Smartengeld na letselschade

Wanneer je letselschade hebt opgelopen waar een ander verantwoordelijk voor is, kan dat grote impact hebben. Ben je betrokken geraakt bij een verkeersongeval? Of heb je op de werkvloer letsel opgelopen? Dan is er een grote kans dat je zowel materiële als immateriële schade hebt opgelopen. Immateriële schade is het emotionele letsel dat je ervaart ten gevolge van het ongeval. Ook dat is in geld uit te drukken en wordt smartengeld genoemd. RN Letselschade helpt jou het smartengeld te claimen nadat je letselschade hebt opgelopen.

Immateriële schadevergoeding

Nadat je letselschade opgelopen hebt, heb je recht op een schadevergoeding voor zowel materiële als immateriële schade. Materiële schade is vaak direct uit te drukken in geld. Hierbij kan je denken aan je kapotte fiets die je niet meer kan gebruiken na het ongeval of bijkomende kosten die je kwijt was aan een ziekenhuisbezoek. Immateriële schade is minder makkelijk uit te drukken in geld, maar kan RN Letselschade ook voor jou verhalen op de verzekeraar van de aansprakelijke partij. Immateriële schade kan zeer ingrijpend zijn en een grote emotionele impact hebben. Misschien kan je ’s nachts niet slapen of ervaar je dagelijks minder levensvreugde sinds het ongeval. Met smartengeld wordt een eerlijke compensatie bewerkstelligd voor jouw letselschade. Bij immateriële schade kan je denken aan:

  • Pijn ten gevolge van letsel – De fysieke pijn die je lijdt kan veel levensvreugde wegnemen. Dagelijks herinnert je pijn je aan het ongeval en ’s avonds ben je er misschien ook veel mee bezig, waardoor je niet kan slapen. De emotionele gevolgen van jouw fysieke pijn kan je dus ook laten compenseren.
  • Littekens – Wanneer littekens zich bevinden op een duidelijk zichtbare plek, kan dit veel verdriet veroorzaken. Maar ook als ze op een minder zichtbare plek zitten, kan je er veel ongemak van ervaren en moet je misschien lang wennen aan je ‘nieuwe lichaam’.
  • Arbeidsongeschiktheid – De financiële schade die je lijdt door het letsel valt onder materiële schade. Echter, je kan veel verdriet hebben omdat je je werk niet meer uit kan oefenen en dagenlang thuis zit. Je kan hierbij zelfs denken aan het gemis van je collega’s. Dit alles is ook te verhalen bij de tegenpartij.
  • Veranderende relaties – Sommige mensen vinden het lastig om met letselschade om te gaan; zo misschien ook de mensen in jouw omgeving. Sociale contacten kunnen veranderen omdat je niet mee kan doen met alle activiteiten. Ook voor dergelijke emotionele pijn kunnen we smartengeld claimen.

Smartengeld ten gevolge van letselschade claimen

RN Letselschade helpt jou bij het claimen van smartengeld als je letselschade hebt opgelopen. Dit is voor jou geheel kosteloos. Alle kosten verhalen wij bij de veroorzaker van het ongeval. Onze letselschade-experts begeleiden jou tijdens dit traject en staan altijd voor je klaar. Samen bekijken wij welke schade je geleden hebt en welke schade nog te verwachten is. Zo claimen we niet alleen het smartengeld na immateriële letselschade, maar ook de schadevergoeding voor de materiële schade. Wij zijn werkzaam door heel Nederland en helpen jou verder, waar je ook bent. Ook digitaal is veel bij ons mogelijk. Zo ben je niet gebonden aan onze locatie in Amsterdam en kunnen wij altijd voor jou klaarstaan. RN Letselschade zorgt ervoor dat jij een eerlijke en maximale vergoeding ontvangt voor de geleden schade.

Gratis hulp en advies

Bij RN Letselschade ben je verzekerd van een goed en snelle afhandeling van jouw letselschadezaak. Onze diensten kosten jou helemaal niets. Ook de eventuele kosten van een rechtsgang vallen onder de schadeclaim. Alle kosten verhalen wij op de verzekeraar van de tegenpartij. Wil je meteen advies? Doe dan onze gratis letselschadescan. Wij bellen jou binnen 60 minuten terug om jouw situatie te bespreken en je van gratis en vrijblijvend advies te voorzien. Neem meteen contact met ons op, onze deskundige medewerkers helpen je verder. Samen staan we sterk.

Immateriële letselschade opgelopen?

Wanneer je letselschade hebt opgelopen, is de kans groot dat je zowel met materiële als met immateriële schade te maken hebt. RN Letselschade helpt jou het smartengeld waar je recht op hebt na je letselschade te claimen bij de tegenpartij. Dit is voor jou 100% gratis.

WhatsApp 9:00 tot 21:00 online