Schadevergoeding claimen na auto-ongeluk: hoe werkt dit? Als je op zoek bent naar het antwoord op deze vraag dan is de kans groot dat je een auto-ongeluk hebt meegemaakt. Niet alleen zorgt dit voor schrik en misschien letselschade, het kan ook financiële gevolgen hebben. Logisch dat je wilt weten waar je recht op hebt. Wij leggen uit wanneer je recht hebt op een vergoeding van de schade en wat wij voor jou kunnen betekenen!

RN Letselschade begrijpt dat je snel verder geholpen wil worden na een auto-ongeluk. Daarom kan je bij ons een gratis letselschadescan aanvragen. Neem je daarvoor contact op, dan word je binnen 60 minuten door een deskundige letselschadespecialist gebeld die je direct advies geeft over jouw letselschadezaak. Deze letselschadescan is kosteloos en geheel vrijblijvend. Op die manier weet je direct waar je aan toe bent en waar je recht op hebt.

Schadevergoeding claimen na auto-ongeluk

Na een auto-ongeluk heeft een slachtoffer meestal te maken met lichamelijke en psychische klachten en daarnaast ook met financiële schade. Direct na het ongeval is het vaak niet duidelijk welke letselschade er is ontstaan. Daarom raden wij aan om naar de Eerste Hulp of de huisarts te gaan. Deze informatie is ook belangrijk om de schade te verhalen.

Noteer na het ongeval de gegevens van de andere partij: het kenteken, verzekering en de naam en het adres. Als er getuigen van het auto-ongeluk zijn, vraag dan of ze een getuigenverklaring willen opstellen en noteer hun gegevens. Zorg er daarnaast voor dat je foto’s maakt van het ongeval en de letselschade.

Als het ongeval de schuld is van een ander, dan is deze partij aansprakelijk en dan heb jij recht op een schadevergoeding. De ander heeft schuld als deze de verkeersregels overtrad. In sommige gevallen kan er een percentage eigen schuld worden toegerekend aan jou. Bijvoorbeeld omdat je geen gordel droeg.

Wil je schadevergoeding claimen na auto-ongeluk, dan dien je de wederpartij aansprakelijk te stellen. Dat hoef je niet zelf te doen! Wij stellen de tegenpartij namens jou aansprakelijk en zorgen ervoor dat jij de maximale vergoeding krijgt voor jouw geleden schade. Het letselschadeproces begint wanneer jij bij ons de schade meldt. Neem daarvoor contact met ons op.

Schadeposten

Schadevergoeding claimen na auto-ongeluk kan alleen als er schadeposten zijn. Je moet kunnen aantonen welke schade je hebt opgelopen. Er zijn diverse schadeposten waar je rekening mee kan houden. In principe komen alle kosten die je maakt vanwege het auto-ongeluk in aanmerking voor de schadevergoeding.

In de meeste gevallen is er na een auto-ongeluk sprake van materiële schade en van immateriële schade. Materiële schade is schade die makkelijk is uit te drukken in geld. De reparatiekosten van de auto, de doktersrekening en het verlies aan inkomsten vanwege het ongeval.

Bij immateriële schade gaat het om de emotionele schade die je hebt opgelopen vanwege het ongeluk. De pijn, het verdriet, niet kunnen slapen ’s nachts. Deze schade is niet zo gemakkelijk uit te drukken in geld, maar het kan wel verhaald worden bij de tegenpartij. Wij helpen jou om het smartengeld te krijgen.

RN Letselschade is werkzaam door heel Nederland en wij helpen jou verder als je schadevergoeding wilt claimen na een auto-ongeluk, waar je ook woont. Ook digitaal is veel bij ons mogelijk. Zo ben je niet gebonden aan onze locatie in Amsterdam en kunnen wij altijd voor jou klaarstaan.

WhatsApp 9:00 tot 21:00 online