Als je betrokken bent bij een ongeluk heb je mogelijk recht op een letselschadevergoeding. Wanneer je letsel oploopt kunnen hier veel kosten aan verbonden zijn.  Je kunt daarom een schadevergoeding verhalen van degene die dit letsel heeft veroorzaakt of eraan heeft bijgedragen. Hierbij kun je denken aan ziekenhuiskosten, maar ook de kosten die jij maakt voor reparaties, medicijnkosten en inkomstenderving zijn zaken waar je rekening mee moet houden. Als slachtoffer heb jij recht op een vergoeding voor de letselschade die je oploopt.

Hoe hoog is een letselschadevergoeding?

De hoogte van letselschadevergoeding is niet eenduidig vast te stellen. Dit hangt namelijk af van verschillende factoren. Iedere zaak wordt hierdoor uniek, waardoor er per zaak gekeken moet worden wat een passende vergoeding is. Zo moet bijvoorbeeld gekeken worden welk letsel je hebt opgelopen en hoe ernstig dit is. Benieuwd hoeveel geld jij kunt claimen om de letselschade te compenseren? RN Letselschade helpt je verder bij het berekenen van een passende letselschadevergoeding. Onze hulp is voor jou te allen tijde gratis. Neem daarom vrijblijvend contact met ons op.

Schadevergoeding bij letselschade

Heb jij letsel opgelopen door toedoen van een ander? Dan is het allereerst belangrijk dat de wederpartij schuld bekent. Dit maakt het indienen van de claim namelijk eenvoudiger. Onze letselschadespecialisten kunnen je hierbij helpen. Ook als er geen schuld bekend wordt. Het is verstandig om zo snel mogelijk de claim tot letselschadevergoeding in te dienen. Zo zorg je ervoor dat je snel gecompenseerd wordt voor alle schade die je lijdt.

Om te bepalen of je recht hebt op schadevergoeding, zal gekeken worden naar:

 • de oorzaak
 • jouw rol
 • de ernst van de letselschade

Letselschadevergoeding claimen

Indien de tegenpartij aansprakelijk te stellen is voor het letsel, start jouw specialist met het berekenen van de schadevergoeding die jij kunt claimen. Hierbij zal gekeken worden naar een aantal zaken. Allereerst moet een beeld geschetst worden van het ongeluk. Foto’s van vlak na het ongeluk kunnen hierbij helpen, maar ook getuigenverklaringen. Zodra dit duidelijk is zal de eerste claim ingediend worden bij de wederpartij. Dit om de kosten van de materiële schade te vergoeden. Ook als er sprake is van immateriële schade, is er mogelijkheid tot een schadevergoeding. Dit wordt smartengeld genoemd.

 1. Zorg dus allereerst voor bewijzen. Maak een dossier aan waarin je gebeurtenissen tot in detail beschrijft. Verzamel daarnaast getuigen en beeldmateriaal van het ongeval.
 2. Breng een bezoek aan een arts zodat de letselschade vastgesteld kan worden. Doe dit bij voorkeur direct na de gebeurtenis.
 3. Wederpartij aansprakelijk stellen. Dit kun je doen door middel van het invullen van het schadeformulier van de verzekeraar.
 4. Houd een logboek bij met alle kosten die je maakt.

Welke schade wordt vergoed?

Bij het oplopen van letselschade zijn er veel zaken waar een vergoeding voor geclaimd kan worden. Deze worden in de meeste gevallen vergoed door de verzekeraar van de tegenpartij. Zaken waar je aan kunt denken zijn:

 • Schade aan spullen, zoals auto en fiets, maar ook kleding en sieraden
 • Extra reiskosten die je maakt
 • Medische kosten
  • Ziekenhuiskosten
  • Doktersafspraken
 • Hulp in en rond het huis
 • Verlies van verdienvermogen
 • Studievertraging
 • Klussen in en rondom huis
 • En meer

Door de vele schadeposten komt het vaak voor dat ze door slachtoffers worden vergeten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan huishoudelijke taken die uitgevoerd moeten worden. Zelfs als familie en vrienden dit voor je doen staat hier een schadevergoeding tegen over. Onze gespecialiseerde letselschadeadvocaten zijn er om het jou en je gezin gemakkelijker te maken.

Compensatie is echter slechts een deel van het verhaal. Onze specialisten kunnen ook helpen om toegang te krijgen tot de revalidatie, medische zorg en ondersteuning die je nodig hebt voor een spoedig herstel.

Wat zijn de huidige letselschade bedragen?

Vaak zien wij de vraag: Wat zijn de huidige letselschade bedragen? Ondanks dat wij snappen waarom de vraag gesteld wordt, kunnen wij hier geen antwoord op geven. Iedere letselschade is immers uniek en moet daarom per zaak berekend worden. Naar aanleiding van de gesprekken die wij met jou voeren wordt een dossier opgesteld met daarin alle bedragen om jou schadeloos te stellen.

Gratis berekening vergoeding bij letselschade

Wil jij een berekening laten maken van de schadevergoeding waar jij recht op hebt? Ons letselschadebureau helpt slachtoffers die letselschade hebben opgelopen en een letselschadevergoeding willen claimen. Wij zijn actief in heel Nederland. Onze hulp is voor jou altijd gratis. Ook als blijkt dat je geen recht hebt op vergoeding van de letselschade.

Contact met RN Letselschade

Wil jij jouw letselschadezaak bespreken? Neem dan contact op met een letselschade expert van RN Letselschade. Je ontvangt gratis en vrijblijvend advies. Vraag direct advies aan en spreek binnen 60 minuten met een van onze letselschadespecialisten. Alle kosten die wij maken worden gefactureerd bij de verzekeraar van de tegenpartij. Dit betekent dat onze hulp voor jou altijd gratis is. Bovendien zijn wij werkzaam door heel Nederland. Wanneer het voor jou lastig is om naar ons kantoor in Amsterdam te komen, plannen we de afspraak in op locatie. Daarnaast is er ook veel digitaal mogelijk. RN Letselschade staat dus altijd en waar je ook bent klaar voor jou.

WhatsApp 9:00 tot 21:00 online