Wilt u hulp bij het claimen van letselschade Rotterdam? Dan bent bij ons op het juiste adres. RN Letselschade Rotterdam behartigt uw belangen en regelt de schadevergoeding voor u. Daarbij maakt het niet uit of het om blauwe plekken of ernstig letsel gaat. U heeft letselschade opgelopen, waarvoor een ander aansprakelijk is. Daarom is het niet meer dan eerlijk dat deze schade door de tegenpartij gecompenseerd wordt. Onze letselschadespecialisten helpen u bij het claimen van de schade. U hoeft zich geen zorgen te maken om de procedure. Wij zorgen dat die zo snel en soepel mogelijk wordt afgehandeld. Dat doen we bovendien geheel kosteloos!

Wat bedoelen we met letselschade in Rotterdam?

Letselschade is lichamelijke schade zoals een whiplash of psychische schade, die u oploopt door toedoen van een ander. Dat kan om een gekneusde pols gaan, maar ook om zwaar lichamelijk letsel met allerlei beperkingen als gevolg. Letselschade wordt bijvoorbeeld veroorzaakt door een verkeersongeluk, een bedrijfsongeval of een hondenbeet. Deze schade kunt u laten compenseren door een claim in te dienen bij de tegenpartij. Meestal heeft u daar zelf niet voldoende kennis voor of ziet u op tegen de hele procedure. RN Letselschade Rotterdam neemt u deze zorg volledig uit handen.

Maak kennis met onze letselschade experts

mw. E.S.E. Mahabier

mw. E.S.E. Mahabier

Letselschadejurist

mw. E.S.E. Mahabier

Letselschadejurist

"Talent wint wedstrijden, maar teamwork en intelligentie winnen kampioenschappen"

dhr. E. Gormez

dhr. E. Gormez

Directie

dhr. E. Gormez

Directie

NIVRE Register-Expert

"Een opgever wint nooit en een winnaar geeft nooit op"

mw. N. Straathof

mw. N. Straathof

Letselschadejurist

mw. N. Straathof

Letselschadejurist

"In de kern van moeilijkheden schuilen mogelijkheden"

Materiële en immateriële letselschade

We spreken van materiële en immateriële letselschade. Materiële schade is schade aan spullen of inkomsten, die u door het letsel bent misgelopen. Deze schade wordt uitgedrukt in geld. Uw fiets moet bijvoorbeeld gerepareerd worden. Of uw kleding is zo erg beschadigd, dat die vervangen moet worden. Daarnaast kunt u te maken hebben met medische kosten, die de verzekering niet vergoedt. Immateriële schade is de emotionele schade van letsel. U kunt bijvoorbeeld uw favoriete sport niet meer beoefenen. Of u heeft littekens in uw gezicht, waardoor u nauwelijks meer naar buiten durft. Ook daarvoor kunt u een passende compensatie krijgen. Wij berekenen deze vergoeding voor u en onderhouden het contact met de tegenpartij.

Rotterdam Letselschade Verkeer Fietser Ongeval Auto Erasmusbrug
RN Letselschade Rotterdam, onze thuisstad

Wat doet RN Letselschade Rotterdam voor u?

Als u letselschade heeft opgelopen in Letselschade Rotterdam door toedoen van een ander, is de tegenpartij aansprakelijk. In dat geval is het verstandig snel contact met ons op te nemen. Tijdens het kennismakingsgesprek vormen we op basis van uw informatie een duidelijk beeld van het ongeval. Dat is belangrijk om de aansprakelijkheid vast te stellen. Is de tegenpartij inderdaad verantwoordelijk voor de letselschade? Dan gaan wij kosteloos voor u aan de slag om een schadeclaim in te dienen. Wij vinden het belangrijk om persoonlijk met u in contactte blijven. Daarom houden wij u zeer regelmatig op de hoogte van de stand van zaken. Wij kunnen uw dossier ook geheel digitaal verzorgen.

Waarom kiezen voor RN Letselschade Rotterdam?

RN Letselschade richt zich op drie specifieke soorten letselschade: verkeersongevallen, bedrijfsongevallen en situaties in het openbaar vervoer. In ons team werken ervaren juridisch experts, die als geen ander weten hoe ze deze vormen van letselschade in Rotterdam kunnen verhalen. Wij bieden landelijke dekking en streven altijd naar de maximale vergoeding. Daarbij hebben wij een succespercentage van 96,9%. Wij begeleiden u kosteloos bij het aansprakelijk stellen van de tegenpartij. Wij zijn vertegenwoordigd in het hele land, zo ook in Letselschade Den Haag, Letselschade Amsterdam en Letselschade Utrecht.

Letselschade berekenen

Hoeveel letselschade vergoeding krijg ik?

Als u een ongeluk is overkomen door de schuld van iemand anders, dan wilt u natuurlijk alle kosten die uit dat ongeluk voortvloeien vergoed krijgen. Daar heeft u ook recht op. U moet natuurlijk wel kunnen aantonen dat iemand anders verantwoordelijk is voor het ongeval en deze ook aansprakelijk kunnen stellen. Het beste kunt u daarvoor meteen al de hulp inroepen van RN Letselschade, zodat wij de juridische procedure vanaf het begin correct kunnen opstarten. Alle kosten die verband houden met het ongeluk krijgt u vergoed. Inclusief de kosten van juridische bijstand, van uw letselschadeadvocaat dus. U hoeft zich dan ook geen zorgen te maken over de kosten van uw advocaat. Omdat elk ongeval anders is en ook elke persoonlijke situatie weer anders is, zijn er ook steeds andere kosten die moeten worden vergoed.

Meestal zal bij een ongeluk iets stuk gaan. Gaat het om een verkeersongeval dan is bijvoorbeeld uw fiets kapot of de auto. En bent u als voetganger aangereden dan is uw bril stuk of uw kleding. Deze spullen moeten worden vervangen of worden gerepareerd en dat brengt kosten met zich mee. Die kosten krijgt u natuurlijk vergoed door de schuldige partij.

Als u gewond bent geraakt moet u doorgaans ook medische kosten maken. Natuurlijk heeft u een ziektekostenverzekering en worden de meeste kosten vergoed, maar vaak lang niet alles. Eenvoudige drogisterijartikelen zoals pleisters, verband of een pijnstillende crème moet u zelf betalen. Net als een mitella en een hoes waarmee u het gips van een gebroken arm kunt afdekken tijdens het douchen. Soms zijn ook eigen bijdrages verschuldigd voor therapieën of hulp aan huis. Al deze kosten van medische aard die niet worden vergoed door uw eigen ziektekostenverzekering krijgt u van de schuldige partij terugbetaald. Het is wel zaak om goed te documenteren: bewaar van alle uitgaven die u doet bonnetjes en facturen. De kosten die u maakt moeten wel nodig zijn en dat moet u ook kunnen bewijzen.

Hoe ernstiger u gewond bent geraakt hoe hoger de kosten zullen zijn. U kunt bijvoorbeeld niet meer zelfstandig naar de dokter of het ziekenhuis en moet daarvoor regelmatig een taxi bestellen. U heeft tijdelijk extra hulp in de huishouding nodig, een tuinman die de tuin netjes houdt of iemand om de hond uit te laten. Allemaal kosten waarop u niet had gerekend en die moeten worden vergoed door de schuldige partij. Als u wordt bijgestaan door een advocaat van RN Letselschade dan worden alle kosten overzichtelijk in kaart gebracht en bij de schuldige partij geclaimd.

Bent u heel ernstig gewond geraakt, dan kunnen de kosten ontzettend hoog oplopen. Stel u voor dat u niet meer de trap op kunt! Uw eigen woning moet dan worden aangepast. Misschien moet de woning rolstoelvriendelijk worden gemaakt of is een verbouwing nodig zodat u beneden kunt slapen en douchen of heeft u een dure traplift nodig zodat u toch naar boven kunt. Al met al kost dit natuurlijk veel geld en ook deze aanpassingen of verbouwingen moeten worden vergoed.

Inkomstenderving

Letselschade kan betekenen dat u een tijdje niet kunt werken. Door een gebroken arm kunt u een tijd niet als secretaresse aan de slag, door een gebroken been kunt u als buschauffeur uw werk niet doen. Door lichte letselschade kunt u vaak een poosje niet werken of moet u minder werken of aangepast werk doen. Hoe ernstiger het letsel hoe langer u niet zal kunnen werken en in de ergste gevallen kunt u helemaal nooit meer aan de slag. Dit brengt natuurlijk hoge kosten met zich mee. Allereerst omdat u na verloop van tijd minder zult verdienen omdat u in de ziektewet komt. Dergelijke inkomensschade moet door de schuldige partij worden vergoed. Soms is inkomstenderving lastig te berekenen. Want hoe berekent u de schade van het feit dat u geen promotie maakt terwijl u hierop wel had gerekend? Ook kunt u een dertiende maand mislopen of niet genieten van andere secundaire arbeidsvoorwaarden of u loopt studievertraging op, hetgeen ook kosten met zich mee kan brengen.

Voor mensen met een eigen bedrijf kan ook forse inkomstenderving het gevolg zijn van letselschade. Als zzp’er bent u kwetsbaar en als u zelf niet kunt werken moet u meestal extern personeel inhuren waardoor u op hoge kosten komt te zitten. Dit kan grote gevolgen hebben voor uw inkomen, maar ook voor het hele bedrijf risico’s betekenen. In de ergste gevallen dreigt zelfs een faillissement.

Inkomstenderving moet door de schuldige partij volledig worden vergoed. Schakel een expert van RN Letselschade in om inkomstenderving voor u te berekenen zodat u krijgt waar u recht op heeft: een volledige vergoeding van alle kosten als gevolg van het ongeluk.

Er zijn allerlei kostenposten

Zoals gezegd is elk geval anders en zal elk geval andere kostenposten met zich mee brengen. Misschien heeft u hulp bij uw persoonlijke verzorging nodig en moet er twee maal per dag iemand langskomen om u aan te kleden en uit te kleden, te wassen of de huishouding te doen. Hoewel u dit meestal niet volledig zelf hoeft te betalen bent u wel een eigen bijdrage verschuldigd. Kinderen moeten naar school worden gebracht of naar hun clubjes en u kunt nog andere bezigheden hebben waarvoor u hulp nodig heeft.

Alle kosten die het gevolg zijn van een ongeluk door de schuld van iemand anders moeten worden vergoed. Neem contact op met RN Letselschade als u wil weten of in uw persoonlijke situatie bepaalde kosten voor vergoeding in aanmerking komen. Wij hebben veel ervaring en beschikken over alle juridische kennis om u van dienst te zijn.

Immateriële schade: smartengeld

Naast de vergoeding voor alle kosten kunt u ook een vergoeding krijgen voor alle ellende die u heeft moeten doorstaan. U heeft pijn geleden als gevolg van verwondingen, heeft verdriet gehad of zult in de toekomst nog verdriet hebben omdat u blijvend littekens aan het gebeurde over zult houden. Ook hier geldt dat elke situatie anders is en de vergoeding smartengeld verschilt. Toch zijn er richtlijnen en die zijn te vinden in de zogenaamde smartengeldgids. Hierin staan alle vergoedingen die rechters in het verleden hebben toegekend. Zo kunt u met hulp van uw letselschadeadvocaat al nagaan voor welke smartengeldvergoeding u ongeveer in aanmerking zult komen.

De smartengeldgids onderscheidt verschillende categorieën letsel. Het begint met gering en licht letsel en loopt via matig letsel naar zwaar letsel, zeer zwaar letsel en bijzonder zwaar letsel. Bij elke categorie worden voorbeelden van letsels genoemd. Zo valt onder licht en gering letsel een kneuzing, schaafwond of lichte hersenschudding. Bij matig letsel moet u denken aan gecompliceerde botbreuken of inwendige verwondingen en bij zeer zwaar letsel aan een dwarslaesie of een blijvende verandering van karakter.

Belangrijk bij de bepaling van de hoogte smartengeldvergoeding is de vraag of u volledig zult kunnen genezen. Voor de ene persoon zal het effect van een gebroken been veel ernstiger zijn dan voor de andere. U zult maar professioneel voetballer zijn en zodanig gewond raken dat u niet meer kunt voetballen.

Voor de meest eenvoudige letsels wordt vaak al een smartengeld vergoeding tot ongeveer €2.000 toegekend. Bij matig letsel moet u denken aan bedragen tussen de €10.000 en €20.000 en in de meest ernstige gevallen kan dit oplopen tot €100.000. Zeer zwaar letsel betekent doorgaans dat u niet meer kunt werken of zelfs blijvend in een verpleeginrichting moet worden opgenomen. Het is logisch dat hiertegenover een ruime smartengeldvergoeding staat.

Het effect op de rest van uw leven is ook bepalend bij de hoogte van een smartengeldvergoeding. Wellicht geneest u volledig, maar moet u wel de rest van uw leven met ontsierende littekens verder. Dit kan veel verdriet en pijn met zich mee brengen. De hoogte van de vergoeding zal ook hier nog afhangen van de leeftijd van het slachtoffer. Ontsierende littekens in het gelaat hebben op het leven van een jonge vrouw meer impact dan op het leven van een bejaarde man. De rechter zal bij de toekenning van de smartengeldvergoeding ook rekening houden met dergelijke factoren.

Letselschade Rotterdam claimen

Het claimen van letselschade is niet gemakkelijk en u kunt daarbij goed de hulp van een expert gebruiken. De tegenpartij wordt doorgaans ook bijgestaan door een expert en dat is meestal een jurist van een groot verzekeringsbedrijf. Daarbij komt dat u wel iets anders aan uw hoofd heeft na een ongeluk; uw herstel van verwondingen en schrik. Neem contact op met RN Letselschade als u al meer wil weten over de hoogte van de letselschade vergoeding en de hoogte van de smartengeldvergoeding die u kunt krijgen. Op de website kunt u een berekening maken om al inzicht te krijgen over een en ander. U kunt ook zelf een dossier aanmaken. RN Letselschade komt vanuit haar drie vestigingen in Rotterdam, Amsterdam en Utrecht thuis bij u langs, in heel Nederland.

Letselschade melden

Letselschade melden

  • Max. bestandsgrootte: 128 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
WhatsApp 9:00 tot 21:00 online