Als je een verkeersongeval meemaakt dan is dat flink schrikken. Al snel daarna wil je weten wat je doet na een ongeluk in het verkeer. Wat doe je na een verkeersongeval? Wij geven praktische tips en advies over de te zetten stappen. Heb je een verkeersongeval meegemaakt en was je slachtoffer? Neem dan contact op met RN Letselschade.

Wat doe je na een verkeersongeval? De belangrijkste stappen!

1. Houd de gebeurtenissen bij

Wat doe je na een verkeersongeval? Als je een verkeersongeval meemaakt, dan is belangrijk om direct de belangrijkste informatie te verzamelen:

  • Wanneer vond het ongeluk plaats.
  • Waar vond het ongeluk plaats.
  • Wie waren erbij betrokken.
  • Hoe gebeurde het ongeluk.
  • Noteer en controleer de gegevens van de wederpartij.
  • Noteer en controleer de gegevens van getuigen.
  • Maak foto’s van de situatie en de schade aan het voertuig.
  • Maak foto’s van je verwondingen.
  • Ga naar een arts zodat er een aantekening gemaakt kan worden in het medisch dossier.

2. Tegenpartij aansprakelijk stellen

Wat doe je na een verkeersongeval? Als je een duidelijk beeld hebt van de situatie en de oorzaak van het ongeval, dan kan je de tegenpartij aansprakelijk stellen als deze schuld heeft aan het ongeval. Bijvoorbeeld omdat het ongeval gebeurde omdat de tegenpartij zich niet aan de verkeersregels hield. In dat geval stuur je de tegenpartij een aangetekende brief, waarin je schrijft wat er wanneer gebeurd is. Geef aan waarom de tegenpartij volgens jou schuldig is aan het veroorzaken van het ongeluk.

RN Letselschade helpt jou na een ongeval verder: ons doel is om jou zoveel mogelijk te ontzorgen, zodat jij je snel weer op je herstel kan richten. Wij stellen de tegenpartij aansprakelijk en zorgen ervoor dat jij de maximale vergoeding krijgt voor jouw geleden schade. Het letselschadeproces begint wanneer jij bij ons de schade meldt. Met behulp van onze vrijblijvende en gratis letselschadescan spreek jij binnen 60 minuten één van onze ervaren letselschadespecialisten en weet je meteen waar je aan toe bent. Als wij een duidelijk beeld hebben van de gebeurtenissen, stellen wij de tegenpartij aansprakelijk. Dit is voor jou geheel gratis. Wij verhalen alle kosten op de verzekeraar van de aansprakelijke partij.

3. Schadeposten opstellen

Wat doe je na een verkeersongeval? Als je de schade vergoed wilt krijgen, dan moet je kunnen bewijzen welke schade je hebt geleden. Bij het vergoeden van de schade is het belangrijk dat je alle kosten die je maakt vanwege het verkeersongeval bijhoudt. Daarnaast maak je een inschatting van de hoogte van het smartengeld en een inschatting van het verlies van verdienvermogen.

Alle kosten die je niet had hoeven maken als je geen letsel had opgelopen, kunnen verhaald worden bij de aansprakelijke partij. RN Letselschade helpt jou hierbij, zodat jij je op het herstel kan richten. Jouw belangen staan bij ons altijd voorop.

Wat doe je na een verkeersongeval? Neem contact met ons op om jouw situatie te bespreken! Wij zijn werkzaam door heel Nederland en kunnen ook bij jou op locatie een afspraak maken. Tevens is er veel digitaal mogelijk – je bent dus nooit gebonden aan ons kantoor in Amsterdam. Heb je nog vragen of wil je meteen een schade melden? Neem dan direct contact met ons op. Wij helpen je graag!

WhatsApp 9:00 tot 21:00 online