Low impact aanrijding Low impact aanrijding

Als je betrokken bent bij een verkeersongeval, kan dat veel schade en letsel veroorzaken. Maar ook bij een kleine botsing kan je letsel oplopen, zoals bij een low impact aanrijding. Maar wat is een low impact aanrijding precies? En wat zijn de gevolgen hiervan? In dit artikel bespreken we alles wat je moet weten over een low impact aanrijding.

Wat is een low impact aanrijding?

Het is een verkeersongeval waarbij de snelheid van het voertuig lager is dan 15 km/uur. Het gaat hierbij vaak om botsingen waarbij geen of weinig materiële schade is ontstaan. Hierdoor wordt het vaak gezien als een ‘klein’ ongeluk, maar de impact op het lichaam kan groot zijn.

Wat zijn de gevolgen van een low impact aanrijding?

Bij een low impact aanrijding kan het lichaam grote krachten te verduren krijgen, ook al lijkt het een kleine botsing. Het lichaam kan hierdoor uit balans raken, waardoor klachten kunnen ontstaan. Klachten die kunnen ontstaan zijn onder andere:

Soms ontstaan deze klachten pas enkele dagen na het ongeval. Het is dan ook belangrijk om bij een aanrijding altijd alert te blijven op eventuele klachten.

Wat moet je doen bij een low impact aanrijding?

Bij een aanrijding met een lage geweldsinwerking is het belangrijk om altijd een schadeformulier in te vullen. Dit is niet alleen van belang voor de verzekering, maar ook voor het vaststellen van eventuele letselschade. Ook als je geen schade ziet aan het voertuig, is het belangrijk om een schadeformulier in te vullen.

Daarnaast is het verstandig om altijd naar een huisarts of een specialist te gaan als je klachten hebt na een aanrijding. Zo kunnen eventuele klachten tijdig worden vastgesteld en behandeld.

Kan ik een vergoeding krijgen bij letselschade?

Als je letselschade hebt opgelopen bij een low impact aanrijding, dan heb je recht op een vergoeding. Het is dan wel van belang om bewijs te hebben dat de klachten zijn ontstaan door het ongeval. Dit kan bijvoorbeeld door een medische verklaring van een huisarts of specialist.

Als je twijfelt of je recht hebt op een vergoeding bij letselschade, dan is het verstandig om contact op te nemen met een letselschade advocaat. Deze kan je hierin adviseren en helpen bij het claimen van een vergoeding.

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een low impact aanrijding en een gewone aanrijding?

Het verschil tussen een low impact aanrijding en een gewone aanrijding is de snelheid waarmee het voertuig rijdt op het moment van de aanrijding. Bij een gewone aanrijding is de snelheid hoger dan 15 km/uur.

Heb ik altijd klachten na een low impact aanrijding?

Nee, niet iedereen krijgt klachten. Het is wel mogelijk dat klachten pas enkele dagen na het ongeval ontstaan. Het is daarom belangrijk om altijd alert te blijven op eventuele klachten en deze tijdig te laten onderzoeken door een huisarts of specialist.

Moet ik altijd naar een huisarts of specialist?

Het is altijd verstandig om naar een huisarts of specialist te gaan als je klachten hebt na een aanrijding. Zo kunnen eventuele klachten tijdig worden vastgesteld en behandeld. Ook als je op het moment van het ongeval geen klachten hebt, is het mogelijk dat deze pas later ontstaan. Blijf daarom alert op eventuele klachten en neem bij twijfel contact op met een huisarts of specialist.

Conclusie

Een low impact aanrijding lijkt op het eerste gezicht misschien een ‘klein’ ongeval, maar kan toch grote gevolgen hebben voor het lichaam. Het is daarom belangrijk om altijd alert te blijven op eventuele klachten en deze tijdig te laten onderzoeken door een huisarts of specialist. Daarnaast heb je bij letselschade na een low impact aanrijding recht op een vergoeding.

Het invullen van een schadeformulier is hierbij van groot belang. Als je twijfelt of je recht hebt op een vergoeding, dan is het verstandig om contact op te nemen met een letselschade advocaat.

WhatsApp 9:00 tot 21:00 online