RN Letselschade - Missie en visie RN Letselschade - Missie en visie

Huisbezoek Huisbezoek

Als je letselschade hebt opgelopen door een ongeval, kan een huisbezoek onderdeel zijn van het onderzoek naar je schadeclaim. Maar wat houdt een huisbezoek precies in? En waar moet je op letten als er een expert bij jou thuis langskomt? In dit artikel lees je alles wat je moet weten over huisbezoek bij letselschade.

Als je letselschade hebt opgelopen door een ongeval, kan een huisbezoek onderdeel zijn van het onderzoek naar je schadeclaim. Maar wat houdt een huisbezoek precies in? En waar moet je op letten als er een expert bij jou thuis langskomt? In dit artikel lees je alles wat je moet weten over huisbezoek bij letselschade.

Letselschade berekenen

Wat is een huisbezoek?

Een huisbezoek is een onderdeel van het onderzoek naar letselschade. Een schaderegelaar en jouw belangenbehartiger komen bij jou thuis langskomen om de situatie ter plaatse te bekijken. Tijdens het huisbezoek wordt gekeken naar de omstandigheden waarin het ongeval heeft plaatsgevonden en naar de gevolgen van het letsel voor jouw dagelijkse leven. Zo kan de verzekeraar een beter beeld krijgen van de situatie en de hoogte van de schadevergoeding bepalen.

RN, schadevergoeding verhalen op inventieve wijze >

mw. mr. S. Gholamalian

mw. mr. S. Gholamalian

Teammanager

mw. mr. S. Gholamalian

Teammanager

“Als je de richting van de wind niet kunt veranderen, verander dan de stand van je zeilen.”

dhr. E. Gormez

dhr. E. Gormez

Directie

dhr. E. Gormez

Directie

NIVRE Register-Expert

"Een opgever wint nooit en een winnaar geeft nooit op"

mw. mr. H.A. de Jongh

mw. mr. H.A. de Jongh

Letselschadejurist

mw. mr. H.A. de Jongh

Letselschadejurist

"There is no elevator to succes, you need to take the stairs."

Bekijk ons team

Waar moet je op letten bij een huisbezoek?

Als er een expert bij jou thuis langskomt, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Hieronder vind je een aantal tips:

  • Zorg dat je thuis bent op het afgesproken tijdstip en ontvang de expert gastvrij.
  • Leg van tevoren eventuele belangrijke documenten klaar, zoals medische rapporten, identiteitskaart en verzekeringspapieren.
  • Maak foto’s van de situatie ter plaatse, bijvoorbeeld van de plek waar het ongeval heeft plaatsgevonden of van beschadigde eigendommen.
  • Wees eerlijk en volledig in je antwoorden op vragen van de expert. Het achterhouden van informatie kan nadelig zijn voor je schadeclaim.
  • Vraag om uitleg als iets onduidelijk is of als je iets niet begrijpt.

Wat zeggen klanten over ons

Wat gebeurt er na een huisbezoek?

Hierna zal de expert een rapport opstellen waarin hij zijn bevindingen en conclusies vermeldt. Dit rapport wordt gebruikt om de hoogte van de schadevergoeding te bepalen. Het is mogelijk dat de verzekeraar na het huisbezoek nog aanvullende vragen heeft of extra informatie nodig heeft. Het is dan belangrijk om hier zo snel mogelijk op te reageren.

Veelgestelde vragen

Heb ik een belangenbehartiger nodig tijdens een bezoek?

Zeker! Tijdens een huisbezoek krijg je de gelegenheid om jouw verhaal te vertellen en je hart te luchten. Zelf heb je geen idee waar je recht op hebt en de schaderegelaar legt je dit niet altijd even goed uit. Neem daarom contact op met ons zodat we je goed kunnen voorbereiden op wat je kunt verwachten en staan je ook kosteloos bij met een huisbezoek.

Moet ik me voorbereiden op een huisbezoek?

Ja, het is belangrijk om je goed voor te bereiden. Zorg dat je thuis bent op het afgesproken tijdstip en leg eventuele belangrijke documenten klaar.

Kan ik een huisbezoek weigeren?

In principe is het niet verplicht om mee te werken aan een huisbezoek. Maar als je niet meewerkt, kan dit nadelige gevolgen hebben voor je schadeclaim.

Hoe lang duurt een huisbezoek?

Een huisbezoek duurt meestal 1 of 2 uur. Er zijn ook uitzonderingen waarbij het langer duurt.

Letselschade berekenen online

Door middel van onderstaande tool kun je zelf online letselschade berekenen. Binnen 3 minuten heb je een inschatting van de mogelijke vergoeding.

Conclusie

Een huisbezoek kan onderdeel zijn van het onderzoek naar letselschade. Het is belangrijk om goed voorbereid te zijn en eerlijk en volledig te antwoorden op vragen van de expert. Na het bezoek zal de expert een rapport opstellen waarin hij zijn bevindingen en conclusies vermeldt, die gebruikt worden om de hoogte van de schadevergoeding te bepalen. Hoewel het niet verplicht is om mee te werken aan een bezoek, kan het weigeren ervan nadelige gevolgen hebben voor je schadeclaim. Zorg dus dat je goed voorbereid bent en ontvang de expert gastvrij. Op die manier kan het huisbezoek bijdragen aan een rechtvaardige schadevergoeding voor jouw letselschade.

Wij helpen je kosteloos bij de voorbereiding van jouw huisbezoek

Heb je een afspraak staan met een verzekeraar en wil je graag weten wat je te wachten staat? Wij ondersteunen je geheel kosteloos bij een huisbezoek. Dit kunnen wij kosteloos doen omdat onze kosten vrijwel ook worden vergoed door de verzekeraar. Wil je dat wij je bijstaan tijdens een dergelijk bezoek of wil je meer informatie hoe een huisbezoek in zijn werk gaat? Onze collega’s helpen je graag verder. Je spreekt onmiddellijk met een letselschadespecialist die naar jouw verhaal luistert en jou adviseert over de volgende stappen.

Contact binnen 60 minuten
WhatsApp 9:00 tot 21:00 online