Immateriële schade

Arbeidsongevallen en verkeersongevallen komen iedere dag voor. Het gevolg daarvan is vaak dat iemand schade oploopt. Als jij letsel opgelopen hebt door het toedoen van een ander, heet dat letselschade. RN Letselschade helpt jou in dat geval met het hele proces rondom een letselschade. Wij stellen de tegenpartij aansprakelijk en vragen een schadevergoeding aan. Alle schade wordt verhaald op de aansprakelijke partij, zowel de materiële als de immateriële schade. RN Letselschade neemt al jouw zorgen uit handen, zodat jij je kan richten op je herstel.

Wat is immateriële schade?

Immateriële schade is de schade en emotionele pijn die eigenlijk niet (gemakkelijk) uit te drukken is in geld. Immateriële schade kan zeer ingrijpend zijn; vaak zelfs ingrijpender dan materiële schade. Bij immateriële schade kan gedacht worden aan alle aspecten die de levensvreugde verminderen. Stel dat je betrokken bent geraakt bij een verkeersongeval en op de fiets bent aangereden door een auto. Naast de materiële schade (de schade aan je fiets, de ziekenhuiskosten, de periode dat je niet kan werken en loon misloopt) kan ook de immateriële schade bij de tegenpartij verhaald worden. Als je sinds het ongeval bijvoorbeeld ’s nachts niet kan slapen, omdat het een traumatische ervaring is geweest, valt dat onder immateriële schade. Maar ook als je emotioneel leed ervaart door littekens die je aan het ongeluk doen denken, valt dat onder de verantwoordelijkheid van de tegenpartij. Andere voorbeelden van immateriële schade zijn:

  • De fysieke en emotionele pijn door het ongeval
  • Blijvende lichamelijke en psychische klachten
  • Het niet meer kunnen uitoefenen van een beroep of hobby
  • Verdriet door wegvallen/veranderen van sociale contacten

Smartengeld na immateriële schade

Wanneer je immateriële schade hebt opgelopen, heb je recht op een emotionele schadevergoeding. Dit wordt ook wel smartengeld genoemd. Met smartengeld wordt een eerlijke compensatie bewerkstelligd voor jouw immateriële schade. RN Letselschade staat jou hierin bij en probeert altijd de maximale emotionele schadevergoeding te regelen. In een kennismakingsgesprek luisteren onze letselschadespecialisten goed naar jouw verhaal en proberen we de gebeurtenissen duidelijk in kaart te brengen. Je bent nooit afhankelijk van onze locatie in Amsterdam. Het is namelijk ook mogelijk om jou op locatie te bezoeken of om zaken digitaal te regelen. Na het kennismakingsgesprek gaan we aan de slag om de tegenpartij aansprakelijk te stellen. We regelen direct een aanvraag voor een voorschot op de emotionele schadevergoeding, want de kans is groot dat je inmiddels al behoorlijk wat extra kosten hebt gemaakt. Nadat het smartengeld definitief is vastgesteld, zorgen we dat de zaak netjes afgewikkeld wordt. Dan kan jij je weer volledig op je eigen herstel richten.

Gratis hulp en advies

Dankzij onze efficiënte en persoonlijke werkwijze helpen wij jou zo snel mogelijk het letselschadetraject te doorlopen. Neem je contact met ons op, dan ontvang je altijd binnen 60 minuten vrijblijvend advies over jouw immateriële schade. RN Letselschade is werkzaam in heel Nederland. Onze ervaren experts en juristen adviseren en helpen je graag, waar je ook letselschade hebt opgelopen. Wil je nu immateriële schade melden of heb je nog vragen? Neem meteen contact met ons op. Wij staan je graag te woord.

Meteen jouw immateriële schade melden?

Onze letselschadespecialisten staan voor jou klaar. Als je nu meteen jouw immateriële schade meldt, spreek je gegarandeerd binnen 60 minuten een expert die jou vrijblijvend verder helpt. Met onze gratis letselschadescan weet jij meteen waar je aan toe bent.

WhatsApp 9:00 tot 21:00 online