Snel navigeren?

Verder lezen over letselschade is?

Letselschade door een ongeval

Trafik kazalarından tıbbi hatalara kadar her gün kazalar oluyor. Bu kazaların hoş olmayan sonuçları olabilir. Yaşanan zararın tazmin edilmesi için avukatlarımız ve hukuk uzmanlarımız zararı talep etmenize yardımcı olacaktır. Fakat kişisel yaralanma tam olarak nedir?

Materiële en immateriële letselschade

RN Letselschade verhaalt lichamelijke en psychische schade die u op heeft gelopen door het toedoen van een ander. Dit begint al zelfs bij een blauwe plek die slechts enkele dagen tot weken zichtbaar is. Ook zware lichamelijke aandoeningen die blijvende beperkingen tot gevolg hebben behoren tot letselschade. De verhaalbare letselschade bestaat uit zowel materiële schade als immateriële schade.

Materiële schade is vaak te vertalen naar schade aan goederen of gederfde inkomsten, meestal uitgedrukt in geld. Hierbij kan gedacht worden aan de reparatiekosten van uw voertuig, telefoon of kleding, maar ook aan medische kosten die uw verzekeraar niet vergoedt. Naast de materiële schade kan ook immateriële schade verhaald worden bij de tegenpartij. Een ongeval kan emotioneel namelijk ook veel teweeg brengen. Denk hierbij aan ongemakken die de levensvreugde verminderen, littekens op zichtbare plekken of relaties die hierdoor beïnvloed raken. Dit leed is minder makkelijk uit te drukken in geld, maar ook hiervoor verdient u een passende vergoeding. RN Letselschade berekent deze vergoeding en neemt contact op met de tegenpartij om te zorgen dat alles zo soepel en snel mogelijk wordt afgehandeld.

Wat is letselschade? Soorten letselschade

Letselschade kan door verschillende ongevallen ontstaan. De meest voorkomende situaties die letselschade veroorzaken, zijn een verkeersongeval, arbeidsongeval of medische fout. Voor deze verschillende situaties bestaan ook verschillende typen verhaalbare letselschades:

  • Shockschade – Anders dan de medische term ‘shock’ is shockschade niet levensbedreigend. Shockschade is psychische schade ten gevolge van een ongeval. Deze vorm van schade kan ontstaan door het ervaren van een traumatische situatie of doordat iemand geconfronteerd wordt met de ernstige gevolgen van een ongeval. Deze shockschade wordt ook acute stressstoornis genoemd.
  • Overlijdensschade – In het geval van overlijdensschade draait het om de nabestaanden van het slachtoffer. Het kan zijn dat de overleden persoon de nabestaanden niet meer kan voorzien in het nodige levensonderhoud. Er kan dan een schadevergoeding worden uitgekeerd. Ook de begrafenis- of crematiekosten komen voor een vergoeding in aanmerking.
  • Personenschade – Dit is de schade die iemand oploopt ten gevolge van een ongeval en is een algemene benaming voor alle soorten letselschade.
  • Affectieschade – Hierbij gaat het om het verdriet dat veroorzaakt is door het ernstig gewond raken of overlijden van een naaste. Er moet in dit geval wel sprake zijn van een ongeval waar een tegenpartij voor aansprakelijk is.

Hulp van RN Letselschade

Van licht letsel tot ernstig letsel; bij RN Letselschade behartigen wij de belangen van u als slachtoffer na een ongeval. Wij regelen een schadevergoeding voor de geleden en nog te lijden schade. Dit doen wij op een transparante en persoonlijke manier. Als cliënt bent u altijd up-to-date van de ontwikkelingen. Is uw vraag wat is letselschade niet beantwoordt? Wilt u meer informatie over de hulp die RN Letselschade biedt? Neem dan gerust contact met ons op. 


WhatsApp 9:00 tot 21:00 online