Publieke ruimte Publieke ruimte

Een valpartij in de publieke ruimte kan grote gevolgen hebben. Naast fysieke schade, kunt u ook te maken krijgen met financiële gevolgen, bijvoorbeeld als u niet meer kunt werken of zorg nodig heeft. In dit artikel bespreken we de letselschade die kan ontstaan door een val in de publieke ruimte. We gaan in op uw rechten en de stappen die u kunt nemen om schadevergoeding te krijgen.

Hoe ontstaat letselschade door een val in de publieke ruimte?

Een val in de publieke ruimte kan op verschillende manieren ontstaan. Een paar voorbeelden zijn:

Als u door zoiets ten val komt en letselschade oploopt, kan de gemeente of de eigenaar van het gebouw aansprakelijk gesteld worden.

Wat zijn uw rechten bij letselschade door een val in de publieke ruimte?

Als u letselschade oploopt door een val in de publieke ruimte, heeft u recht op schadevergoeding. De aansprakelijke partij moet de kosten vergoeden die u als gevolg van de val heeft gemaakt of nog gaat maken. Dit kan bijvoorbeeld gaan om:

Wat moet u doen als u letselschade heeft opgelopen?

Als u letselschade heeft door een val in de publieke ruimte, is het belangrijk om de volgende stappen te nemen:

 1. Maak foto’s van de plek van het ongeval en uw verwondingen.
 2. Schrijf op wat er gebeurd is en noteer de namen en contactgegevens van eventuele getuigen.
 3. Ga naar een arts en laat uw verwondingen vaststellen.
 4. Neem contact op met een letselschade advocaat of specialist. Zij kunnen u helpen om uw schade te verhalen op de aansprakelijke partij.

Veelgestelde vragen

 1. Wie is er aansprakelijk bij letselschade door een val in de publieke ruimte?
  De eigenaar van het gebouw of de gemeente is aansprakelijk als zij nalatig zijn geweest in het onderhoud van deze ruimte.
 2. Wat als ik zelf ook schuld heb aan de valpartij?
  Als u zelf ook schuld heeft aan de valpartij, bijvoorbeeld omdat u niet goed oplette, kan dat invloed hebben op de hoogte van de schadevergoeding. U kunt dan een deel van de kosten zelf moeten betalen.
 3. Hoeveel schadevergoeding kan ik krijgen?
  De hoogte van de schadevergoeding hangt af van verschillende factoren, zoals de aard en de ernst van het letsel, de duur van het herstel, uw leeftijd en uw inkomensverlies. Een letselschade advocaat kan u hierover meer informatie geven.
 4. Kan ik ook schadevergoeding krijgen als ik geen verwondingen heb, maar wel schade aan mijn spullen?
  Ja, dat kan. Als u bijvoorbeeld uw bril of telefoon beschadigt bij een val in de publieke ruimte, kunt u de kosten van reparatie of vervanging verhalen op de aansprakelijke partij.

Conclusie

Als u letselschade oploopt door een val in de publieke ruimte, is het belangrijk om uw rechten te kennen en stappen te nemen om schadevergoeding te krijgen. Een letselschade advocaat of specialist kan u helpen om uw zaak te behartigen en ervoor te zorgen dat u de vergoeding krijgt waar u recht op heeft. Onthoud dat het niet uw schuld is dat u gewond bent geraakt en dat u niet hoeft op te draaien voor de financiële gevolgen van de valpartij.

WhatsApp 9:00 tot 21:00 online