Neem contact op met dé letselschade specialist

RN Letselschade is een ervaren en snelgroeiend letselschadebureau. Heb jij te maken gekregen met letselschade als gevolg van een verkeersongeval, bedrijfsongeval of een ander soort ongeluk? Dan ben je bij ons op de juiste plek. Wij ontzorgen jou als je slachtoffer bent geworden en schade hebt opgelopen door toedoen van een ander. Je mag vertrouwen op onze deskundigheid en ervaring.

Wil jij weten of je ook daadwerkelijk recht hebt op een vergoeding voor de geleden schade? Neem dan contact met ons op door het contactformulier in te vullen. Binnen 60 minuten neemt een letselschade specialist contact met je op om de zaak te bespreken. Deze expert gaat dan samen met jou de claim voor letselschade indienen. Onze diensten zijn voor jou geheel kosteloos. Alle gemaakte kosten worden verhaald op de verzekeraar van de tegenpartij.

Wat is letselschade?

Voordat je een schadeclaim indient, is het de moeite waard om een belangrijke vraag te beantwoorden: Wat is letselschade? Dit is een breed begrip. Een persoonlijk letsel zaak wordt meestal aangebracht wanneer iemand daadwerkelijk lichamelijk of emotioneel letsel oploopt. Dit letsel kan worden veroorzaakt omdat een andere partij roekeloos, onzorgvuldig of kwaadwillig heeft gehandeld.

Letselschadezaken hebben meestal betrekking op een aantal belangrijke punten:

 • Lichamelijk letsel
 • Pijn
 • Emotionele schade
 • Inkomstenderving
Lichamelijk letselPijnEmotionele schade
Wanneer je gewond raakt zou de schadeloosstelling bestaan aan het dekken van de medische kosten. Dit omvat (extra) operaties, thuiszorg, fysiotherapie en alles wat jou als benadeelde kan helpen om je leven weer op te kunnen pakken.Schade ontstaat na ongevallen door nalatigheid van iemand anders kan niet alleen lichamelijk letsel zijn. Het kan ook gaan om pijn. De pijn van deze verwondingen kan blijvend zijn. Chronische pijn duurt weken, maanden of zelfs jaren.Emotionele schade na een ongeval kan ook leiden tot ernstige mentale en psychologische problemen en kan dagen of jaren duren. Enkele voorbeelden van emotionele pijn en lijden zijn angststoornissen, slapeloosheid en posttraumatische stress stoornis. De emotionele pijn die slachtoffers ervaren na enig lichamelijk letsel is vaak ernstig en kan levenslange, permanente schade veroorzaken.

Voorkom discussies met de letselschade richtlijnen

Deze verschillende soorten letselschade maken het soms lastig om een letselschadebedrag te bepalen. Daarom is een Letselschade Richtlijn opgesteld. Hierin zijn schadeposten vastgesteld, welke in nagenoeg alle letselschadezaken gebruikt kunnen worden. Hiermee worden discussies voorkomen en is voor eenieder te controleren of de opgegeven bedragen kloppen.

Letselschade claimen

Wil jij de letselschade claimen? Dan is het belangrijk dat je precies weet hoe je dit moet doen en wat je tijdens de zaak kunt verwachten. Wil jij een claim indienen en kun je daar juridische hulp bij gebruiken? De letselschade experts van RN Letselschade staan klaar om je te voorzien van alle informatie die je nodig hebt. We nemen in alle rust de zaak met je door en zorgen ervoor dat we alle belangrijke informatie verzamelen.

Stappenplan:

 1. Zet het bewijsmateriaal op een rij
 2. Neem vrijblijvend contact op voor rechtshulp
 3. Bespreking van de zaak met een expert
 4. Wij verzamelen zoveel mogelijk gegevens
  a. Berekenen geleden schade
 5. Aansprakelijk stellen van tegenpartij
 6. Onderhandelingen gaan van start
 7. Adhv onderhandelingen schadeposten vaststellen
 8. Aanvragen voorschot
 9. Claimen schadevergoeding
 10. Zaak afhandelen

Letselschade bedragen

Om jouw schadevergoedingen te berekenen voordat de schadeclaim wordt ingediend, moet met verschillende factoren rekening worden gehouden. De belangrijkste factor is bepalen in welke categorie de schade valt. Onze letselschadespecialisten kunnen je hierbij helpen. Bij ons kun je te allen tijde terecht voor een gratis berekening*.

Licht letsel€ 100 tot € 3.500
Matig letsel€ 3.500 tot € 12.000
Ernstig letsel€ 9.000 tot € 21.000
Zwaar letsel€ 12.000 tot € 49.000
Zeer zwaar letsel€ 49.000 tot € 80.000
Uitzonderlijk zwaar letselVanaf € 80.000
*Genoemde bedragen zijn richtlijnen

Welke schade wordt vergoed?

Niet alleen de letselschade zelf wordt vergoed. Ook alle bijkomende kosten kunnen gevorderd worden bij de tegenpartij, waardoor jij volledig schadeloos gesteld zult worden. Jouw persoonlijke letselschade-expert van RN Letselschade doet er alles aan om voor jou een eerlijke en maximale vergoeding te vorderen. Factoren waarvoor je onder meer een schadeclaim voor kunt indienen zijn:

 • Verlies van verdienvermogen
 • Smartengeld
 • Huishoudelijke hulp
 • Medische kosten
 • Schade aan eigendommen
 • Reiskosten

Wat is een typisch geval van letselschade?

De meest voorkomende letselschadeclaim heeft betrekking op letsel als gevolg van een verkeersongeval. Het begint hierbij altijd bij een zogeheten onrechtmatige daad. Als jij schade hebt opgelopen omdat iemand een onrechtmatige daad heeft begaan, heb je recht op een schadevergoeding indien deze kan worden toegerekend aan de dader. In dat geval moet alle geleden schade vergoed worden.

Indien de dader geen aansprakelijkheid erkent, komt de zaak voor. Jij wordt de eiser in de zaak en de persoon die jou verwond heeft wordt de verweerder. Advocaten voor elke partij beginnen meestal met het verzamelen van feiten door middel van uitwisseling van documenten en het stellen van vragen.

Hoe stel ik iemand aansprakelijk

Heeft u letselschade opgelopen? Als de veroorzaker aansprakelijkheid erkent, kunt u hem vragen uw schade te vergoeden. Dit gebeurt echter lang niet in alle zaken. In dat geval moet je iemand aansprakelijk gaan stellen. Afhankelijk van de schade dien je een gang naar de kantonrechter of civiele rechter ta maken. Zaken tot € 25.000 worden door een kantonrechter afgehandeld en zaken met een schadevergoeding van meer dan € 25.000 euro komen voor de civiele rechter. Bij laatstgenoemde is het ook verplicht om een advocaat in te schakelen. Wij kunnen je hierin volledig ontzorgen.

Rechtshulp van een letselschade expert

Heb jij letselschade opgelopen en kun je wel van rechtshulp of deskundig advies gebruiken bij het claimen van een schadevergoeding? Een letselschadespecialist samen met jou om dit te realiseren. RN letselschade is hét letselschade bureau van Nederland. Wij treden als behandelaar op en zorgen dat de procedure zo snel op soepel mogelijk verloopt. Hierbij staat jouw zaak centraal. De specialist zal jou helpen bij het aansprakelijk stellen van de tegenpartij en zal hierbij ook de discussie aangaan met de verzekeraar.

Heb jij letselschade opgelopen door toedoen van een ander? Schakel dan een van de letselschadespecialisten van RN Letselschade in. Wij gaan er samen met jou voor zorgen dat je de schadevergoeding krijgt waar je recht op hebt. Het traject is voor jou geheel gratis, aangezien alle kosten worden verhaald bij de verantwoordelijke van de geleden schade.

Neem geheel vrijblijvend contact op via info@rnletselschade.nl of 085 – 013 1 013.

WhatsApp 9:00 tot 21:00 online