Nationaal keurmerk letselschade Nationaal keurmerk letselschade

Het kan iedereen overkomen: een ongeval met letsel als gevolg. Na zo’n gebeurtenis is het belangrijk om te weten waar je recht op hebt en wat je moet doen om de schade te verhalen. Het Nationaal Keurmerk Letselschade kan hierbij helpen. In dit artikel leggen we uit wat het keurmerk inhoudt en waarom het belangrijk is.

Wat is het Nationaal Keurmerk Letselschade?

Het Nationaal Keurmerk Letselschade is een kwaliteitskeurmerk voor letselschadebureaus. Het keurmerk is opgericht om de kwaliteit van dienstverlening te waarborgen en letselschadeslachtoffers te beschermen. Alleen bureaus die aan de strenge kwaliteitseisen voldoen, mogen het keurmerk voeren.

Waarom is het NKL belangrijk?

Het NKL biedt zekerheid aan letselschadeslachtoffers. Als je in zee gaat met een bureau met dit keurmerk, weet je dat je te maken hebt met een betrouwbare partij die de belangen van het slachtoffer voorop stelt. De bureaus met het keurmerk voldoen aan strenge kwaliteitseisen op het gebied van onder andere deskundigheid, onafhankelijkheid en transparantie.

Hoe herken je een bureau met het Nationaal Keurmerk Letselschade?

Bureaus die het NKL mogen voeren, zijn te herkennen aan het keurmerklogo. Dit logo staat meestal op de website van het bureau vermeld. Daarnaast kun je ook in het register van het keurmerk controleren of een bureau het keurmerk mag voeren.

Conclusie

Het Nationaal Keurmerk Letselschade is belangrijk voor letselschadeslachtoffers omdat het zekerheid biedt over de kwaliteit van de dienstverlening van letselschadebureaus. Het keurmerk waarborgt de belangen van het slachtoffer en garandeert dat alleen betrouwbare bureaus het keurmerk mogen voeren.

Heb je letsel opgelopen en ben je op zoek naar een betrouwbaar letselschadebureau? Kijk dan altijd of het bureau het NKL voert.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de eisen om het NKL te mogen voeren?

Om het Nationaal Keurmerk Letselschade te mogen voeren, moeten letselschadebureaus voldoen aan strenge kwaliteitseisen op het gebied van deskundigheid, onafhankelijkheid en transparantie.

WhatsApp 9:00 tot 21:00 online