Ben je aangereden op de scooter, dan kunnen de gevolgen daarvan ingrijpend zijn. Je hebt mogelijk te maken met pijn, verdriet en letselschade. Wij leggen aan jou uit wat je kunt doen als je letselschade hebt opgelopen door de aanrijding. Ook leggen wij uit wat wij voor jou kunnen betekenen na het ongeval. RN Letselschade is een ervaren en snelgroeiend letselschadebureau.

Heb jij te maken gekregen met letselschade omdat je bent aangereden op de scooter, dan stellen wij de tegenpartij aansprakelijk en zorgen wij ervoor dat jij de maximale vergoeding krijgt voor jouw geleden schade. Het letselschadeproces begint wanneer jij bij ons de schade meldt. Met behulp van onze vrijblijvende en gratis letselschadescan spreek jij binnen 60 minuten één van onze ervaren letselschadespecialisten en weet je meteen waar je aan toe bent.

Aangereden op de scooter, wat nu?

Als je te maken hebt gekregen met een verkeersongeval met de scooter, dan kan je een schadevergoeding claimen als de tegenpartij aansprakelijk is. Het is belangrijk om de naam en het adres van de bestuurder op te schrijven. Zonder deze gegevens kan je de tegenpartij niet aansprakelijk stellen. Controleer de naam door naar een ID te vragen. Zijn er omstanders, vraag deze of ze een getuigenverklaring willen geven en noteer hun gegevens. Maak foto’s van de situatie, de letselschade en de schade aan de scooter.

Aansprakelijk stellen

Ben je aangereden op de scooter en heb je daarbij schade opgelopen, dan is het belangrijk dat je de tegenpartij zo snel mogelijk aansprakelijk stelt. Pas als de tegenpartij aansprakelijkheid erkent kan je een schadevergoeding claimen.

Als scooterbestuurder ben je geen beschermde verkeersdeelnemer volgens de wet. Maar een scooterrijder is wel degelijk kwetsbaar. Bij een aanrijding op de scooter door een auto is de verzekeringsmaatschappij van de tegenpartij in veel gevallen terughoudend bij het accepteren van aansprakelijkheid. Verzekeraars willen nog weleens aanvoeren dat de scooterrijder roekeloos heeft gereden en daarmee willen ze de aansprakelijkheid afwijzen. Als de schuld voor het ongeval bij de wederpartij ligt, dan moet hij de schade vergoeden. Wij raden je daarom aan om goed uit te zoeken wie er aansprakelijk is voor het ongeluk en om niet zomaar de argumenten van de tegenpartij aan te nemen.

RN Letselschade begrijpt dat je snel geholpen wil worden en dat je wilt weten wie er aansprakelijk was en of je recht hebt op schadevergoeding. Daarom is het mogelijk om bij ons een gratis letselschadescan te doen. Dat houdt in dat wanneer jij contact met ons opneemt, je binnen 60 minuten door een deskundige letselschadespecialist wordt benaderd die je direct advies geeft over jouw letselschadezaak. Dit is kosteloos en geheel vrijblijvend.

Aangereden op de scooter: welke schade claimen?

Is de tegenpartij aansprakelijk, dan kan je in principe de schade claimen die is ontstaan vanwege het ongeluk. Dit gaat om onder andere:

  • Ziekenhuiskosten
  • Reparatiekosten van de scooter
  • Misgelopen inkomsten
  • Smartengeld

Wil je jouw letselschade melden omdat je bent aangereden op de scooter en snel vrijblijvend en kosteloos advies ontvangen? Neem dan meteen contact op met RN Letselschade. Ook voor een second opinion of andere vragen kan je meteen bij onze letselschade-experts terecht. Wij zijn werkzaam in heel Nederland en kunnen jou ook digitaal verder helpen. Bel ons op 085 – 013 1 013.

WhatsApp 9:00 tot 21:00 online