RN Letselschade Banner Homepage RNletselschade

Jouw kind is aangereden Jouw kind is aangereden

Bij een aanrijding met een minderjarige komt er veel bij kijken. Jouw kind is geschrokken, jij bent geschrokken en jouw kind heeft mogelijk letsel opgelopen. Wij leggen uit welke stappen je kunt zetten om de schade vergoed te krijgen.

Wil je advies op maat over de situatie van jouw kind? RN Letselschade is de letselschadespecialist die je vrijblijvend helpt en adviseert. Binnen 60 minuten neemt één van onze experts vrijblijvend contact met je op. Onze diensten zijn voor jou geheel kosteloos. We verhalen de kosten altijd op de verzekeraar van de tegenpartij.

Bij kinderen die worden aangereden door bijvoorbeeld een bus, auto, motor of vrachtwagen, kan de letselschade aanzienlijk zijn. Is jouw kind aangereden door een gemotoriseerd voertuig, dan heeft jouw kind altijd recht op een schadevergoeding. Er is wel een verschil in de regels voor kinderen tot 14 jaar en kinderen vanaf 14 jaar.

Jonger dan 14 jaar

Als jouw kind door een aanrijding letselschade heeft, dan heeft jouw kind recht op een volledige schadevergoeding. De reden hiervoor is dat kinderen onder de 14 jaar als kwetsbare verkeersdeelnemers worden gezien. Ze kunnen de gevaren in het verkeer nog niet goed overzien en verkeersdeelnemers moeten hier rekening mee houden. Daarom is de bestuurder van een gemotoriseerd voertuig volledig aansprakelijk bij een aanrijding met een kind.

Ouder dan 14 jaar

De regels bij een aanrijding met een kind van 14 jaar of ouder zijn anders dan bij kinderen onder de 14 jaar. Hoe ouder je kind is, hoe meer verantwoordelijkheid van het kind in het verkeer wordt meegenomen om de aansprakelijkheid te bepalen. Van een kind van 14 jaar of ouder wordt namelijk verwacht dat ze de gevaren in het verkeer gaan overzien. Voor kinderen van 14 jaar of ouder is de aansprakelijk echter nooit hoger dan 50%. Dit betekent dat minimaal de helft van de schade vergoed wordt.

Heb jij vragen over de aansprakelijkheid en het vergoeden van de schade omdat jouw kind is aangereden? Wij adviseren deskundig, professioneel en onafhankelijk. RN Letselschade steunt je bij het nemen van belangrijke beslissingen. Met onze gratis rechtsbijstand kan je vertrouwen op de juiste juridische stappen, ook wanneer er een rechtbankprocedure nodig blijkt te zijn tijdens het traject. Wij zijn werkzaam in heel Nederland. Neem direct contact op via 085 – 013 1 013.

Schadevergoeding claimen

Als jouw kind is aangereden en schade heeft door de aanrijding, dan wil je de schade vergoed krijgen. Hiervoor dien je de tegenpartij aansprakelijk te stellen. De schadeposten die je kan claimen zijn meer dan je wellicht denkt. Het gaat om alle schade die is ontstaan als gevolg van het ongeval. De medische kosten, schade aan kleding, schade aan de fiets en bijvoorbeeld reiskosten naar het ziekenhuis komen allemaal in aanmerking voor schadevergoeding.

Jouw kind is aangereden en heeft letselschade opgelopen? Het aansprakelijk stellen van de wederpartij en het claimen van de schadevergoeding hoef je niet zelf te doen. Al onze diensten zijn voor jou geheel kosteloos, zo ook onze gratis rechtsbijstand. Wil jij weten wat RN Letselschade voor jou kan betekenen? Als je nu contact met ons opneemt, spreek je binnen 60 minuten een letselschadespecialist die jou vrijblijvend adviseert over jouw letselschadezaak. Jij weet met onze gratis rechtsbijstand dus meteen waar je aan toe bent. Onze deskundige medewerkers staan jou graag te woord. Samen staan we sterk.

WhatsApp 9:00 tot 21:00 online