RN Letselschade Banner Homepage RNletselschade

Letselschade advocaat Den Helder Letselschade advocaat Den Helder

Voor het claimen van letselschade kun je het beste een expert inschakelen. Zoek je een letselschade advocaat Den Helder, dan kan je een beroep doen op de expertise van RN Letselschade. Wij zijn gevestigd in Amsterdam en Rotterdam maar helpen iedereen in heel Nederland. Wij komen dus ook naar Den Helder om jouw letselschade te bespreken. Wij helpen slachtoffers van letselschade kosteloos. Dit is mogelijk omdat onze kosten door de schuldige partij moeten worden betaald.

Wat valt onder letselschade

Onder letselschade vallen alle kosten die het gevolg zijn van een ongeluk. Als iemand anders aansprakelijk is voor jouw ongeluk, dan moet hij of zij al die kosten vergoeden. Het kan om allerlei verschillende kostenposten gaan. Welke dat zijn hangt af van het ongeluk, het letsel en de gevolgen ervan. Die gevolgen kunnen per persoon verschillen. Het berekenen van letselschade is niet gemakkelijk en daarom kun je dit het beste overlaten aan een letselschade advocaat Den Helder met veel ervaring. De experts van RN Letselschade hebben die ervaring maar zijn daarnaast ook zeer betrokken én ervaren in het onderhandelen met een wederpartij.

Letselschade berekenen

Zoals hiervoor al gezegd is het berekenen van letselschade niet eenvoudig. Er zijn er veel verschillende kostenposten. Sommige kostenposten komen bij vrijwel elk ongeval terug. De meest voorkomende letselschadeposten:

Reparatie of vervanging van eigendommen

Bij de meeste ongelukken gaat er wel iets stuk. Een verkeersongeluk in Den Helder terwijl je op de fiets reed betekent meestal een kapotte fiets. Of het gaat om een auto, de jas die je aanhad of iets wat je bij je had. De kosten van reparatie of vervanging van deze spullen moeten door de aansprakelijke partij worden vergoed.

Noodzakelijke medische kosten

Een ongeluk met letsel brengt ook medische kosten met zich mee. Je bent bijvoorbeeld aangereden door een auto terwijl je op een zebrapad in het centrum van Den Helder liep. Daarbij heb je hoofdletsel, inwendig letsel of een beenbreuk opgelopen. Natuurlijk worden de meeste medische kosten vanuit je zorgverzekering betaald maar vaak moet je toch ook zelf nog kosten maken. Bijvoorbeeld voor de eigen bijdrage voor voorgeschreven medicijnen of voor het huren van hulpmiddelen.

Noodzakelijke vervoerskosten

Afhankelijk van het opgelopen letsel moet je meer of minder extra vervoerskosten maken. Als je beide benen hebt gebroken zul je regelmatig een rolstoeltaxi moeten bestellen. Misschien valt het letsel op zich mee maar ben je toch niet in staat om zelfstandig naar je werk te gaan terwijl je wel kunt werken. Dit soort extra vervoerskosten moeten door de schuldige partij worden vergoed.

Kosten voor hulp

Het is eveneens afhankelijk van de ernst van je letsel hoeveel kosten voor hulp je moet maken. Misschien heb je langere tijd iemand nodig die je helpt bij de persoonlijke verzorging. Het kan ook zijn dat je iemand nodig hebt om de kinderen op te vangen of om je fantastische tuin te onderhouden. Natuurlijk moeten de kosten voor hulp noodzakelijk zijn en worden aangetoond maar als ze noodzakelijk zijn, moeten ze door de aansprakelijke partij worden betaald.

Kosten voor juridische bijstand

We hebben het hiervoor al even kort aangestipt: de kosten voor jouw juridische bijstand moeten door de aansprakelijke partij worden betaald. Je kunt dus zonder angst voor hoge rekeningen een letselschade advocaat Den Helder raadplegen die je helpt bij het claimen van je letselschade.

Gederfde inkomsten

Vaak kan het slachtoffer als gevolg van het opgelopen letsel een tijd niet of minder werken. Dit kan betekenen dat er minder inkomsten zijn. Dit zijn de zogenaamde gederfde inkomsten en ook die moeten door de aansprakelijke partij worden vergoed.

Aansprakelijke partij

Degene die schuldig is aan een ongeluk wordt de aansprakelijke partij genoemd. Hij of zij heeft het ongeluk veroorzaakt en heeft ervoor gezorgd dat jij letsel opliep. In enkele gevallen ligt dit nog anders. Er zijn namelijk zogenaamde beschermde verkeersdeelnemers: fietsers, voetgangers en kinderen. Zij hebben altijd recht op een letselschade vergoeding van minimaal 50%. Ongeacht de schuldvraag.

Ook bij bedrijfsongevallen kan de schuldvraag anders liggen. Voor bedrijfsongevallen geldt dat de werkgever vrijwel altijd aansprakelijk is, ook als jij als werknemer een foutje hebt gemaakt. Denk dus niet te snel dat je geen recht hebt op letselschadevergoeding want in veel gevallen heb je dat wel. RN Letselschade weet precies wanneer je recht hebt op een vergoeding en kan je helpen die te claimen bij de aansprakelijke partij.

Wat is smartengeld?

Smartengeld is niet hetzelfde als een letselschade vergoeding. Dit zijn twee losstaande vergoedingen. De letselschade vergoeding krijg je voor alle kosten, smartengeld voor verdriet en pijn. Het wordt ook wel een vergoeding voor de psychische schade genoemd. Deze vergoeding komt dus nog bovenop de letselschade vergoeding.

Woon jij in Den Helder of heb je in Den Helder een ongeluk gehad en zoek je een ervaren letselschade advocaat? Neem vrijblijvend contact op met RN Letselschade. Wij adviseren je en komen ook naar je toe in Den Helder om alles te bespreken.

WhatsApp 9:00 tot 21:00 online