Als je te maken hebt gehad met een bedrijfsongeval met machine, dan komt er veel op je af. Je hebt mogelijk letselschade opgelopen, waarvoor je behandelingen nodig hebt. Wellicht kan je daarom niet werken. En misschien heb je te maken met pijn en verdriet vanwege het ongeval. Wij leggen uit wat je kan doen om een schadevergoeding te krijgen na een arbeidsongeval.

Heb je letsel hebt opgelopen tijdens een arbeidsongeval of vanwege een bedrijfsongeval met machine, neem dan direct contact op met RN Letselschade. Dankzij onze gratis letselschadescan ontvang jij binnen 60 minuten advies van één van onze ervaren letselschadespecialisten en weet je meteen waar je aan toe bent. Na een kennismakingsgesprek gaan wij meteen van start met het letselschadeproces. Wij zorgen ervoor dat jij de maximale schadevergoeding ontvangt na het arbeidsongeval. Dit is voor jou geheel kosteloos; wij verhalen alle kosten bij de aansprakelijke partij.

Bedrijfsongeval met machine, wat nu?

Bij een arbeidsongeval met een machine kan het gaan om kleine ongelukken of zware ongelukken met ingrijpend letsel. Ben je een werknemer en heb je een bedrijfsongeval meegemaakt, dan kun je de werkgever aansprakelijk stellen voor het ongeval en een schadevergoeding claimen.

Door een fout van een ander of door een ongeluk kan je te maken krijgen met een bedrijfsongeval. Bijvoorbeeld omdat de machine stukging. Hierdoor kan je verwondingen of ernstige letselschade oplopen.

Als je een verwonding oploopt raden wij aan om de huisarts te bezoeken. Bij ernstige verwondingen ga je direct naar de Eerste Hulp. De arts maakt een aantekening van het letsel in het medisch dossier. Deze aantekening in het medisch dossier is belangrijk voor het aantonen van de letselschade.

Na een arbeidsongeval is het verstandig om getuigen te vragen om hun verhaal op papier te zetten. Bouw daarnaast een dossier op: maak foto’s van het letsel, bewaar rekeningen en belangrijke correspondentie.

Werkgever aansprakelijk stellen

Een werkgever is verantwoordelijk voor de veiligheid op de werkvloer. Dit betekent dat hij ervoor moet zorgen dat de machines goed onderhouden worden en dat de medewerkers weten hoe de machines werken. Gebeurt er een bedrijfsongeval met machine, dan is de werkgever meestal aansprakelijk.

Alleen wanneer de werkgever kan aantonen dat de bewuste medewerker zich roekeloos gedroeg of expres een onveilige situatie creëerde, dan kan het anders zijn. Erkent de werkgever de aansprakelijkheid niet, dan schakelen wij de Arbeidsinspectie in. Deze kan vaak precies achterhalen wat de oorzaak van het ongeval is. Meestal kan de werkgever vervolgens niets anders doen dan de aansprakelijkheid erkennen.

Alle kosten die je maakt vanwege het ongeval, bijvoorbeeld medische kosten, reiskosten, verlies van inkomsten en kosten voor huishoudelijke hulp, kan je verhalen op de werkgever.

Heb je letsel opgelopen vanwege een bedrijfsongeval met machine? Neem dan contact op met RN Letselschade. Wij zijn werkzaam door het hele land en helpen jou overal een schadevergoeding te krijgen na een arbeidsongeval met letsel.

Ook digitaal is er veel mogelijk. Als het bijvoorbeeld door ernstig letsel niet mogelijk is om bij ons langs te komen kunnen wij digitaal contact onderhouden en op deze manier veel regelen. Wij kunnen ook altijd bij jou langskomen op locatie. Onze letselschade-experts staan altijd en overal voor jou klaar. Wil je meteen melding maken van een arbeidsongeval? Neem dan nu contact met ons op. RN Letselschade helpt je graag verder na een bedrijfsongeval met machine.

WhatsApp 9:00 tot 21:00 online