soorten letselschade

Loonschade

Is één van je medewerkers betrokken geraakt bij een ongeval waarbij hij of zij letsel heeft opgelopen? Dat is niet alleen voor het slachtoffer, maar ook voor jou als werkgever vervelend. Is je werknemer arbeidsongeschikt bevonden, dan heb jij direct met de gevolgen van deze letselschade te maken. Jij lijdt dan loonschade. Terwijl er geen werkzaamheden verricht worden, ben je toch verplicht loon door te betalen. Is er echter een aansprakelijke partij verantwoordelijk voor het letsel van je werknemer, dan kan je het doorbetaalde loon vorderen bij de tegenpartij. RN Letselschade helpt jou verder wanneer je als werkgever te maken krijgt met loonschade.

Wat valt onder loonschade?

Wanneer jouw werknemer met letsel thuis zit, ben jij als werkgever verplicht het loon tot maximaal 2 jaar door te betalen. Dit kan jij verhalen op de aansprakelijke partij. Is je werknemer bijvoorbeeld aangereden in een verkeersongeval? Dan is degene die hem of haar aangereden heeft ook verantwoordelijk voor de loonschade. Jij kan dan een schadeclaim indienen bij de tegenpartij. Je kan meer kosten dan alleen het doorbetaalde netto loon van de zieke of gewonde werknemer verhalen op de verzekeraar van de tegenpartij. De volgende kosten kunnen ook verhaald worden:

Wat je niet kan claimen bij de aansprakelijke partij, zijn extra kosten die gemaakt moeten worden voor het aannemen van een vervangende medewerker. Het is wettelijk bepaald dat dit niet in aanmerking komt voor een compensatie of schadevergoeding. Wat ook niet onder loonschade valt, is een compensatie voor de afname van de winst door de afwezigheid van de werknemer of een compensatie omdat je klanten moet teleurstellen dat de afwezige werknemer gemist wordt.

Loonschade claimen

De meeste kosten die jij als werkgever maakt ten gevolge van het letsel van je werknemer, kunnen dus verhaald worden op de aansprakelijke partij. Het is zelfs mogelijk om loonschade met terugwerkende kracht te verhalen. Zijn er in de afgelopen vijf jaar werknemers arbeidsongeschikt geraakt door een ongeval dat werd veroorzaakt door een ander? Dan kan de loonschade alsnog geclaimd worden. Na vijf jaar na de dag van het ongeval vervalt dit recht. In sommige gevallen is het nodig dat de loonschade via de rechter wordt afgedwongen. Hoe vervelend dit ook is, ook in dat geval kan je vertrouwen op onze expertise. RN Letselschade helpt jou altijd bij het claimen van de loonschade bij de tegenpartij. Wij zijn werkzaam door het hele land en maken indien nodig ook graag een afspraak op locatie. Is de afstand tussen jou en ons kantoor in Amsterdam voor jou te groot, dan is er ook nog eens veel digitaal mogelijk. Zo kan je altijd en overal op onze hulp rekenen.

Gratis hulp en advies

Bij RN Letselschade ben jij als werkgever verzekerd van een goede en snelle afhandeling van de loonschade. Onze diensten kosten jou helemaal niets. Ook de eventuele kosten van een rechtsgang vallen onder de schadeclaim. Alle kosten verhalen wij op de verzekeraar van de tegenpartij. Wil je meteen advies? Doe dan onze gratis letselschadescan. Wij bellen jou binnen 60 minuten terug om de loonschadezaak door te spreken en je van gratis en vrijblijvend advies te voorzien. Neem meteen contact met ons op, onze deskundige medewerkers helpen je verder. Samen staan we sterk.

WhatsApp 9:00 tot 21:00 online