Casco-verzekering Casco-verzekering

Als je een auto bezit, ben je verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Een van de mogelijkheden is de casco-verzekering. Maar wat is een casco-verzekering en waarom zou je deze afsluiten? In dit artikel geven we antwoord op deze vragen en vertellen we je alles wat je moet weten over deze verzekering.

Wat is een casco-verzekering?

Een casco-verzekering wordt ook wel een allrisk-verzekering genoemd. Dit is de meest uitgebreide autoverzekering die je kunt afsluiten. Met deze verzekering ben je niet alleen verzekerd voor schade die je aan anderen veroorzaakt, maar ook voor schade aan je eigen auto. Zelfs als deze schade jouw eigen schuld is. Dit is anders dan bij de beperkt casco-verzekering, waarbij alleen bepaalde schades gedekt zijn, zoals diefstal, brand en storm.

Een allrisk-verzekering is vooral interessant als je een nieuwe of duurdere auto hebt. Als je auto total loss raakt, krijg je namelijk de nieuwwaarde of de aanschafwaarde terug, afhankelijk van de afspraken die je met je verzekeraar hebt gemaakt. Dit kan bij een beperkt casco-verzekering anders zijn.

Waarom heb je een casco-verzekering nodig?

Een allrisk-verzekering is niet verplicht, maar het kan wel verstandig zijn om deze af te sluiten. Vooral als je een nieuwe of dure auto hebt, wil je niet voor onverwachte kosten komen te staan bij schade. Met deze verzekering ben je hiervoor goed verzekerd.

Daarnaast kan het ook handig zijn als je veel schadevrije jaren hebt opgebouwd. Bij een casco-verzekering maakt het namelijk niet uit of de schade jouw eigen schuld is. Hierdoor kun je zonder gevolgen een schadeclaim indienen en blijven je schadevrije jaren behouden. Bij andere verzekeringen kan dit anders zijn.

Wat wordt er gedekt bij een casco-verzekering?

Een allrisk-verzekering dekt schade aan je eigen auto, maar ook schade aan anderen. Hieronder vind je een overzicht van wat er precies gedekt wordt:

Wat wordt er niet gedekt bij een casco-verzekering?

Er zijn ook een aantal zaken die niet gedekt worden bij een casco-verzekering. Hieronder vind je een overzicht van wat er niet gedekt wordt:

Hoe wordt de premie van een casco-verzekering berekend?

De premie van een allrisk-verzekering wordt berekend op basis van een aantal factoren. Hieronder vind je een overzicht van deze factoren:

Hoe kun je een casco-verzekering afsluiten?

Je kunt een casco-verzekering afsluiten bij verschillende verzekeraars. Het is verstandig om eerst verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken voordat je een keuze maakt. Let hierbij niet alleen op de premie, maar ook op de voorwaarden van de verzekering.

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een aantal veelgestelde vragen over casco-verzekeringen:

Is een casco-verzekering verplicht?

Nee, een casco-verzekering is niet verplicht.

Wat is het verschil tussen een casco-verzekering en een beperkt casco-verzekering?

Met een casco-verzekering ben je verzekerd voor alle schade aan je eigen auto, ook als deze schade jouw eigen schuld is. Bij een beperkt casco-verzekering zijn alleen bepaalde schades gedekt, zoals diefstal, brand en storm.

Kan ik mijn eigen risico verlagen bij een casco-verzekering?

Ja, je kunt het eigen risico verlagen. Dit zorgt wel voor een hogere premie.

Kan ik mijn allrisk-verzekering opzeggen?

Ja, je kunt je casco-verzekering opzeggen. Houd hierbij wel rekening met een opzegtermijn van een maand.

Conclusie

Een casco-verzekering kan een goede keuze zijn als je een nieuwe of dure auto hebt. Hiermee ben je namelijk verzekerd voor alle schade aan je eigen auto, ook als deze schade jouw eigen schuld is. Het kan echter wel een hogere premie met zich meebrengen. Vergelijk daarom altijd verschillende verzekeraars voordat je een keuze maakt. Zo kun je de beste verzekering voor jouw situatie vinden.

WhatsApp 9:00 tot 21:00 online