Rn Letselschade - Orthopeed Rn Letselschade - Orthopeed

Orthopeed Orthopeed

Als je pijn hebt bij het bewegen of minder soepel beweegt, kan een orthopeed je helpen. RN Letselschade legt uit wat orthopedie inhoudt en hoe deze specialist je kan ondersteunen bij letselschade.

Als je pijn hebt bij het bewegen of minder soepel beweegt, kan een orthopeed je helpen. RN Letselschade legt uit wat orthopedie inhoudt en hoe deze specialist je kan ondersteunen bij letselschade.

Wat doet een orthopeed?

Eén op de drie Nederlanders krijgt te maken met klachten aan spieren of gewrichten. Orthopedie richt zich op het ‘bewegingsapparaat’, dat alles omvat van botten tot gewrichten. Een orthopeed kan je helpen bij een breed scala aan klachten, van een schouder uit de kom tot pijn in je achillespees.

Ons team staat voor jou klaar

mw. mr. S. Gholamalian

mw. mr. S. Gholamalian

Teammanager

mw. mr. S. Gholamalian

Teammanager

“Als je de richting van de wind niet kunt veranderen, verander dan de stand van je zeilen.”

dhr. E. Gormez

dhr. E. Gormez

Directie

dhr. E. Gormez

Directie

NIVRE Register-Expert

"Een opgever wint nooit en een winnaar geeft nooit op"

mw. mr. H.A. de Jongh

mw. mr. H.A. de Jongh

Letselschadejurist

mw. mr. H.A. de Jongh

Letselschadejurist

"There is no elevator to succes, you need to take the stairs."

Bekijk ons team

De taak van een orthopeed

Een orthopedisch chirurg, of kortweg orthopeed, richt zich op het verminderen van jouw pijn en helpt je gemakkelijker te bewegen. Dit kan door middel van advies, fysiotherapie, medicijnen en/of een operatie. De orthopeed werkt soms samen met andere specialisten, zoals fysiotherapeuten of reumatologen, om een behandelplan op te stellen dat bij jou past.

Met welke klachten ga je naar een orthopeed?

Als je pijn hebt aan je spieren, botten of pezen, ga je eerst naar de huisarts of fysiotherapeut. Zij kunnen je doorverwijzen naar een orthopeed voor klachten zoals artrose, pijn van je meniscus, spierscheurtjes, botbreuken of rugpijn.

Rn Letselschade - Orthopeed

Behandelingen door een orthopeed

Een orthopeed behandelt klachten die ontstaan door ongevallen, ziekte, slijtage of sporten. Na een gesprek en lichamelijk onderzoek kan de orthopeed aanvullend onderzoek doen, zoals röntgenfoto’s of MRI-scans. Afhankelijk van jouw klacht kan de behandeling variëren van pijnstilling en fysiotherapie tot operaties.

Conservatieve en operatieve behandelingen

  • Conservatief
    Bijvoorbeeld fysiotherapie of pijnstilling bij een blessure.
  • Operatief
    Zoals het plaatsen van een heupprothese of het herstellen van een enkel.

Resultaten van orthopedische behandelingen

Het behandelplan van een orthopeed richt zich op pijnvermindering en het verbeteren of herstellen van mobiliteit. Samenwerking met andere specialisten, zoals sportartsen en fysiotherapeuten, is vaak onderdeel van het herstelproces. Helaas kunnen sommige klachten, zoals bepaalde soorten rugpijn, niet volledig verdwijnen. In dat geval bekijkt de orthopeed samen met jou welke andere behandelingen mogelijk zijn.

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een orthopeed en een traumatoloog?

Beide medische specialisten behandelen aandoeningen van het bewegingsapparaat, maar het verschil tussen een orthopeed en een traumatoloog is dat een traumatoloog zich meer richt op acute verwondingen zoals botbreuken en spierscheuringen, terwijl een orthopeed zich meer richt op chronische aandoeningen zoals artrose en reumatoïde artritis.

Is orthopedie alleen voor ouderen?

Nee, orthopedie is voor mensen van alle leeftijden. Hoewel het waar is dat ouderen meer kans hebben op aandoeningen zoals artrose en osteoporose, kunnen jongere mensen ook last hebben van blessures en aandoeningen van het bewegingsapparaat als gevolg van sport, ongelukken of aangeboren afwijkingen.

Kan ik sporten na een orthopedische ingreep?

Dat hangt af van het type ingreep dat je hebt gehad en hoe ver je bent gevorderd in jouw herstelproces. Jouw orthopeed zal je adviseren over de juiste manier om jouw lichaam te bewegen tijdens het herstelproces en wanneer je weer kunt beginnen met sporten.

Moet ik me zorgen maken over complicaties bij een orthopedische ingreep?

Elke chirurgische ingreep brengt risico’s met zich mee, maar jouw orthopeed zal alles doen wat mogelijk is om de risico’s te minimaliseren. Dit kan onder meer omvatten het gebruik van moderne technieken en materialen, het optimaliseren van jouw gezondheid vóór de ingreep en het nauwlettend volgen van jouw herstelproces om eventuele complicaties snel op te sporen en te behandelen.

Contact met RN Letselschade voor een letselschadevergoeding

Wanneer je contact opneemt met de experts van RN Letselschade, ontvang je gegarandeerd snel en vrijblijvend advies. Binnen 60 minuten spreek je een letselschadespecialist die naar jouw verhaal luistert en jou adviseert over de volgende stappen.

Direct berekenen
WhatsApp 9:00 tot 21:00 online