RN Letselschade - ongeval RN Letselschade - ongeval

Littekens letselschade Littekens letselschade

Littekens letselschade kan betrekking hebben op het medische aspect en de kosten daarvan maar ook op de psychische schade. Voor beide heb je recht op een vergoeding als iemand anders aansprakelijk is voor het ongeluk waarbij je littekens hebt opgelopen. Letselschade vergoeding bestaat uit twee onderdelen: een vergoeding voor alle kosten (de materiële schade) en een vergoeding voor de psychische schade. Dit wordt smartengeld genoemd. Vooral voor littekens is het belangrijk dit te weten. Dit kan namelijk een grote impact hebben op je (psychisch) welzijn en leven.

Littekens letselschade kan betrekking hebben op het medische aspect en de kosten daarvan maar ook op de psychische schade. Voor beide heb je recht op een vergoeding als iemand anders aansprakelijk is voor het ongeluk waarbij je littekens hebt opgelopen. Letselschade vergoeding bestaat uit twee onderdelen: een vergoeding voor alle kosten (de materiële schade) en een vergoeding voor de psychische schade. Dit wordt smartengeld genoemd. Vooral voor littekens is het belangrijk dit te weten. Dit kan namelijk een grote impact hebben op je (psychisch) welzijn en leven.

Wat verstaan we onder littekens

Bij het oplopen van letsel is vaak sprake van littekens letselschade. Het gaat om strepen, vlekken of afdrukken die zichtbaar blijven op de huid, ook nadat het letsel is genezen. Deze kunnen na verloop van tijd vervagen, maar ook erg zichtbaar blijven. Dit hangt af van jouw huidstructuur, de tijd die het heeft gekost om te genezen en de ernst van het letsel.

Je kunt het overhouden aan allerlei soorten letsel en op elk deel van je lichaam. Als het om ontsierende, zichtbare littekens gaat, vooral in je gezicht of op je onderarmen, kan dit veel verdriet met zich meebrengen.

Ons team staat voor jou klaar

mw. mr. S. Gholamalian

mw. mr. S. Gholamalian

Teammanager

mw. mr. S. Gholamalian

Teammanager

“Als je de richting van de wind niet kunt veranderen, verander dan de stand van je zeilen.”

dhr. E. Gormez

dhr. E. Gormez

Directie

dhr. E. Gormez

Directie

NIVRE Register-Expert

"Een opgever wint nooit en een winnaar geeft nooit op"

mw. mr. H.A. de Jongh

mw. mr. H.A. de Jongh

Letselschadejurist

mw. mr. H.A. de Jongh

Letselschadejurist

"There is no elevator to succes, you need to take the stairs."

Bekijk ons team

Behandeling van littekens bij letselschade

Wanneer er littekens ontstaan bij letselschade is het belangrijk om deze goed te behandelen. Dit kan helpen om de zichtbaarheid van de littekens te verminderen en ervoor te zorgen dat ze minder pijnlijk zijn. Er zijn verschillende behandelingen die kunnen helpen bij het verminderen van littekens:

Huidverzorging

Om het genezingsproces van het litteken te bevorderen, is het essentieel om de huid rondom goed te verzorgen. Houd de huid gehydrateerd en bescherm deze tegen de zon. Het regelmatig aanbrengen van speciale crèmes en zalven kan ook de zichtbaarheid van littekens verminderen.

Littekenmassage

Je kunt het littekenweefsel verzachten door het litteken te masseren. Zachtjes masseren stimuleert de doorbloeding en verbetert de elasticiteit van de huid.

Littekenbehandeling

Verschillende behandelingen zijn beschikbaar om littekens te verminderen. Zo kun je corticosteroïden inspuiten om roodheid en zwelling te verminderen. Lasertherapie en chirurgische behandelingen zijn ook effectief om littekens te verminderen.

De klachten

Het is algemeen bekend dat deze vooral op zichtbare delen van het lichaam, psychische klachten met zich kunnen meebrengen. Ze kunnen echter ook voor pijn en fysiek ongemak zorgen. Zo kan de huid van en rondom het litteken erg gevoelig blijven, opzwellen, vervormen of het kan verharden. Een litteken op een gewricht kan ertoe leiden dat je het gewricht minder goed kunt gebruiken, of niet zonder pijn. Dit kan problemen geven bij het werk, het doen van de huishouding en andere activiteiten.

Kunnen littekens herstellen

Het ontstaan van hiervan heeft veel te maken met de duur van het genezingsproces van de wond. Over het algemeen geldt dat hoe langer het genezingsproces stuurt, hoe groter de kans is dat het zal achterblijven.

Onze huid heeft het vermogen zichzelf te herstellen maar bij diepe wonden kost dit meer tijd waardoor er meer kans is op een litteken nadat de huid is genezen. Het is belangrijk te voorkomen dat een wond geïnfecteerd raakt. Immers, dan duurt het nog langer voordat de wond is genezen.

Als de wond is gesloten en de eventuele hechtingen eruit zijn kan je speciale siliconengel aanbrengen. De zichtbaarheid zal dan verminderen en de beschadigde huid wordt zachter. Je kunt er ook voor kiezen om deze operatief te laten verwijderen door een plastisch chirurg. Deze behandeling is echter pijnlijk, moet meestal meerdere keren worden uitgevoerd en is een grote belasting voor de patiënt. Kies je daar toch voor dan kan je vaak een vergoeding krijgen van de aansprakelijke partij.

Preventie van littekens bij letselschade

Naast het behandelen hiervan is het ook belangrijk om te kijken naar manieren om littekens bij letselschade te voorkomen. Hieronder volgen een aantal tips die kunnen helpen bij het voorkomen:

Directe wondverzorging

Direct na het ontstaan van een wond is het toepassen van de juiste wondverzorging essentieel. Dit bevordert de genezing van de wond en helpt bij het voorkomen van littekenvorming.

Voorkomen van infecties

Om infecties in de wond te voorkomen, wat essentieel is voor een snelle genezing en om grotere littekens te vermijden, is het raadzaam om antibiotica te gebruiken en het verband regelmatig te vervangen. Deze maatregelen helpen effectief bij het voorkomen van infecties.

Niet trekken aan korstjes

Wanneer er een korstje op de wond ontstaat is het belangrijk om hier niet aan te trekken. Dit kan ervoor zorgen dat het litteken groter wordt en dat er meer zichtbare littekens ontstaan.

Vermijd blootstelling aan de zon

Om pigmentveranderingen te voorkomen en te zorgen dat het litteken minder zichtbaar wordt, is het belangrijk de huid rondom de wond te beschermen tegen blootstelling aan de zon.

Veelgestelde vragen over schadevergoeding

Kan ik mijn littekens zelf behandelen?

Hoewel er verschillende behandelingen zijn die je zelf kunt toepassen, is het altijd verstandig om professioneel advies in te winnen. Een arts of dermatoloog kan je adviseren over de beste behandeling voor jouw littekens.

Worden littekens altijd zichtbaar?

Deze zijn niet altijd zichtbaar. Het is afhankelijk van de grootte en de locatie van het litteken. Daarnaast kan de genezing van het litteken ook afhangen van verschillende factoren, zoals leeftijd en gezondheid.

Zijn er littekenbehandelingen die vergoed worden door mijn zorgverzekering?

Sommige littekenbehandelingen worden vergoed door de zorgverzekering. Het is altijd verstandig om je polisvoorwaarden te raadplegen en contact op te nemen met je zorgverzekeraar om te kijken welke behandelingen vergoed worden.

Littekens letselschade claimen

Als je een ongeluk hebt gehad door toedoen van iemand anders, dan heb je recht op een volledige letselschade vergoeding. Inclusief littekens letselschade. Om deze letselschade te claimen kan je het beste een letselschade expert inschakelen. RN Letselschade helpt iedereen in Nederland letselschade te claimen. Naast de vergoeding voor alle kosten die je moet maken in verband met je letsel en littekens, heb je ook recht op smartengeld. Het berekenen van letselschade is niet eenvoudig, maar wij kunnen je alles uit handen nemen. Inclusief het onderhandelen met de wederpartij.

Wat zeggen klanten over ons

Contact met RN Letselschade voor een letselschadevergoeding

Wanneer je contact opneemt met de experts van RN Letselschade, ontvang je gegarandeerd snel en vrijblijvend advies. Binnen 60 minuten spreek je een letselschadespecialist die naar jouw verhaal luistert en jou adviseert over de volgende stappen.

Direct berekenen
WhatsApp 9:00 tot 21:00 online