letselschade begrijpen we de complexiteit en gevoeligheid van letselschadezaken. Als je slachtoffer bent geworden van een ongeval, staan wij klaar om jou te ondersteunen en te begeleiden bij het claimen van de compensatie die je verdient. Kies daarom voor de juiste letselschade advocaat.

Bij RN Letselschade begrijpen we de complexiteit en gevoeligheid van letselschadezaken. Als je slachtoffer bent geworden van een ongeval, staan wij klaar om jou te ondersteunen en te begeleiden bij het claimen van de compensatie die je verdient. Kies daarom voor de juiste letselschade advocaat.

Wat doet een Letselschade Advocaat?

Een letselschade advocaat is een juridische professional gespecialiseerd in het behandelen van zaken rondom letselschade. Het is de taak van een letselschade advocaat om te vechten voor de rechten van slachtoffers die letsel hebben opgelopen door het toedoen van een ander. Wat voor een letselschade advocaat erg belangrijk is om een passende vergoeding te verhalen op de wederpartij, zowel materieel als immaterieel.

Ons team staat voor jou klaar

mw. mr. S. Gholamalian

mw. mr. S. Gholamalian

Teammanager

mw. mr. S. Gholamalian

Teammanager

“Als je de richting van de wind niet kunt veranderen, verander dan de stand van je zeilen.”

dhr. E. Gormez

dhr. E. Gormez

Directie

dhr. E. Gormez

Directie

NIVRE Register-Expert

"Een opgever wint nooit en een winnaar geeft nooit op"

mw. mr. H.A. de Jongh

mw. mr. H.A. de Jongh

Letselschadejurist

mw. mr. H.A. de Jongh

Letselschadejurist

"There is no elevator to succes, you need to take the stairs."

Bekijk ons team

Stappen in een letselschadeprocedure

  • De wederpartij aansprakelijk stellen;
  • Het letsel en de verwondingen inventariseren;
  • Opvragen van de medische informatie over het letsel;
  • Het opstellen van een schadeberekening;
  • Aanvragen van een voorschot op de schadevergoeding;
  • Voeren van gesprekken met de wederpartij over de aansprakelijkheid en de hoogte van de schadevergoeding;
  • Indien nodig wordt de hulp van een arbeidsdeskundige of een medisch adviseur ingeschakeld;
  • Afhandelen van het letselschadetraject.

De schuldvraag: jouw letselschade advocaat beoordeelt

In veel gevallen is het duidelijk wie de schuldige partij is als het gaat om een ongeval. Soms heb je, zelfs als je zelf (ook) schuld draagt aan het ongeval, recht op schadevergoeding. Als voetganger of fietser profiteer je bijvoorbeeld van extra bescherming. Voetgangers en fietsers hebben namelijk altijd recht op een schadevergoeding, ook als het ongeluk hun eigen schuld was. Zij hebben altijd, ongeacht de schuldvraag, recht op 50% letselschadevergoeding. Dit kan oplopen tot 100%. Alleen als sprake is van opzet geldt deze regel niet.

Het Verschil tussen een Letselschade Advocaat en een Jurist

Hoewel de termen ‘letselschade advocaat’ en ‘letselschade jurist’ vaak door elkaar worden gebruikt, bestaat er wel degelijk een verschil. Beiden zijn experts op het gebied van letselschade, maar er zijn enkele belangrijke onderscheidende punten.

Een letselschade advocaat is een juridische professional die de bevoegdheid heeft om op te treden in rechtszaken en procedures. Zij zijn lid van de Orde van Advocaten en moeten voldoen aan bepaalde regels en opleidingseisen.

Een letselschade jurist, zoals de experts van RN Letselschade, daarentegen, heeft dezelfde juridische kennis en expertise, maar mag niet optreden in rechtszaken boven een belang van €25.000. Echter, in de praktijk komt het zelden voor dat een letselschade zaak voor de rechter komt. Hierdoor is het in veel gevallen geen nadeel om met een jurist te werken in plaats van met een advocaat.

In dat soort gevallen heeft RN Letselschade huisadvocaten die worden ingeschakeld om namens het slachtoffer te procederen. Zodra de rechter een uitspraak heeft gedaan, wordt het dossier verder behandeld door de jurist van RN Letselschade.

Wat zeggen klanten over ons

Wanneer Schakel je een Advocaat in?

In de meeste gevallen is het niet nodig om een letselschade advocaat in te schakelen. Een letselschade jurist heeft de expertise en ervaring om de meeste letselschade zaken te behandelen.

Echter, in sommige complexe gevallen kan het nuttig zijn om een letselschade advocaat in te schakelen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij onoplosbare discussies of conflicten met de tegenpartij. Bij RN Letselschade zorgen we ervoor dat als het nodig is, we een advocaat inschakelen namens de cliënt.

Onderhandelingen

Een letselschadeadvocaat voert ook de onderlingen met de tegenpartij. Hierdoor hoef je zelf niet in gesprek te gaan met de verzekeraar of de tegenpartij. Dit is de meeste gevallene en grote opluchting voor letselschadeslachtoffers die zich volledig kunnen richten op het herstel. De letselschade advocaat voert dan alle gesprekken, neemt alle papierwerk uit handen en overlegt daar waar nodig om de juiste keuzes te maken.

Wanneer een letselschadejurist inschakelen?

Letselschade bestaat uit twee delen: ‘letsel’ en ‘schade’. Allereerst moet er dus sprake zijn van letsel, een verwonding aan het lichaam (of de geest). Het tweede deel van het woord is schade. Hier gaat het om de financiële schade die een gevolg is van het letsel, de verwonding. Er is materiële en immateriële letselschade. Materiële letselschade heeft betrekking op alle kosten als gevolg van het ongeval. Immateriële letselschade wordt ook wel smartengeld genoemd en heeft betrekking op gevoelens als verdriet, pijn en angst.

Contact met RN Letselschade voor een letselschadevergoeding

Wanneer je contact opneemt met de experts van RN Letselschade, ontvang je gegarandeerd snel en vrijblijvend advies. Binnen 60 minuten spreek je een letselschadespecialist die naar jouw verhaal luistert en jou adviseert over de volgende stappen.

Direct berekenen

Is het inschakelen van een letselschade advocaat noodzakelijk?

De realiteit is dat niet elke letselschadezaak de tussenkomst van een letselschade advocaat vereist. Sterker nog, 97% van de zaken wordt zonder tussenkomst van een rechter afgerond worden. Je kunt dus met een gerust hart terecht bij de gespecialiseerde juristen RN Letselschade die zich hebben gefocused op een specifiek rechtsgebied in vergelijking tot veel advocaten die zich naast letselschade advocaat ook arbeidsrecht advocaat of huurrecht advocaat noemen. Onze experts zijn gespecialiseerd in het begeleiden van slachtoffers door het hele proces van claimen, zonder de noodzaak voor de hoge kosten die advocaten met zich meebrengen. Voor de duidelijkheid, bij RN Letselschade is de behandeling van jouw zaak kosteloos.

Wat kost een letselschade advocaat?

Bij RN Letselschade kun je jouw letselschadezaak kosteloos laten behandelen. Wij kijken voor aanvang wat de kansen zijn van jouw zaak.

De kosten van hulp en bijstand van een letselschade advocaat worden vergoed door de aansprakelijke tegenpartij. Jij hebt recht op een kosteloze rechtsbijstand door een ‘letselschade advocaat’ zonder dat je een deel van jouw schadevergoeding hoeft af te dragen. Je hoeft dus zelf niets te betalen of af te dragen.

RN Letselschade brengt nooit kosten in rekening aan haar eigen cliënten, ook als achteraf toch blijkt dat er geen aansprakelijke partij is.

Neem contact op

Beste letselschade advocaat

Als je op zoek bent naar een letselschadejurist, kun je terecht bij een letselschade kantoor van RN Letselschade. Wil je de hulp inroepen van RN Letselschade dan is het goed om te weten dat wij ook bij jou thuis kunnen komen. Wij hebben kantoren in Amsterdam (hoofdkantoor), Utrecht en Rotterdam. Daarnaast bieden wij ook een landelijke dekking, zodat er altijd een letselschadejurist bij jou in de buurt is.

Vanuit onze vestigingen bezoeken wij jou op locatie om jouw zaak te bespreken. Via onze kantoren kom je, indien daar noodzaak toe is, te werken met gespecialiseerde letselschade advocaten. Wij benaderen jouw zaak persoonlijk want het is belangrijk dat jij je goed voelt bij jouw jurist. Immers, het gaat om vertrouwelijke informatie.

Letselschade berekenen

Onderhandelingen

Een letselschadeadvocaat zal ook namens jou onderhandelen met de tegenpartij. Hierdoor hoef je zelf niet in gesprek te gaan met de verzekeraar of de tegenpartij. Dit kan voor u een grote opluchting zijn, omdat je je dan kunt richten op het herstel.

Conclusie

Als je slachtoffer bent van een ongeval en hebt letselschade opgelopen, heb je recht op een schadevergoeding. Een letselschadeadvocaat kan je hierbij helpen. Hij of zij kan je dan van deskundig advies voorzien, een voorschot aanvragen, bewijsmateriaal verzamelen, de letselschadevergoeding berekenen en de onderhandelingen voeren met de wederpartij. Het inschakelen van een letselschadeadvocaat is in de meeste gevallen het makkelijkst en het beste om te doen.

WhatsApp 9:00 tot 21:00 online