WA plus-verzekering WA plus-verzekering

Als autobezitter ben je verplicht om een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA) af te sluiten. Maar wat als je meer dekking wilt dan alleen de schade aan anderen? In dat geval kun je kiezen voor een WA plus-verzekering. In dit artikel leggen we uit wat een WA+ -verzekering is, wat deze verzekering dekt en waarom het handig kan zijn om deze af te sluiten.

Wat is een WA plus-verzekering?

Een WA plus-verzekering is een autoverzekering die meer dekking biedt dan een standaard WA-verzekering. Naast de schade die je met je auto veroorzaakt aan anderen, wordt ook schade aan je eigen auto vergoed in geval van diefstal, brand en ruitschade. Deze verzekering wordt ook wel een beperkt casco-verzekering genoemd. Een de plus dekking is niet verplicht in Nederland, maar kan wel handig zijn als je een nieuwe of waardevolle auto hebt.

Wat dekt een WA plus-verzekering?

Een WA+ -verzekering dekt naast de schade aan anderen ook de schade aan je eigen auto in geval van diefstal, brand en ruitschade. Daarnaast vergoeden sommige verzekeraars ook schade na aanrijding met loslopende dieren. De precieze dekking verschilt per verzekeraar, dus het is belangrijk om goed te kijken welke verzekering het beste bij jou past.

Wat kost een WA plus-verzekering?

De premie voor een WA plus-verzekering is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de leeftijd van de bestuurder, het type auto en het aantal schadevrije jaren. Gemiddeld kost een het tussen de €25,- en €40,- per maand. Het is altijd verstandig om verschillende verzekeraars te vergelijken voordat je een keuze maakt.

Voordelen van een WA plus-verzekering

Deze verzekering biedt meer dekking dan een standaard WA-verzekering. Dit kan vooral handig zijn als je een nieuwe of waardevolle auto hebt. Daarnaast kan het voor sommige mensen prettig zijn om meer financiële zekerheid te hebben in geval van schade.

Nadelen van een WA plus-verzekering

Een WA+ -verzekering is duurder dan een standaard WA-verzekering. Daarnaast dekt deze verzekering niet alle vormen van schade. Het is belangrijk om goed te kijken welke dekking het beste bij jouw situatie past.

Veelgestelde vragen

Is een WA plus-verzekering verplicht in Nederland?

Nee, een WA plus-verzekering is niet verplicht in Nederland. Een WA-verzekering wel.

Wat is het verschil tussen een WA+-verzekering en een allriskverzekering?

Een WA plus-verzekering dekt de schade die je met je auto veroorzaakt aan anderen, plus schade aan je eigen auto in geval van diefstal, brand en ruitschade. Een allriskverzekering dekt alle schade aan je eigen auto, ongeacht de oorzaak.

Kan ik mijn WA plus-verzekering opzeggen?

Ja, je kunt je WA+-verzekering opzeggen door een opzegbrief te sturen naar je verzekeraar. Houd er wel rekening mee dat je altijd verplicht bent om een autoverzekering te hebben als je in Nederland op de openbare weg wilt rijden.

Kan ik mijn WA plus-verzekering uitbreiden?

Ja, het is mogelijk om je WA plus-verzekering uit te breiden met aanvullende dekkingen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een pechhulpverzekering of een rechtsbijstandverzekering.

Hoe weet ik welke dekking het beste bij mij past?

Het beste is om te kijken naar je persoonlijke situatie en de waarde van je auto. Heb je een nieuwe en waardevolle auto, dan is een uitgebreidere verzekering wellicht verstandig. Heb je een oude auto met weinig waarde, dan kun je misschien beter kiezen voor een beperkte dekking.

Conclusie

Een WA plus-verzekering biedt meer dekking dan een standaard WA-verzekering en kan handig zijn als je een nieuwe of waardevolle auto hebt. Het is belangrijk om goed te kijken welke dekking het beste bij jouw situatie past. Vergelijk verschillende verzekeraars en kies de verzekering die het beste bij jou past.

WhatsApp 9:00 tot 21:00 online