Wanneer u letsel heeft opgelopen als gevolg van een ongeval of misdrijf dan is het vaak lastig om de exacte schade in geld te berekenen. Letselschade berekenen is meer dan alleen de facturen van zorgverleners bij elkaar optellen. Bij RN Letselschade werken ervaren advocaten die u kunnen helpen als u letselschade wilt claimen. Van dergelijke schade is sprake als u het slachtoffer bent van een ongeval waar u geen schuld aan heeft of van een misdrijf.

Directe en indirecte schade

Wanneer u letsel oploopt als gevolg van een ongeval of misdrijf dan is er vaak sprake van directe en indirecte schade. U moet medische kosten maken voor behandeling maar er zijn ook andere kosten. Zo kunt u wellicht een tijd niet werken waardoor u inkomsten misloopt. Als u in loondienst bent krijgt u misschien geen 100% uitbetaald. Bent u zelfstandige dan heeft u wellicht helemaal geen inkomen. Ook kan er sprake zijn van psychische klachten waarvoor u hulp moet zoeken bij een psycholoog. Als er sprake is van blijvende invaliditeit dan moet uw woning worden aangepast of u moet verhuizen naar een woning die kan worden aangepast. Alle kosten die daarmee gepaard zijn en die voor uw rekening komen vallen onder de letselschade.

Letselschade Advocaat

Kan ik zelf berekenen hoeveel letselschade ik kan claimen?

Letselschade berekenen is vaak erg lastig voor iemand die niet in de materie is ingevoerd. U ziet vaak zaken over het hoofd. Er komt meer bij kijken dan wat eigen bijdragen bij elkaar optellen. Uw letselschade advocaat kan samen met u de situatie bespreken en u wijzen op kosten waar u wellicht nog niet aan had gedacht. Ook kan een exacte berekening worden gemaakt van gederfde inkomsten en andere kosten waar u als gevolg van het ongeval of misdrijf mee wordt geconfronteerd.

Betaalt de verzekering de kosten dan niet?

Uw verzekering of die van de tegenpartij dekt vaak lang niet alle kosten. Uw zorgverzekeraar betaalt van bepaalde behandelingen of de aanschaf van hulpmiddelen vaak maar een bepaald percentage of de vergoeding is gemaximeerd. De overige kosten komen dan voor uw rekening. Als het gaat om de gevolgen van een misdrijf of een ongeval waar u geen schuld aan had dan is het dus logisch deze kosten op de tegenpartij te verhalen. Veel mensen zijn verzekerd voor wettelijke aansprakelijkheid. Deze verzekering keert vaak uit bij een ongeval. Iemand kan immers schuldig zijn zonder dat er opzet in het spel was. Het is dan belangrijk om de claim zo volledig mogelijk in te dienen.

Schade op de dader verhalen

Bij een misdrijf zal de verzekering van de dader in veel gevallen niet uitkeren. De dader is immers volledig verantwoordelijk voor zijn of haar eigen daden. In dit soort gevallen moet de letselschade dus rechtstreeks op de dader worden verhaald. Uw letselschade advocaat kan de letselschade voor u berekenen en een claim indienen. Dit kan ook als de dader in detentie zit. Als deze niet bereid is om te betalen dan kan op uw verzoek de claim aan de rechter worden voorgelegd. Die bepaalt dan de hoogte van de schadevergoeding. Bent u het niet eens met het bedrag dan is uiteraard ook hoger beroep mogelijk.

Letselschade Berekenen Advocaat

Laat uw claim voor letselschade door ons berekenen

Heeft u letselschade opgelopen en wilt u deze claimen bij de veroorzaker of dader? Neem dan contact op met RN Letselschade. U wordt bijgestaan door een ervaren jurist die samen met u de situatie op een rijtje zet en een claim opstelt die aan de tegenpartij kan worden voorgelegd. U kunt het contactformulier op de website invullen zodat wij u kunnen benaderen. Wilt u direct informatie dan kunt u ons uiteraard ook bellen op telefoonnummer 085 – 013 1 013. Houd er rekening mee dat procedures over letselschade vaak meerdere jaren in beslag kunnen nemen voordat er een definitieve uitkering volgt.

Letselschade berekenen

WhatsApp 9:00 tot 21:00 online