RN Letselschade - osteopaat RN Letselschade - osteopaat

Osteopaat Osteopaat

Je hebt misschien gehoord over osteopathie, maar wat doet een osteopaat precies? En nog belangrijker, hoe kan een osteopaat jou helpen na een verkeersongeval? Hier bij RN Letselschade leggen we je uit hoe osteopathie een cruciale rol kan spelen in jouw herstelproces.

Je hebt misschien gehoord over osteopathie, maar wat doet een osteopaat precies? En nog belangrijker, hoe kan een osteopaat jou helpen na een verkeersongeval? Hier bij RN Letselschade leggen we je uit hoe osteopathie een cruciale rol kan spelen in jouw herstelproces.

Wat is een osteopaat?

Een osteopaat is een specialist op het gebied van het menselijk lichaam. Hij of zij richt zich op het vinden en behandelen van blokkades en spanningen in het lichaam. Dit gebeurt door middel van manuele therapie, waarbij de osteopaat met zijn of haar handen het lichaam onderzoekt en behandelt. Een osteopaat kijkt hierbij naar het gehele lichaam en niet alleen naar de specifieke klachten.

Ons team staat voor jou klaar

mw. mr. S. Gholamalian

mw. mr. S. Gholamalian

Teammanager

mw. mr. S. Gholamalian

Teammanager

“Als je de richting van de wind niet kunt veranderen, verander dan de stand van je zeilen.”

dhr. E. Gormez

dhr. E. Gormez

Directie

dhr. E. Gormez

Directie

NIVRE Register-Expert

"Een opgever wint nooit en een winnaar geeft nooit op"

mw. mr. H.A. de Jongh

mw. mr. H.A. de Jongh

Letselschadejurist

mw. mr. H.A. de Jongh

Letselschadejurist

"There is no elevator to succes, you need to take the stairs."

Bekijk ons team

Wanneer kan het helpen bij letselschade?

Een osteopaat kan helpen bij verschillende soorten letselschade, zoals:

RN Letselschade - Osteopaat

Hoe werkt een osteopaat?

Een osteopaat gaat op zoek naar de oorzaak van de klachten. Dit kan een blokkade of spanning zijn in het lichaam, die zich op een andere plek manifesteert dan waar de klachten zich voordoen. Door deze blokkade of spanning weg te nemen, kan het lichaam zichzelf herstellen en verdwijnen de klachten.

Wat zijn de voordelen van osteopathie bij letselschade?

  • Verlichting van pijn
    Osteopathie kan helpen bij het verminderen van pijnklachten. Dit gebeurt door het wegnemen van blokkades en spanningen in het lichaam.
  • Verbetering van mobiliteit
    Door het losmaken van de spieren en gewrichten, kan osteopathie bijdragen aan het verbeteren van de mobiliteit van het lichaam. Dit kan bijvoorbeeld belangrijk zijn bij letselschade aan het bewegingsapparaat.
  • Bevordering van herstel
    Een osteopaat kan het lichaam helpen bij het herstelproces na een ongeval. Door het stimuleren van de doorbloeding en het verbeteren van de mobiliteit, kan het lichaam sneller en beter herstellen.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van een behandeling bij een osteopaat?

Over het algemeen zijn er weinig tot geen bijwerkingen bij een behandeling door een osteopaat. In sommige gevallen kan het echter voorkomen dat er na de behandeling tijdelijk wat vermoeidheid, duizeligheid of spierpijn optreedt. Dit is echter meestal van korte duur en verdwijnt vanzelf weer.

Is osteopathie geschikt voor iedereen?

Osteopathie is in principe geschikt voor iedereen, van jong tot oud. Wel is het belangrijk om voorafgaand aan de behandeling te overleggen met de osteopaat of er eventuele contra-indicaties zijn, zoals bijvoorbeeld bij bepaalde aandoeningen of zwangerschap.

Hoe vind ik een goede osteopaat?

Een goede osteopaat is aangesloten bij een erkende beroepsvereniging, zoals de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO). Via de website van de NVO kun je eenvoudig een osteopaat vinden bij jou in de buurt.

Wordt osteopathie vergoed door de zorgverzekeraar?

Het wordt (deels) vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Raadpleeg hiervoor je zorgverzekeraar.

Is osteopathie pijnlijk?

Nee, over het algemeen is een behandeling bij een osteopaat niet pijnlijk.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Dit is afhankelijk van de aard en de ernst van de klachten. De osteopaat zal hierover adviseren tijdens het intakegesprek.

Conclusie

Een osteopaat kan een belangrijke rol spelen bij het behandelen van letselschade. Door het wegnemen van blokkades en spanningen in het lichaam, kan osteopathie bijdragen aan verlichting van pijn, verbetering van mobiliteit en bevordering van herstel. Het is daarbij wel belangrijk om een goede osteopaat te kiezen, die is aangesloten bij een erkende beroepsvereniging zoals de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO). Raadpleeg ook altijd je zorgverzekeraar om te kijken of osteopathie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Contact met RN Letselschade voor een letselschadevergoeding

Wanneer je contact opneemt met de experts van RN Letselschade, ontvang je gegarandeerd snel en vrijblijvend advies. Binnen 60 minuten spreek je een letselschadespecialist die naar jouw verhaal luistert en jou adviseert over de volgende stappen.

Direct berekenen
WhatsApp 9:00 tot 21:00 online