Als je door een ongeval of een ongeluk letsel hebt opgelopen, dan ontstaat er schade. Als de wederpartij aansprakelijk is voor het ontstaan van het ongeluk, dan moet deze partij de schade aan jou vergoeden. Wij leggen uit wat een letselschade jurist doet en hoe onze juristen jou helpen bij het verhalen van de kosten op de aansprakelijke partij.

RN Letselschade helpt jou een letselschadeclaim in te dienen en een eerlijke vergoeding te krijgen voor jouw geleden schade. Wanneer je contact opneemt ons, ontvang je gegarandeerd snel en vrijblijvend advies. Binnen 60 minuten spreek je een letselschade jurist die naar jouw verhaal luistert en je adviseert over de volgende stappen.

Wat is letselschade?

Als je verwondingen of letsel oploopt als gevolg van een ongeval dan is er sprake van letselschade. Bijvoorbeeld een gebroken arm of een whiplash. Dit kan ontstaan vanwege een verkeersongeval, maar ook door een val van een paard, een bedrijfsongeval of een hondenbeet. Wat voor letsel er is ontstaan maakt niet uit! Een letselschade jurist verhaalt deze schade op de aansprakelijke partij.

Er is materiële en immateriële letselschade. Bij materiële letselschade gaat het om schade die direct in geld is uit te drukken. Bijvoorbeeld de doktersrekening, de schade aan het vervoersmiddel, gemiste inkomsten en reiskosten. Bij immateriële letselschade gaat het om verdriet, smart of geestelijk gemis. Dit is niet direct in geld uit te drukken en bij de bepaling van de hoogte hiervan wordt er gekeken naar vergelijkbare rechtszaken.

Wat doet een letselschade jurist

Als je een ongeval of ongeluk hebt gehad waar een andere partij voor aansprakelijk is, dan kan je de schade verhalen op die partij. Meestal weet het letselschadeslachtoffer niet precies welke stappen je daarvoor moet zetten. En ook weet je als slachtoffer niet welke schadeposten je allemaal kan opvoeren. Een letselschadejurist is op de hoogte van de regels en helpt jou daarbij, zodat je krijgt waar je recht op hebt.

Wat een letselschade jurist voor jou doet is:

  • De wederpartij aansprakelijk stellen.
  • Het letsel en de verwondingen inventariseren.
  • Opvragen van de medische informatie over het letsel.
  • Het opstellen van een schadeberekening.
  • Aanvragen van een voorschot op de schadevergoeding.
  • Voeren van gesprekken met de wederpartij over de aansprakelijkheid en de hoogte van de schadevergoeding.
  • Indien nodig wordt de hulp van een arbeidsdeskundige of een medisch adviseur ingeschakeld.
  • Afhandelen van het letselschadetraject.

Wat kost een letselschade jurist?

Voor jou zijn onze diensten geheel kosteloos: RN Letselschade verhaalt de kosten op de verzekeraar van de aansprakelijke partij. Wij zijn werkzaam door heel Nederland. Waar jouw ongeval ook heeft plaatsgevonden, RN Letselschade staat altijd voor jou klaar.

Wij vinden het belangrijk dat jij op de hoogte bent van nieuwe informatie in jouw zaak. Daarom krijg je van ons meteen alle informatie die je nodig hebt van jouw persoonlijke letselschadespecialist. Het letselschadetraject gaat bij ons van start wanneer jij bij ons de schade online of telefonisch meldt. Onze letselschadespecialisten luisteren naar jouw verhaal en plannen een afspraak in zodat we de situatie goed in kaart kunnen brengen. De afspraak kan plaatsvinden in Amsterdam, op locatie en er is digitaal veel mogelijk. Neem direct contact op om jouw situatie te bespreken!

WhatsApp 9:00 tot 21:00 online