Als slachtoffer van een ongeval is het begrijpelijk dat je je zorgen maakt over de kosten die gepaard gaan met het verhalen van jouw letselschadeclaim. Gelukkig hoef je je daar geen zorgen over te maken. Dit is namelijk bij Nederlandse wetgeving geregeld, namelijk artikel 6:96 lid 2 van het Burgerlijk Wetboek. Hierin staat dat je als letselschadeslachtoffer recht hebt op professionele bijstand en dat deze kosten vergoed moeten worden door de aansprakelijke partij. Dit betekent dat advocaten en juristen jou kosteloos kunnen bijstaan en dat zij hun kosten kunnen verhalen op de wederpartij.

In dit artikel behandelen we de volgende punten:

Advocaat- en juristkosten

Als letselschadeslachtoffer heb je het recht om een advocaat of jurist in te schakelen om je bij te staan bij het verhalen van jouw letselschadeclaim. De kosten hiervoor, de zogenaamde buitengerechtelijke kosten, worden vergoed door de aansprakelijke partij, wat betekent dat je geen kosten hoeft te betalen voor de diensten van jouw advocaat of jurist.

Het tarief van een advocaat of jurist kan variëren. Zo hanteren wij bijvoorbeeld een uurtarief van €195,00 exclusief btw, gebaseerd op onze expertise en ervaring op het gebied van letselschade. Belangrijk is dat het uurtarief van een advocaat of jurist niet bepalend is voor de hoogte van de vergoeding voor de buitengerechtelijke kosten. Deze vergoeding hangt af van de complexiteit van de zaak en de benodigde werkzaamheden.

Vrij overstappen als u niet tevreden bent

Je hebt altijd de vrijheid om over te stappen naar een ander kantoor. Als je niet tevreden bent, betekent dit mogelijk dat wij iets niet goed hebben gedaan. Bij een overstap dien je wel een akte van cessie te ondertekenen, zodat je geen kosten hoeft te betalen voor de diensten van jouw nieuwe belangenbehartiger.

Slachtoffers dienen centraal te staan

Helaas stellen sommige belangenbehartigers hun eigen financiële belangen boven die van het slachtoffer. Dit kan leiden tot onnodige kosten en een lagere schadevergoeding voor jou. Bij ons kantoor sta jij centraal. Wij zetten ons in voor de hoogst mogelijke schadevergoeding zonder eigen financiële belangen voorop te stellen. Wij vinden het belangrijk dat jij krijgt waar je recht op hebt zonder onnodige kosten.

Persoonlijke begeleiding en ondersteuning

Als je slachtoffer bent geworden van een ongeval en letselschade hebt opgelopen, kun je bij ons terecht voor professionele bijstand. Wij zetten ons in voor de hoogst mogelijke schadevergoeding en stellen daarbij jouw belang altijd centraal. Je kunt rekenen op persoonlijke begeleiding en ondersteuning gedurende het hele proces. Wij brengen geen kosten in rekening en streven naar een zo hoog mogelijke schadevergoeding voor jou.

Geen deel van de schadevergoeding afstaan

Sommige belangenbehartigers eisen een deel van de schadevergoeding op als vergoeding voor hun diensten, een zogenaamde succesfee. Bij ons kantoor doen we dit niet. Wij vinden het belangrijk dat jij als letselschadeslachtoffer de volledige schadevergoeding ontvangt waar je recht op hebt, zonder extra kosten. Wij brengen geen succesfee in rekening; onze professionele bijstand is volledig kosteloos voor jou.

Buitengerechtelijke kosten

Deze kosten bestaan uit alle activiteiten die door advocaten en juristen worden verricht voor jouw letselschadeclaim. Deze activiteiten worden in rekening gebracht volgens het uurtarief van de advocaat of jurist. De hoogte van de vergoeding hangt af van de complexiteit van de zaak.

Betaling van de kosten

Net als jij ontvangen advocaten en juristen hun kosten per voorschot. Aan het einde van de zaak worden de kosten getoetst aan de dubbele redelijkheidstoets, wat inhoudt dat de kosten redelijk en noodzakelijk moeten zijn.

Tot slot

Als letselschadeslachtoffer heb je recht op professionele bijstand bij het verhalen van jouw letselschadeclaim, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de kosten. Deze kosten worden vergoed door de aansprakelijke partij. Het tarief van een specialist kan variëren en hangt af van de complexiteit van de zaak. De vergoeding voor de buitengerechtelijke kosten is niet hetzelfde als de vergoeding voor materiële en immateriële schade. Ons letselschadebureau helpt je graag verder.

Meer blog posts

Waarom hoef je geen kosten te betalen voor jouw letselschadeclaim? 28 maart 2023

Waarom hoef je geen kosten te betalen voor jouw letselschadeclaim?

Leer hoe je geen kosten betaalt voor een letselschadeclaim en over jouw recht op gratis juridische bijstand bij RN Letselschade.

Lees verder
Letselschadevergoeding na een beenbreuk 19 februari 2024

Letselschadevergoeding na een beenbreuk

Letselschadevergoeding na een beenbreuk kan een complex proces zijn, dat nauwgezet inzicht vereist in de wetgeving, de omvang van de schade, en de impact op het leven van het slachtoffer.

Lees verder
Hoogte letselschadevergoeding: Alles wat jij moet weten over het berekenen en claimen 20 april 2023

Hoogte letselschadevergoeding: Alles wat jij moet weten over het berekenen en claimen

Leer over factoren die jouw letselschadevergoeding beïnvloeden, berekeningsmethoden, claimprocedures en voorbeelden om een passende vergoeding te krijgen.

Lees verder
WhatsApp 9:00 tot 21:00 online