RN Letselschade Banner Homepage RNletselschade

Letselschade advocaat Hoofddorp Letselschade advocaat Hoofddorp

Een letselschade advocaat Hoofddorp inschakelen zonder kosten? RN Letselschade werkt regelmatig op basis van no cure, no pay. Dit betekent dat je niets hoeft te betalen, hoe de uitkomst van jouw letselschadezaak ook is. Hoe dat precies werkt leggen we je graag hieronder uit. Ook vertellen we meer over de mogelijkheden van letselschade claimen. Wij werken door heel Nederland en hebben kantoren in Amsterdam en Rotterdam. Zoek jij een letselschade advocaat Hoofddorp dan zit je bij ons dus prima. Je kunt ons gemakkelijk in Amsterdam bezoeken maar wij komen ook naar jou toe in Hoofddorp indien je dat wilt.

No cure, no pay kosteloze rechtshulp

Als je no cure, no pay naar het Nederlands vertaalt, dan krijg je “geen succes, geen kosten”. Maar ook als de zaak wel succesvol is hoef jij niets te betalen. Als je slachtoffer bent van een ongeluk door de schuld van iemand anders, dan krijg je alle kosten vergoed. Welke kosten dat allemaal kunnen zijn vertellen we je hierna. In ieder geval horen daar ook de juridische kosten die jij moet maken bij. Schakel je een letselschade advocaat Hoofddorp in, dan hoef je die kosten dus niet te betalen. Onze kosten moeten worden vergoed door de schuldige partij.

Hoe werkt letselschade claimen

Letselschade claimen kan een langdurig en ingewikkeld traject zijn. Het begint allemaal met de schuldvraag. Heb je een ongeluk gehad, bijvoorbeeld in het verkeer of op je werk, dan moet eerst worden vastgesteld wie schuldig is aan dat ongeluk. Kan je aantonen dat iemand anders aansprakelijk is, dan heb je recht op een volledige letselschadevergoeding. Bij bedrijfsongevallen is dat vrijwel altijd de werkgever. In het verkeer kan het ook voorkomen dat je zelf schuldig bent aan het ongeluk maar toch recht hebt op een vergoeding. Bijvoorbeeld als fietser of als voetganger. Je hebt dan een beschermde status en altijd recht op minimaal 50% vergoeding van jouw schade.

Is de schuldvraag duidelijk, dan kan de schuldige partij aansprakelijk worden gesteld. Hierna volgen onderhandelingen met de wederpartij. De letselschade moet worden berekend en dat is vaak niet eenvoudig omdat er allerlei verschillende kostenposten kunnen zijn. Schakel altijd een letselschade expert in want letselschade claimen vraagt om veel kennis en vaardigheden. Ga voor een letselschade advocaat Hoofddorp naar RN Letselschade in Amsterdam.

Letselschade en de kostenposten

Heb je in Hoofddorp in het verkeer een ongeluk gehad? Je kunt dan worden geconfronteerd met allerlei verschillende soorten kosten. Is iemand anders aansprakelijk dan moeten al die kosten worden vergoed door de aansprakelijke partij. Welke kosten dat precies zijn hangt af van jouw persoonlijke situatie en van het opgelopen letsel.

Mogelijke kostenposten zijn onder meer:

Of en hoeveel kosten je kunt claimen hangt dus af van het ongeval en je persoonlijke situatie. Als er sprake is van letsel, is er vrijwel altijd ook sprake van medische kosten. Natuurlijk worden veruit de meeste kosten vergoed door de zorgverzekeraar. Je krijgt echter meestal ook te maken met kosten die niet worden vergoed. Denk alleen al aan pleisters en verband, crèmes en eigen bijdrage voor hulpmiddelen.

Hulp in huis, vervoerskosten en minder inkomen

Afhankelijk van de situatie kun je geconfronteerd worden met allerlei kosten. Ben je ernstig gewond of heb je bijvoorbeeld twee gebroken armen? Je zult dan hulp in huis nodig hebben. Zowel voor jou persoonlijk, bijvoorbeeld bij het aan- en uitkleden, als bij huishoudelijke taken. Er kunnen ook kinderen zijn die moeten worden geholpen of naar school gebracht.

Een veel voorkomende kostenpost zijn de vervoerskosten. Je moet door het opgelopen letsel vaker naar een arts of andere zorgverlener en heb daarvoor vervoer nodig. Misschien kun je zelf tijdelijk geen auto rijden en heb je een taxi nodig. Deze kosten moeten worden vergoed.

Een lastige en veelvoorkomende letselschade post is de inkomstenderving. Door jouw letsel kun je een tijd niet werken of moet je minder gaan werken. Dit kan betekenen dat je minder inkomen hebt. Vooral als je zelfstandige bent. Het berekenen van gederfde inkomsten is moeilijk en kan je het beste overlaten aan een specialist zoals een letselschade expert van RN Letselschade.

Het inschakelen van een Letselschade advocaat Hoofddorp

Wist je dat je in de meeste gevallen helemaal geen letselschade advocaat nodig hebt? Een letselschade expert of jurist kan jouw zaak prima behartigen. Alleen als het op een rechtszaak uitdraait hebt je een advocaat nodig. Dat gebeurt maar in minder dan 5% van de gevallen.

Een letselschade expert is ervaren in het onderhandelen met de wederpartij. Dat is heel belangrijk omdat de wederpartij vaak wordt vertegenwoordigd door een letselschade jurist van een grote verzekeringsmaatschappij.

Wil jij zo’n letselschade expert in Hoofddorp inschakelen? Kies voor RN Letselschade. Wij zijn niet alleen ervaren maar ook zeer betrokken bij onze cliënten.

WhatsApp 9:00 tot 21:00 online