Bedrijfsongeval brandwond Bedrijfsongeval brandwond

Als werknemer loopt u dagelijks risico’s tijdens het uitvoeren van uw werkzaamheden. Een bedrijfsongeval kan helaas altijd gebeuren, ook al werkt u nog zo veilig. Een van de meest voorkomende en pijnlijke bedrijfsongevallen zijn brandwonden. In deze blog bespreken we wat u moet weten over bedrijfsongevallen met brandwonden en hoe u hiermee om moet gaan.

Wat is een bedrijfsongeval brandwond?

Een bedrijfsongeval met brandwonden is een ongeval op de werkplek waarbij de werknemer brandwonden oploopt. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren door hete vloeistoffen, vuur of stoom. Brandwonden kunnen variëren in ernst, afhankelijk van de oorzaak en de duur van de blootstelling. Sommige brandwonden kunnen zelfs leiden tot blijvende littekens en invaliditeit.

De gevolgen van een bedrijfsongeval brandwond

Een ongeval kan ernstige gevolgen hebben voor de werknemer en zijn of haar familie. Hieronder enkele mogelijke gevolgen:

Wat te doen bij een bedrijfsongeval brandwond?

Als u een bedrijfsongeval met brandwonden heeft gehad, is het belangrijk om snel en adequaat te handelen. Hieronder enkele stappen die u moet nemen:

  1. Zoek direct medische hulp. Schakel een arts of ambulance in, afhankelijk van de ernst van de verwondingen.
  2. Meld het ongeval bij uw werkgever. Dit moet zo snel mogelijk gebeuren, zodat uw werkgever op de hoogte is van het ongeval en de nodige stappen kan ondernemen.
  3. Laat het ongeval registreren. Uw werkgever moet het ongeval registreren in het bedrijfsongevallenregister. Dit is verplicht volgens de Arbowet.
  4. Schakel eventueel een letselschade advocaat in. Een letselschade advocaat kan u helpen bij het claimen van een schadevergoeding.

Voorkomen is beter dan genezen

Natuurlijk is voorkomen van een bedrijfsongeval met brandwonden altijd beter dan genezen. Hieronder enkele tips om de kans op een bedrijfsongeval met brandwonden te verminderen:

Veelgestelde vragen

Moet ik het bedrijfsongeval met brandwonden melden bij mijn werkgever?

Ja, u bent verplicht om het bedrijfsongeval te melden bij uw werkgever. Uw werkgever moet het ongeval vervolgens registreren in het bedrijfsongevallenregister.

Kan ik een schadevergoeding claimen na een bedrijfsongeval met brandwonden?

Ja, als het ongeval het gevolg is van een fout van uw werkgever, kunt u mogelijk een schadevergoeding claimen. Een letselschade advocaat kan u hierbij helpen.

Hoe lang duurt het voordat ik een schadevergoeding krijg?

Dit hangt af van verschillende factoren, zoals de ernst van uw verwondingen en de aansprakelijkheid van uw werkgever. Het kan enige tijd duren voordat u een schadevergoeding ontvangt. Een letselschade advocaat kan u hier meer informatie over geven.

Conclusie

Een bedrijfsongeval met brandwonden kan ernstige gevolgen hebben voor de werknemer en zijn of haar familie. Het is belangrijk om snel en adequaat te handelen bij een bedrijfsongeval met brandwonden, zoals het zoeken van medische hulp en het melden van het ongeval bij uw werkgever. Voorkomen van een bedrijfsongeval met brandwonden is altijd beter dan genezen. Wees bewust van de risico’s op de werkplek en neem de nodige voorzorgsmaatregelen.

WhatsApp 9:00 tot 21:00 online