RN Letselschade Banner Homepage RNletselschade

Letselschade advocaat Hilversum Letselschade advocaat Hilversum

Wil jij letselschade claimen en zoek je een geschikte expert om je te helpen? RN Letselschade helpt iedereen in heel Nederland. Of je nou een letselschade advocaat Hilversum of andere plaats zoekt. Wij beschikken over twee kantoren: in Amsterdam en Rotterdam. Maar wij komen ook naar de mensen toe. Daaraan kan je meteen zien hoe betrokken wij zijn. Wij begrijpen dat je geen zin hebt of niet kunt reizen nadat je letsel hebt opgelopen. Wij nemen jou de gehele letselschade procedure uit handen. Van het claimen zelf tot het onderhandelen met de aansprakelijke partij, het opvragen van medische gegevens als dat nodig is én het maken van de ingewikkelde letselschadeberekening. En niet onbelangrijk: als slachtoffer betaal jij bij ons niets voor de hulp van je letselschade advocaat Hilversum.

Wanneer kan je letselschade claimen

Als je een ongeluk krijgt door de schuld van iemand anders, dan kun je letselschade claimen. Je moet dat natuurlijk wel kunnen bewijzen. Maak daarom foto’s van het ongeval en van je letsel. Ook dien je  meteen na het ongeluk naar een arts te gaan zodat deze kan vaststellen welke verwondingen je hebt. Hierover kan dan later geen discussie ontstaan. Soms is de schuldvraag heel duidelijk maar lang niet altijd. Zo zijn er ook ongelukken waarbij het slachtoffer (mede) schuld draagt maar toch recht heeft op een letselschadevergoeding. Bijvoorbeeld als er kwetsbare verkeersdeelnemers bij zijn betrokken: fietsers, voetgangers of kinderen. Ook bij een bedrijfsongeval is de aansprakelijkheid vaak eenvoudig vast te stellen. Die ligt in veruit de meeste gevallen bij de werkgever. Je zult doorgaans op zoek gaan naar een letselschade advocaat Hilversum als je ongeluk in Hilversum heeft plaatsgevonden of als je in Hilversum woont.

Welke kosten tellen mee

Bij het claimen van letselschade kunnen alle kosten die het gevolg zijn van het ongeluk worden meegenomen. Je letselschade advocaat Hilversum weet precies welke kosten dat allemaal zijn. Onder meer de volgende kosten, afhankelijk van het letsel en de persoonlijke situatie, tellen mee:

Kosten van reparatie of vervanging

Bij de meeste ongelukken gaan er dingen stuk. Je auto, fiets of scooter maar ook je kleding of een laptop die je bij je had. De kosten van het herstellen van deze spullen of vervanging ervan moet worden vergoed.

Medische kosten

Waarschijnlijk denk je nu meteen “medische kosten worden toch vergoed door mijn zorgverzekeraar”. Ja dat klopt, maar lang niet al je kosten worden vergoed. Zo word je geconfronteerd met de kosten voor medicijnen die je zelf koopt maar ook voor een eigen bijdrage voor medicatie die is voorgeschreven. Misschien heb je fysiotherapie nodig en dat zit niet in het basispakket. Als je daarvoor geen aanvullende verzekering hebt afgesloten zul je het zelf moeten betalen. Zo zijn er nog tal van andere medische kosten waarmee je kunt worden geconfronteerd.

Vervoerskosten

Vaak word je ook geconfronteerd met extra vervoerskosten. Om naar de dokter of het ziekenhuis te gaan, naar de fysiotherapeut of je kunt niet zelf rijden naar je werk terwijl je wel kunt blijven werken. Deze extra vervoerskosten moeten door de aansprakelijke partij worden vergoed.

Gederfde inkomsten

Als je ziek bent kun je niet of minder werken. Het kan om een korte of langere tijd gaan maar ook om de rest van je leven. Het verlies van inkomen is vaak lastig te berekenen. Daarnaast kun je ook nog te maken krijgen met het mislopen van een promotie, studievertraging of het verlies van secundaire arbeidsvoorwaarden. Laat de gederfde inkomsten berekenen door de beste letselschade advocaat Hilversum: RN Letselschade.

Kosten van hulp

Het kan nodig zijn dat je hulp nodig hebt in en om het huis. Het kan gaan om persoonlijke verzorging, hulp bij het verzorgen van de kinderen of het naar school brengen, het uitlaten van de hond of onderhoud van je tuin. Natuurlijk kun je niet zomaar lukraak allerlei hulp inschakelen. Je moet wel kunnen bewijzen dat die ook echt nodig is. Zo kun je bijvoorbeeld een tuinman inschakelen als het jouw hobby was om je prachtige tuin elke dag goed te onderhouden. Voor sommige hulp geldt dat je alleen een eigen bijdrage verschuldigd bent. Ook die moet worden vergoed.

Letselschadekosten: smartengeld

Naast alle kosten die hiervoor zijn genoemd is er ook vaak sprake van immateriële schade. Dit is een ander woord voor psychisch letsel. Ook hiervoor kun je een vergoeding krijgen. Dit heet dan smartengeld. Smartengeld is een vergoeding voor het verdriet dat je hebt gehad, de pijn die je hebt geleden, de zorgen die jij je hebt gemaakt of de angst die je hebt gevoeld. Een smartengeld vergoeding neemt deze pijn niet weg maar kan wel een gevoel van rechtvaardigheid geven.

Letselschade advocaat Hilversum inschakelen

Wil je weten of je recht hebt op een letselschadevergoeding na een ongeluk? Vraag RN Letselschade om een vrijblijvend intakegesprek. Je kunt naar ons kantoor komen maar wij komen ook naar jou toe in Hilversum. Je hoeft ons niets te betalen want de schuldige partij moet ook onze kosten vergoeden. Wij kunnen zorgen voor een snel voorschot zodat je alle kosten waarmee je wordt geconfronteerd ook daadwerkelijk kunt betalen. Tip: bewaar alle bonnen en facturen vanaf de eerste dag van je ongeluk.

WhatsApp 9:00 tot 21:00 online