Hoe werkt dat?

Na een ongeval heb je schrik, pijn en mogelijk ook letsel. Als je een bedrijfsongeval of een verkeersongeval hebt gehad en letselschade hebt opgelopen, dan wil je weten hoe je de schadevergoeding kan claimen. Wij leggen uit wat er komt kijken bij een letselschadevergoeding claimen.

Heb je letselschade opgelopen en wil je weten wie er aansprakelijk is en of je recht hebt op een schadevergoeding? Neem dan meteen contact op met RN Letselschade. Dankzij onze gratis letselschadescan ontvang jij binnen 60 minuten advies van één van onze ervaren letselschadespecialisten en weet je meteen waar je aan toe bent. Onze werkzaamheden voor de letselschadevergoeding claimen zijn voor jou geheel kosteloos; wij verhalen alle kosten bij de aansprakelijke partij. Bel ons op 085 – 013 1 013.

Het letsel dat je oploopt vanwege een ongeval kan allerlei gevolgen hebben. Gevolgen op medisch gebied, in je persoonlijke leven en voor het uitvoeren van werkzaamheden. Is een andere partij verantwoordelijk voor het ongeval? Bijvoorbeeld omdat de andere partij de verkeersregels overtrad of omdat je gebeten bent door de hond van een ander? Dan is deze partij verantwoordelijk is voor het ongeval en dan heb je recht op een schadevergoeding. Een schadevergoeding claimen doe je bij de tegenpartij.

Letselschadevergoeding claimen, welke schadeposten zijn er

Bij het oplopen van letselschade kunnen er allerlei schadeposten ontstaan. De eerste post waar je aan denkt is waarschijnlijk de ziekenhuisrekening. Daarnaast zijn er veel meer schadeposten. Alle kosten die je maakt vanwege het ongeval komen in aanmerking voor een schadevergoeding.

Onder materiële schade valt alle schade die gemakkelijk uit te drukken is in geld. Bijvoorbeeld de kosten voor medicatie, kleding die stuk is gegaan vanwege het ongeval, aanpassingen aan de woning, vervoerskosten en het verlies aan inkomsten.

Bij letselschadevergoeding claimen kan je ook denken aan immateriële schade. Immateriële schade is de schade en de emotionele pijn die niet zomaar uit te drukken is in geld. Immateriële schade kan zeer ingrijpend zijn. Bijvoorbeeld omdat je sinds het ongeval slecht slaapt, of omdat je door de littekens emotioneel leed ervaart. Als je immateriële schade hebt opgelopen, heb je recht op een emotionele schadevergoeding. Dit heet ook wel het smartengeld. Met smartengeld wordt een eerlijke compensatie bewerkstelligd voor jouw immateriële schade.

Krijgen waar je recht op hebt

Letselschadevergoeding claimen is niet alleen een juridisch traject. Het is vaak ook een emotionele periode. Onze letselschadespecialisten staan jou graag bij tijdens dit traject. RN Letselschade probeert altijd de maximale emotionele schadevergoeding te regelen. Tijdens het kennismakingsgesprek wij naar jouw verhaal en proberen we de gebeurtenissen duidelijk in kaart te brengen. Daarna gaan we aan de slag en stellen wij de tegenpartij aansprakelijk. We regelen direct een aanvraag voor een voorschot op schadevergoeding, want de kans is groot dat je inmiddels al behoorlijk wat extra kosten hebt gemaakt.

Je bent nooit afhankelijk van onze locatie in Amsterdam. Het is namelijk ook mogelijk om jou op locatie te bezoeken of om zaken digitaal te regelen. Dankzij onze efficiënte en persoonlijke werkwijze helpen wij jou zo snel mogelijk het letselschadetraject te doorlopen. Neem je contact met ons op, dan ontvang je altijd binnen 60 minuten vrijblijvend advies over de letselschadevergoeding claimen. Neem direct contact met ons op.

WhatsApp 9:00 tot 21:00 online