RN Letselschade Banner Homepage RNletselschade

Oorzaken van letselschade Oorzaken van letselschade

Snel navigeren

Of lees hieronder het artikel verder voor meer informatie.

Als een ander verantwoordelijk is voor een ongeval waarbij jij letselschade oploopt, dan is diegene aansprakelijk. Jij hebt dan recht op een vergoeding voor alle schade die je hebt opgelopen vanwege het ongeval. Welke oorzaken van letselschade zijn er? Wij zetten de meest voorkomende oorzaken van het ontstaan van letselschade op een rij.

Heb jij letselschade opgelopen en wil je advies op maat? Dankzij onze gratis letselschadescan weet jij meteen waar je aan toe bent. Eén van onze letselschade-experts neemt binnen 60 minuten contact met jou op en adviseert jou vrijblijvend over jouw letselschadezaak. Wij zijn werkzaam door heel Nederland en kunnen ook bij jou op locatie een afspraak maken. Daarnaast is er veel digitaal mogelijk. Heb je nog vragen over de oorzaken van letselschade of wil je meteen een schade melden? Neem dan direct contact met ons op. Wij helpen je graag!

Wat zijn de oorzaken van letselschade?

Er zijn allerlei manieren waarop je letselschade op kan lopen. Wij delen hieronder de meest voorkomende manieren. Als je de letselschade vergoed wilt krijgen zijn er een aantal voorwaarden waar de gebeurtenis aan moet voldoen. Je moet namelijk letsel hebben opgelopen door een ongeval waar een ander aansprakelijk voor is. Door dit ongeval heb je schade geleden. Heb je hier vragen over? Wanneer je contact opneemt met de experts van RN Letselschade, ontvang je gegarandeerd snel en vrijblijvend advies.

Letselschade door een verkeersongeval

Een van de meest voorkomende oorzaken van letselschade is een verkeersongeval. Bijvoorbeeld een ongeval met de auto, de fiets of de scooter. In lang niet alle gevallen krijgen de slachtoffers van een verkeersongeval de letselschadevergoeding waar ze recht op hebben. De verzekeraar van de aansprakelijke partij biedt vaak een lager bedrag. Schakel je een van onze ervaren letselschade-experts in dan weet je zeker dat je de schadevergoeding ontvangt waar je recht op hebt!

Arbeidsongeval als oorzaak van letselschade

Ook op het werk gebeuren helaas geregeld ongelukken waardoor er letselschade ontstaat. Wij noemen dit arbeidsongevallen. In de meeste gevallen is de werkgever aansprakelijk voor de letselschade. Dit komt omdat de werkgever een zorgplicht heeft en voldoende maatregelen moet treffen om ongevallen op het werk te voorkomen.

Dieren en letselschade

Een van de oorzaken van letselschade is een ongeval dat is veroorzaakt door een dier. Bijvoorbeeld een trap van een paard of een hondenbeet. Als een dier letselschade veroorzaakt dan kan je de schade verhalen op de eigenaar van het dier. De eigenaar van het dier is aansprakelijk voor de schade die het dier veroorzaakt. Ook als hij niets aan het ongeval kon doen.

Andere oorzaken van letselschade

Er zijn nog veel meer gebeurtenissen waardoor letselschade ontstaat. Vanwege een mishandeling of seksueel misbruik, door sport en spel, vanwege het gebruik van onveilige producten of omdat je van de fiets valt.

Wil je de letselschade claimen, dan dien je de andere partij aansprakelijk te stellen. Neem daarvoor contact op met RN Letselschade. Wij zijn werkzaam door het hele land en helpen jou overal een schadevergoeding te krijgen. Wist je dat er ook digitaal veel mogelijk is? En wij kunnen ook bij jou langskomen op locatie.

Onze letselschade-experts staan altijd en overal voor jou klaar. Dankzij onze gratis letselschadescan ontvang jij binnen 60 minuten advies van één van onze ervaren letselschadespecialisten en weet je meteen waar je aan toe bent. Neem nu contact met ons op via 085 – 013 1 013. RN Letselschade helpt je graag verder.

WhatsApp 9:00 tot 21:00 online