Knieklachten kunnen heel pijnlijk en hinderlijk zijn en ook om een langdurig herstel vragen. De knie is een complex deel van het lichaam en daarbij ook kwetsbaar. Er zijn veel verschillende soorten knieklachten. Heeft u letsel aan de knie door toedoen van iemand anders, dan komt u mogelijk in aanmerking voor een letselschade vergoeding en soms ook voor een vergoeding smartengeld.

Soorten klachten

U kunt knieklachten hebben die binnen een korte tijd herstellen maar ook knieklachten hebben die langdurig of zelfs blijvend zijn. De knie verbindt het onderbeen met het bovenbeen en is een zogenaamd scharniergewricht. Dit scharniergewricht bestaat uit een binnen meniscus en een buiten meniscus, een knieschijf, kniebanden, gewrichtskapsel, kraakbeen en de knie zelf is bekleed met slijmvlies. De knie krijgt tijdens het bewegen veel schokken te verwerken en deze schokken worden opgevangen door de spieren van de benen.

Zoals u ziet bestaat de knie uit veel verschillende onderdelen en dit is er ook de reden van dat dit gewricht zoveel verschillende knieklachten kan geven.

Een veel voorkomende knieklacht is een scheur in de meniscus. Vaak ontstaan door de geforceerde draaibeweging. Ook kan de meniscus gaan schuiven die daardoor niet meer op de juiste plaats zit. Hierdoor passen de uiteinden van het onderbeen en het bovenbeen niet meer goed op elkaar waardoor de knie op slot kan schieten. Het gevolg hiervan is dat u de knie niet goed meer kunt strekken. En kunnen knieklachten ontstaan door overbelasting waardoor kleinere en grotere scheurtjes in het kraakbeen kunnen ontstaan. Deze scheurtjes genezen vanzelf maar dit kan wel erg lang duren. Een ander veel voorkomend knieletsel is de gescheurde knieband en natuurlijk kan er ook een breuk in een van de botten van de knie optreden.

Er zijn nog veel meer soorten knieklachten, bijvoorbeeld aan de pezen, het slijmvlies, een ontsteking van het gewrichtskapsel of problemen met spieren.

Letselschade claim knieklachten

Knieklachten kunnen voor allerlei problemen zorgen. Naast pijn kunt u te maken krijgen met problemen om u te verplaatsen. Soms gaat autorijden heel moeilijk of helemaal niet meer en ook fietsen is natuurlijk lastig als u een pijnlijke knie heeft. Knieklachten kunnen ook problemen opleveren bij het lopen. Een instabiele knie geeft een onvast gevoel bij het lopen.

Als u knieletsel heeft opgelopen door toedoen van iemand anders, bijvoorbeeld bij een aanrijding of op het werk, dan heeft u recht op een schadevergoeding. Het gaat dan om alle kosten die verband houden met uw knieklachten. De kosten van bijvoorbeeld fysiotherapie die niet worden vergoed door de zorgverzekering, medicatie die niet of maar ten dele wordt vergoed en kosten van vervoer omdat u een taxi moet nemen. Bij ernstige knieklachten kan er ook sprake zijn van uitval op het werk waardoor u minder inkomen geniet of er zijn aanpassingen nodig aan de woning.

Heeft u knieklachten en wilt u een schadeclaim indienen? Neem dan contact op met RN Letselschade. Wij hebben veel ervaring met het claimen van letselschade na een ongeval en kunnen u helpen de maximale schadevergoeding bij de schuldige partij te claimen.

Letselschade berekenen

WhatsApp 9:00 tot 21:00 online