OVI: Ongevallenverzekering Inzittende OVI: Ongevallenverzekering Inzittende

Inleiding

Een ongeval kan grote gevolgen hebben, niet alleen lichamelijk maar ook financieel. Het afsluiten van een ongevallenverzekering is daarom vaak verstandig, zo ook de Ongevallenverzekering Inzittende (OVI). In dit artikel leggen we uit wat de OVI inhoudt en wat de voordelen zijn voor letselschadeslachtoffers.

Wat is OVI?

OVI staat voor Ongevallenverzekering Inzittende. Dit is een verzekering die een vast bedrag uitkeert wanneer een verzekerde overlijdt of invalide raakt door een ongeval. Het maakt daarbij niet uit wie er schuldig is aan het ongeval. De OVI is een zogenoemde sommenverzekering, wat betekent dat er een vast bedrag wordt uitgekeerd ongeacht de werkelijke kosten of schade.

Voordelen van OVI

Het afsluiten van een OVI kan verschillende voordelen hebben, met name voor letselschadeslachtoffers. Hieronder noemen we enkele voordelen op:

Voor wie is OVI geschikt?

De OVI is met name geschikt voor personen die regelmatig als passagier of bestuurder in een auto zitten. Dit kan bijvoorbeeld zijn bij een gezinsauto, maar ook bij een leaseauto of taxi. Ook voor bedrijven kan de OVI interessant zijn, bijvoorbeeld als het bedrijf regelmatig met werknemers onderweg is.

Kosten OVI

De kosten voor een OVI kunnen sterk variëren per verzekeraar en dekking. Vaak betaal je een premie per persoon, per jaar. Het is verstandig om verschillende verzekeraars en dekkingen met elkaar te vergelijken om zo de beste keuze te maken.

OVI en letselschade

Bij letselschade kan de OVI een belangrijke rol spelen in de financiële afwikkeling. De vaste uitkering bij blijvende invaliditeit of overlijden kan helpen bij het opvangen van de kosten die hiermee gepaard gaan. Daarnaast kan deze dekking ook van belang zijn bij het bepalen van de schadevergoeding.

Wanneer iemand slachtoffer is geworden van een verkeersongeval en daarbij blijvend letsel heeft opgelopen, heeft deze persoon recht op een schadevergoeding. Deze vergoeding kan bestaan uit verschillende onderdelen, waaronder bijvoorbeeld medische kosten, inkomensverlies en smartengeld.

In sommige gevallen kan het echter lastig zijn om de schadevergoeding volledig te krijgen. Bijvoorbeeld wanneer de tegenpartij niet volledig aansprakelijk is of wanneer er sprake is van discussie over de hoogte van de vergoeding. In deze gevallen kan de OVI uitkomst bieden. Doordat de verzekering ongeacht de schuldvraag uitkeert bij blijvende invaliditeit of overlijden, kan het slachtoffer toch verzekerd zijn van een vast bedrag als gevolg van het ongeval.

Conclusie

De Ongevallenverzekering Inzittende is een sommenverzekering die financiële zekerheid biedt bij blijvende invaliditeit of overlijden als gevolg van een verkeersongeval. Het maakt daarbij niet uit wie er schuldig is aan het ongeval. Voor letselschadeslachtoffers kan de OVI daarom van groot belang zijn bij het opvangen van de kosten en het bepalen van de schadevergoeding.

Let wel op bij het afsluiten van een OVI dat de dekking voldoende is afgestemd op je persoonlijke wensen en behoeften. Vergelijk daarnaast verschillende verzekeraars en dekkingen om de beste keuze te maken.

WhatsApp 9:00 tot 21:00 online