Heb jij bij een scooterongeluk letselschade opgelopen? Dan heb je recht op een vergoeding van de geleden schade. Ongevallen tussen een scooter en andere weggebruikers veroorzaken vaak ernstig letsel. De scooter raakt niet alleen beschadigd, het kan ook zorgen voor mentale en fysieke klachten. Als je gewond raakt door nalatigheid van iemand anders, kan de weg naar herstel lang en zeer kostbaar zijn.

Het proces kan zeer stressvol zijn als de verantwoordelijke persoon of zijn verzekeringsmaatschappij geen schuld bekent waardoor je geen of slechts een gedeeltelijke schadevergoeding krijgt. Gratis hulp van een letselschadespecialist? RN Letselschade helpt jou verder. Wij vertegenwoordigen mensen die lijden aan verwondingen, pijn, stress en financiële problemen als gevolg van bromfietsongevallen.

Letselschade na scooterongeluk; wat nu?

Als je een scooterongeluk hebt gehad, bel ons dan of neem nu online contact met ons op om een gratis consult te plannen. Dan zorgen wij voor een passende vergoeding voor de pijn, klachten of verwondingen. Hierdoor maak jij tenslotte (medische) kosten die gedekt moeten worden. Ook kun je te maken hebben met inkomstenderving en heb je wellicht huishoudelijke hulp nodig.

Veel voorkomende verwondingen bij bromfietsongevallen

Omdat scooterrijders bij een ongeval grotendeels onbeschermd zijn, lopen slachtoffers van een scooterongeluk doorgaans veel zwaarder letsel op dan inzittenden van auto’s of vrachtwagens – zelfs bij ongevallen die met een lage snelheid gebeuren. De meest voorkomende letselschades bij een scooterongeluk zijn:

 • Gebroken botten: Scooters bieden een berijder niet veel bescherming, dus gebroken botten zijn vaak het gevolg een scooterongeluk.
 • Gewrichtsletsel: Gewrichtsletsel kan bestaan uit ontwrichte knieën, heupen, ellebogen of schouders, terwijl schade aan banden en pezen vaak met de achillespees of kruisbanden te maken heeft.
 • Nek- en rugblessures: Verschoven ruggenwervelschijven of gebroken wervels.
 • Hoofd- en hersenletsel: Scooterrijders hebben vaak last van schedelfracties, hersenbloedingen of hersenschudding. Zelfs een coma kan voor komen.

Oorzaken van Scooterongevallen

Hoewel een verkeersbotsing kan plaatsvinden door een eindeloos aantal factoren, zijn de meeste ongevallen met scooters en bromfietsen het gevolg van de nalatigheid of onzorgvuldigheid van een andere bestuurder. Bestuurders hebben een zorgplicht voor dit soort voertuigen op de weg en kunnen aansprakelijk worden gesteld voor de daaruit voortvloeiende schade in het geval van een aanrijding als gevolg van hun onzorgvuldigheid.

Aanrijdingen met scooters kunnen worden veroorzaakt door een van de volgende onverantwoordelijke handelingen:

 • Rijden met hoge snelheden
 • Het niet controleren van de dode hoeken
 • Bumperkleven
 • Wisselen van rijstrook zonder knipperlicht
 • Rijden onder invloed
 • Rijden terwijl je afgeleid bent

Claim indienen na scooterongeluk

Gewonde scooterrijders kunnen een claim indienen tegen de verzekering van de bestuurder in geval van schade, waaronder loonverlies, ziekenhuiskosten, misgelopen inkomsten, smartengeld, maar ook de reparatiekosten van de scooter vallen hieronder.

Wat te doen na een ongeluk met scooter?

Als je gewond bent geraakt bij een verkeersongeluk met de scooter, moet je allereerst medisch advies inwinnen. Een grondig medisch onderzoek kan verwondingen aan het licht brengen en ervoor zorgen dat je snel de medische behandelingen krijgt die je nodig hebt. Maar dat is niet het enige. Als je na een ongeval snel letsels vaststelt, wordt het voor de tegenpartij moeilijker om te beweren dat iets anders dan het ongeval deze verwondingen heeft veroorzaakt.

Daarnaast is het verstandig om snel alle belangrijke informatie te verzamelen. Denk hierbij aan:

 • Foto’s van de plaats van het ongeval
 • Rekeningen voor medische kosten
 • Inkomstenderving omdat je niet kunt werken
 • Alle details over het ongeval, uw verwondingen en de daaruit voortvloeiende letselschade

Schadevergoeding voor letselschade met scooter

Ben jij betrokken geweest bij een verkeersongeval met de scooter? Zorg er dan te allen tijde voor dat je de gegevens van de wederpartij noteert. Zorg er hierbij voor dat je het kenteken opschrijft, maar vul ook het schadeformulier in. Mochten er getuigen zijn van het ongeval, zorg er dan voor dat je ook hun gegevens noteert. Hoe meer bewijzen je verzamelt, hoe eenvoudiger het wordt om de aansprakelijkheid aan te tonen en een schadevergoeding te regelen.

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij het aansprakelijk stellen van de tegenpartij? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze juristen. Deze geven jou altijd advies dat past bij jouw zaak. Deze letselschadescan en ondersteuning is voor jou gratis. Alle kosten die worden gemaakt verhalen wij namelijk op de verzekeringsmaatschappij van de wederpartij.

We helpen je dus niet alleen met het financieel herstel. We werken ook aan de ondersteuning van jouw fysieke en emotionele gezondheid. We vechten voor jouw recht op de beste medische zorg en houden nauw contact met de zorgverleners om hen op de hoogte te houden van de status van de claim en om eventuele toekomstige medische kosten te berekenen.

WhatsApp 9:00 tot 21:00 online