Als je bent gebeten door een hond, dan kan dat pijn doen en je schrikt er vaak behoorlijk van. Daarnaast heb je misschien een verwonding opgelopen. Door het bijten of omdat u schrok van de beet en daardoor viel. In veel gevallen heb je recht op een schadevergoeding na een hondenbeet. Wij leggen uit welke schade je vergoed kan krijgen en hoe je deze schade vergoed kan krijgen.

Wil je direct advies op maat? RN Letselschade begrijpt dat je snel verder geholpen wil worden en daarom kan je bij ons een gratis letselschadescan doen. Binnen 60 minuten nadat je met ons contact opneemt word je door een deskundige letselschadespecialist benaderd. Deze geeft advies geeft over jouw letselschadezaak. Deze letselschadescan is kosteloos en geheel vrijblijvend.

Wat doe je na een hondenbeet?

Ben je gebeten door een hond, vraag dan de eigenaar van de hond om zijn contactgegevens. Zijn er getuigen of omstanders, vraag dan ook om hun contactgegevens. Zij kunnen objectief verklaren wat er gebeurde. Maak ter plekke, of later thuis, foto’s van het letsel. Als je foto’s van het letsel hebt dan kan je bewijzen dat je recht hebt op een vergoeding van de schade vanwege de hondenbeet.

Daarnaast is het belangrijk om de wond schoon te maken en uit te spoelen met water. Op die manier voorkom je dat de wond gaat ontsteken vanwege de bacteriën uit de mond van de hond. Is de wond dieper of heb je meer letsel dan alleen de beet, ga dan langs bij de huisarts of het ziekenhuis. Deze kunnen het letsel behandelen en ze stellen de schade vast. Vraag ook bij de huisarts na of je een tetanusprik nodig hebt.

Als je bent gebeten door een hond dan maak je wellicht allerlei kosten. Bijvoorbeeld de medische kosten, kosten om naar het ziekenhuis te reizen met de taxi of schade aan spullen als gevolg van de hondenbeet. Het is belangrijk om bij te houden welke kosten je maakt als gevolg van de beet, zodat je deze kan claimen!

Gebeten door een hond, wiens schuld dat is?

De eigenaar van de hond is aansprakelijk voor de schade die het dier toebrengt. Daardoor is de eigenaar aansprakelijk voor de schade die is ontstaan na de beet van de hond. Ben je gebeten door een hond? Ook als de hond was aangelijnd of als de eigenaar waarschuwde om de hond niet te aaien blijft de eigenaar van de hond aansprakelijk. Het belangrijkste voor het krijgen van een schadevergoeding is dat je kan aantonen dat je gebeten bent door die hond. In veel gevallen is de eigenaar van de hond verzekerd voor dit soort gebeurtenissen. Dat betekent dat de verzekeraar de schade vergoedt.

Ben je gebeten door een hond, let er dan op dat je niet te snel akkoord gaat met het voorstel van de verzekeraar. Wij bieden gratis juridische hulp bij letselschade, ook na een hondenbeet. Wij gaan voor jou voor de maximale schadevergoeding. Wil je jouw letselschade melden en snel vrijblijvend advies ontvangen? Neem dan meteen contact op met RN Letselschade. Ook voor een second opinion of andere vragen kan je meteen bij onze letselschade-experts terecht. Wij zijn werkzaam in heel Nederland en kunnen jou ook digitaal verder helpen.

Klachten en symptomen hondenbeet

De tanden van een hond, kat, cavia, rat of ander dier heb je de huid doorboord. Het gevolg hiervan is dat er gaatjes in je huid zitten. De huid kan ook geschaafd zijn of zelfs opengescheurd. De hondenbeet kan bloeden en doet meestal behoorlijk pijn. Bij een diepe beet kan een pees of zenuw beschadigd zijn en soms zelfs een gewricht of een bot. In dergelijke gevallen zal de pijn nog heviger zijn. Soms is het nodig de bijtwond te laten hechten. Daarnaast ben je waarschijnlijk ontzettend geschrokken en het is ook mogelijk dat je angst voor honden of andere dieren ontwikkelt.

Tetanusprik halen na beet van dier

Veel dieren hebben bacteriën in hun bek en door een hondenbeet kan je geïnfecteerd raken. Tetanus, bloedvergiftiging, is de meest bekende en ook een zeer gevaarlijke ziekte. Daarom is het belangrijk dat je na een hondenbeet antistoffen krijg tegen tetanus. De tetanusprik moet je zo snel mogelijk en in ieder geval binnen 3 weken na de bijtwond halen. Er is een herhaling nodig na een maand en na 6 maanden. Ben je al eerder tegen tetanus ingeënt dan heb je vaak maar één prik nodig.

Letselschade hondenbeet claimen

Als je door je eigen huisdier wordt gebeten dan draai je zelf voor de kosten op. Ben je echter door een dier van iemand anders gebeten dan is de eigenaar van dit dier aansprakelijk voor jouw kosten. Letselschade hondenbeet claimen kan je het beste overlaten aan een letselschade expert. Deze weet precies welke kosten wel en niet voor vergoeding in aanmerking komen. Soms heb je ook recht op een vergoeding smartengeld. Dit is een aparte vergoeding voor de pijn, het verdriet en de angst die je hebt gehad door de hondenbeet. Neem gerust contact op met RN Letselschade als je het slachtoffer bent geworden van een hondenbeet. Wij helpen Iedereen in heel Nederland bij het claimen van letselschade. Jij hoeft als slachtoffer onze kosten niet te betalen want die moeten door de hondenbezitter worden betaald.

WhatsApp 9:00 tot 21:00 online