Het smartengeld bij psychisch letsel: wanneer heb je recht op smartengeld en hoeveel smartengeld krijg je? Wij delen de belangrijkste informatie hierover! Wil je advies op maat over jouw situatie, neem dan nu contact op met RN Letselschade. Wij staan jou bij als je slachtoffer bent geworden. Je mag vertrouwen op onze deskundigheid en ervaring. Onze diensten zijn voor jou geheel kosteloos, want wij verhalen de kosten op de verzekeraar van de tegenpartij.

Wat is smartengeld?

Als je letselschade hebt opgelopen vanwege een ongeval waar een ander verantwoordelijk voor is, dan kan dat grote impact hebben op jouw leven. De letselschade is ontstaan door bijvoorbeeld een verkeersongeval, een ongeluk op de werkvloer of een hondenbeet. Als je letselschade hebt opgelopen, dan heb je waarschijnlijk met zowel materiële schade als immateriële schade te maken.

Materiële schade is gemakkelijk in geld uit te drukken. Dit gaat bijvoorbeeld om de reparatiekosten van de auto na een verkeersongeval, de ziekenhuiskosten en de kosten die je maakt omdat je hulp in de huishouding in moet schakelen.

Immateriële schade is het emotionele letsel dat je ervaart vanwege het ongeval. Dit is in geld uit te drukken en wordt het smartengeld genoemd. Heb je te maken met emotioneel letsel na een ongeval, dan helpt RN Letselschade jou het smartengeld bij psychisch letsel te claimen. Neem daarvoor contact op via 085 – 013 1 013.

Smartengeld bij psychisch letsel

Het smartengeld bij psychisch letsel is een vergoeding die je krijgt voor het verdriet, de pijn en de verminderde levenslust vanwege het ongeval. Het is een vergoeding voor de psychische schade die je hebt opgelopen. Heb je te maken met een ongeluk met letsel, dan heb je in principe recht op smartengeld.

Onder het smartengeld bij psychisch letsel valt onder andere:

  • Littekens: littekens kunnen zichtbaar zijn, waardoor je er veel verdriet van hebt. Onzichtbare littekens kunnen evengoed veel ongemak veroorzaken. Daarnaast heb je misschien tijd nodig om de littekens te accepteren.
  • Arbeidsongeschiktheid: als je vanwege het ongeval niet meer kan werken en noodgedwongen thuis zit kan je hier psychisch ongemak door ervaren.
  • Veranderde relaties: het is mogelijk dat bepaalde relaties veranderen vanwege de gevolgen van het ongeval. Bijvoorbeeld omdat je niet mee kan doen aan sociale activiteiten.
  • Pijn: als je te maken hebt met pijn als het gevolg van het ongeval, dan word je dagelijks herinnert aan het ongeluk. Wellicht kan je niet slapen door de pijn.

Hoogte smartengeld

Om het smartengeld bij psychisch letsel te berekenen wordt er naar allerlei factoren gekeken. Het gaat onder andere over het letsel en of dit tijdelijk of blijvend is. Hoeveel inspanning kost het revalideren en hoeveel pijn ervaart u. Wat is jouw leeftijd en wat zijn de gevolgen voor jouw dagelijks leven. Daarnaast wordt er ook gekeken naar de rechtelijke uitspraken in vergelijkbare zaken.

Wil u weten of je recht hebt op smartengeld bij psychisch letsel? RN Letselschade zoekt het voor jou uit en helpt jou bij het claimen van smartengeld als je letselschade hebt opgelopen. Dit is voor jou geheel kosteloos. Alle kosten verhalen wij bij de veroorzaker van het ongeval. Onze letselschade-experts begeleiden jou tijdens dit traject en staan altijd voor je klaar. Neem direct contact op voor een gratis letselschadescan.

WhatsApp 9:00 tot 21:00 online