Heb je een whiplash opgelopen als gevolg van een aanrijding of een ongeval en heb je te maken met letselschade vanwege whiplash? Dit heeft soms verstrekkende gevolgen voor het dagelijks leven. Is het ongeluk ontstaan door toedoen van een ander, dan heb je waarschijnlijk recht op een schadevergoeding. Wij leggen uit wat een whiplash is en hoe je de schadevergoeding kan claimen.

Wil je jouw letselschade vanwege een whiplash melden en snel vrijblijvend advies ontvangen? Neem dan meteen contact op met RN Letselschade. Ook voor een second opinion of andere vragen kan je meteen bij een van onze letselschade-experts terecht.

Wat is een whiplash?

Een whiplash ontstaat tijdens een ongeval of een andere onverwachte gebeurtenis, waarbij het hoofd van voor naar achteren bewogen wordt. Dit gebeurt vaak na een kop-staartbotsing. Andere redenen waarom een whiplash ontstaat zijn bijvoorbeeld een arbeidsongeval, een sportongeval of een ongeluk op de kermis. Vanwege de whiplash kunnen bepaalde klachten ontstaan die het handelen in het dagelijks leven beperken.

In lang niet alle gevallen treedt de pijn in de nek direct na het ongeval op. Letselschade vanwege whiplash kan ook na enkele dagen of zelfs weken pas ontstaan. Dit betekent niet dat er geen verband is tussen de klachten en het ongeval! Neem direct contact op met de huisarts als je last krijgt van pijn in de nek na een ongeval. De huisarts of het ziekenhuis onderzoekt jouw klachten en maakt een aantekening in het medisch dossier.

Schadeposten bij een whiplash

Er zijn bij een whiplash vaak verschillende schadeposten. Dit zijn de meest voorkomende schadeposten bij letselschade vanwege whiplash:

  • Verlies van arbeidsvermogen: als je arbeidsongeschikt raakt vanwege de whiplash, dan kan je het gederfde loon claimen als schade. Hierbij wordt natuurlijk gekeken of de arbeidsongeschiktheid tijdelijk of blijvend is.
  • Smartengeld: het emotionele letsel dat je ervaart ten gevolge van het ongeval. Immateriële schade is minder makkelijk uit te drukken in geld dan materiële schade, maar RN Letselschade kan dit voor jou verhalen op de verzekeraar van de aansprakelijke partij.
  • Medische kosten: hieronder vallen de medische kosten die je maakt vanwege de whiplash. Ziekenhuisbezoeken, massages of alternatieve behandelingen bijvoorbeeld.
  • Studievertraging: ontstaat er door de whiplash een schoolachterstand of een studievertraging, dan kan daar een bedrag aan schadevergoeding voor worden berekend.

Hoogte schadevergoeding bij letselschade vanwege whiplash 

Het is niet gemakkelijk om vooraf aan te geven wat de hoogte is van de schadevergoeding vanwege een whiplash. De hoogte hangt onder meer af van de ernst van de letselschade, de impact van de letselschade op jouw leven en de duur van het herstel. De symptomen en het herstel van een whiplashletsel loopt vaak sterk uiteen.

Heb je te maken met letselschade vanwege whiplash? Bij RN Letselschade ben je verzekerd van een goed en snelle afhandeling van jouw letselschadezaak. Onze diensten kosten jou helemaal niets. Ook de eventuele kosten van een rechtsgang vallen onder de schadeclaim. Alle kosten verhalen wij op de verzekeraar van de tegenpartij. Wil je meteen advies? Doe dan onze gratis letselschadescan. Wij bellen jou binnen 60 minuten terug om jouw situatie te bespreken over de letselschade vanwege whiplash en je van gratis en vrijblijvend advies te voorzien. Neem meteen contact met ons op.

WhatsApp 9:00 tot 21:00 online