Heb je letselschade opgelopen en wil je weten wie er aansprakelijk is hiervoor? Wij leggen de regels voor aansprakelijkheid bij letselschade uit. Als de wederpartij aansprakelijk is, dan heb je recht op een schadevergoeding.

Wil je advies op maat over jouw situatie en de aansprakelijkheid bij letselschade? Neem dan direct contact met ons op: wij voorzien je van vrijblijvend en kosteloos advies. Wij ontzorgen jou als je slachtoffer bent geworden. Je mag vertrouwen op onze deskundigheid en ervaring. Onze diensten zijn voor jou geheel kosteloos. We verhalen de kosten altijd op de verzekeraar van de tegenpartij. Neem contact op via 085 – 013 1 013.

Aansprakelijkheid bij letselschade

Als een ander schuld heeft aan een ongeval, bijvoorbeeld een arbeidsongeval of een verkeersongeval, waardoor jij letselschade hebt opgelopen, dan heb jij recht op een schadevergoeding. Hiervoor dien je de ander aansprakelijk te stellen.

De meeste ongevallen waarbij er letselschade opgelopen wordt zijn verkeersongevallen en arbeidsongevallen. Daarnaast zijn er ongevallen als een hondenbeet, vallen van een trap of bijvoorbeeld het gebruik van een onveilig product. Is het ongeval de schuld van een ander, dan heb jij recht op een schadevergoeding. Maak je een ongeval mee en loop je letselschade op? Als je ertoe in staat bent, dan is het belangrijk om een aantal gegevens te noteren. Dit gaat om:

  • Naam, adresgegevens en telefoonnummer van de wederpartij. Controleer deze indien dit mogelijk is.
  • Gegevens van getuigen.
  • Noteer hoe het ongeval plaatsvond.
  • Schrijf op wat de schade is.
  • Maak foto’s van de situatie en van de verwondingen.

Aansprakelijkheid bij letselschade aantonen

Heb je letselschade opgelopen door een ongeval, dan hangt het van de oorzaak van het ongeval af wie er aansprakelijk is. Gaat het om een verkeersongeval, dan gaat het hierbij vaak om de wettelijke aansprakelijkheid. In veel gevallen is degene die het ongeval veroorzaakte aansprakelijk, of degene die bijvoorbeeld een rood stoplicht negeerde waardoor er een botsing ontstond.

Niet in alle gevallen erkent de wederpartij de aansprakelijkheid. Erkent de wederpartij de aansprakelijkheid niet, dan moet je de aansprakelijkheid aantonen door met bewijsmateriaal te komen. Gaat het om een ongeval met een voetganger of een fietser dan is de automobilist in de meeste gevallen aansprakelijk voor de letselschade. Ook als hij geen verkeersovertreding had begaan.

Gaat het om aansprakelijkheid bij letselschade na een bedrijfsongeval dan is de werkgever in de meeste gevallen aansprakelijk. De werkgever is namelijk verplicht om een veilige werksituatie te creëren. Een uitzondering hierop is als de werkgever kan aantonen dat de werknemer roekeloos gedrag vertoonde. Bijvoorbeeld door het bewust negeren van de veiligheidsmaatregelen waardoor het ongeval ontstond.

De eigenaar van een dier is in bijna alle situaties aansprakelijk als het dier letselschade bij een ander veroorzaakt. De eigenaar is aansprakelijk, ook al kon hij het ongeval onmogelijk voorkomen.

Vragen over de aansprakelijkheid

Heb je vragen over de aansprakelijkheid bij letselschade of ben je op zoek naar advies op maat? RN Letselschade is een ervaren en snelgroeiend letselschadebureau. Heb jij te maken met letselschade vanwege een verkeersongeval of bedrijfsongeval, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij ontzorgen jou volledig wanneer je slachtoffer bent geworden.

Dankzij onze deskundigheid en ervaring kan je volledig op ons vertrouwen. Voor jou zijn onze diensten geheel kosteloos, want wij verhalen de kosten altijd op de verzekeraar van de aansprakelijke partij. RN Letselschade is werkzaam door heel Nederland. Waar jouw ongeval ook heeft plaatsgevonden, RN Letselschade staat altijd voor jou klaar. Het letselschadetraject gaat van start wanneer jij bij ons de schade online of telefonisch meldt. Neem direct contact op via 085 – 013 1 013.

WhatsApp 9:00 tot 21:00 online