RN Letselschade - Knieklachten bij letsel RN Letselschade - Knieklachten bij letsel

Verkeersongeval Verkeersongeval

Er vinden jaarlijks veel verkeersongevallen plaats in Nederland. Deze ongevallen gaan vaak gepaard met schade. Een verkeersongeval kan onaangename gevolgen hebben. Zo kun je een aantal dagen uit de roulatie zijn door een hersenschudding of zelfs enkele maanden last houden van jouw spieren door een whiplash. Deze vervelende bijkomstigheden zijn vaak te verhalen bij de tegenpartij in de vorm van een schadevergoeding voor de geleden en nog te lijden schade. RN Letselschade helpt je na een verkeersongeval verder bij dit proces.

Er vinden jaarlijks veel verkeersongevallen plaats in Nederland. Deze ongevallen gaan vaak gepaard met schade. Een verkeersongeval kan onaangename gevolgen hebben. Zo kun je een aantal dagen uit de roulatie zijn door een hersenschudding of zelfs enkele maanden last houden van jouw spieren door een whiplash. Deze vervelende bijkomstigheden zijn vaak te verhalen bij de tegenpartij in de vorm van een schadevergoeding voor de geleden en nog te lijden schade. RN Letselschade helpt je na een verkeersongeval verder bij dit proces.

Wat is een verkeersongeval?

Een verkeersongeval is een ongeluk dat plaatsvindt op de openbare weg. Het kan gebeuren tussen twee voertuigen, of tussen een voertuig en een voetganger of fietser. In sommige gevallen kunnen meerdere voertuigen bij het ongeval betrokken zijn. Verkeersongevallen kunnen variëren van kleine botsingen tot ernstige crashes met dodelijke afloop.

Ons team staat voor jou klaar

mw. mr. S. Gholamalian

mw. mr. S. Gholamalian

Teammanager

mw. mr. S. Gholamalian

Teammanager

“Als je de richting van de wind niet kunt veranderen, verander dan de stand van je zeilen.”

dhr. E. Gormez

dhr. E. Gormez

Directie

dhr. E. Gormez

Directie

NIVRE Register-Expert

"Een opgever wint nooit en een winnaar geeft nooit op"

mw. mr. H.A. de Jongh

mw. mr. H.A. de Jongh

Letselschadejurist

mw. mr. H.A. de Jongh

Letselschadejurist

"There is no elevator to succes, you need to take the stairs."

Bekijk ons team

Wat doe je na een verkeersongeval?

1. Houd de gebeurtenissen bij

Als je een verkeersongeval meemaakt, dan is belangrijk om direct de belangrijkste informatie te verzamelen:

  • Wanneer vond het ongeluk plaats.
  • Waar vond het ongeluk plaats.
  • Wie waren erbij betrokken.
  • Hoe gebeurde het ongeluk.
  • Noteer en controleer de gegevens van de wederpartij.
  • Noteer en controleer de gegevens van getuigen.
  • Maak foto’s van de situatie en de schade aan het voertuig.
  • Maak foto’s van je verwondingen.
  • Ga naar een arts zodat er een aantekening gemaakt kan worden in het medisch dossier.

2. Tegenpartij aansprakelijk stellen

Als je een duidelijk beeld hebt van de situatie en de oorzaak van het ongeval, dan kan je de tegenpartij aansprakelijk stellen als deze schuld heeft aan het ongeval. Bijvoorbeeld omdat het ongeval gebeurde omdat de tegenpartij zich niet aan de verkeersregels hield. In dat geval stuur je de tegenpartij een aangetekende brief, waarin je schrijft wat er wanneer gebeurd is. Geef aan waarom de tegenpartij volgens jou schuldig is aan het veroorzaken van het ongeluk.

RN Letselschade helpt jou na een ongeval verder: ons doel is om jou zoveel mogelijk te ontzorgen, zodat jij je snel weer op je herstel kan richten. Wij stellen de tegenpartij aansprakelijk en zorgen ervoor dat jij de maximale vergoeding krijgt voor jouw geleden schade. Het letselschadeproces begint wanneer jij bij ons de schade meldt. Met behulp van onze vrijblijvende en gratis letselschadescan spreek jij binnen 60 minuten één van onze ervaren letselschadespecialisten en weet je meteen waar je aan toe bent. Als wij een duidelijk beeld hebben van de gebeurtenissen, stellen wij de tegenpartij aansprakelijk. Dit is voor jou geheel gratis. Wij verhalen alle kosten op de verzekeraar van de aansprakelijke partij.

3. Schadeposten opstellen

Wat doe je na een verkeersongeval? Als je de schade vergoed wilt krijgen, dan moet je kunnen bewijzen welke schade je hebt geleden. Bij het vergoeden van de schade is het belangrijk dat je alle kosten die je maakt vanwege het verkeersongeval bijhoudt. Daarnaast maak je een inschatting van de hoogte van het smartengeld en een inschatting van het verlies van verdienvermogen.

Alle kosten die je niet had hoeven maken als je geen letsel had opgelopen, kunnen verhaald worden bij de aansprakelijke partij. RN Letselschade helpt jou hierbij, zodat jij je op het herstel kan richten. Jouw belangen staan bij ons altijd voorop.

Wat doe je na een verkeersongeval? Neem contact met ons op om jouw situatie te bespreken! Wij zijn werkzaam door heel Nederland en kunnen ook bij jou op locatie een afspraak maken. Tevens is er veel digitaal mogelijk – je bent dus nooit gebonden aan ons kantoor in Amsterdam. Heb je nog vragen of wil je meteen een schade melden? Neem dan direct contact met ons op. Wij helpen je graag!

Whiplash letselschade

Kop-staartbotsingen zijn één van de meest voorkomende ongelukken in het verkeer. Hierbij krijgt het slachtoffer van achteren een enorme klap naar voren. De kans op letselschade in de vorm van een whiplash is hierbij groot, omdat je nek zwaar belast wordt. De spieren, gewrichten en zelfs zenuwen kunnen hierbij ook aangetast worden. Een whiplash kan zowel lichamelijke als psychische klachten veroorzaken. Soms is dit direct na het ongeval duidelijk, maar het ook pas later optreden. Letselschade in de vorm van een whiplash is in veel gevallen te claimen bij de tegenpartij, vooral bij een verkeersongeval.

Letselschade na een ongeval

Als je betrokken bent geraakt bij een verkeersongeval door toedoen van een ander, is er een grote kans dat je letsel hebt opgelopen. Waarschijnlijk is er niet alleen sprake van materiële schade, maar ook van immateriële schade. Onder materiële schade valt bijvoorbeeld je beschadigde auto en een doktersbezoek waarvoor je extra kosten moet maken. Dit soort schade is makkelijk uit te drukken in geld. Echter, het is ook mogelijk dat je emotionele schade hebt opgelopen. Je kan bijvoorbeeld ’s nachts niet slapen, omdat je maar aan het ongeluk blijft denken, of je hebt zwaar lichamelijk letsel opgelopen waardoor je levensvreugde aanzienlijk afneemt. Immateriële schade is niet zo gemakkelijk uit te drukken in geld, maar kan ook worden verhaald bij de tegenpartij. Hier helpt RN Letselschade jou bij. Wij zijn werkzaam door heel Nederland en helpen jou verder, waar je ook bent. Ook digitaal is veel bij ons mogelijk. Zo ben je niet gebonden aan onze locatie in Amsterdam en kunnen wij altijd voor jou klaarstaan.

Aansprakelijkheid bij een verkeersongeval

RN Letselschade helpt jou na een ongeval verder. Wij stellen de tegenpartij aansprakelijk en zorgen ervoor dat jij de maximale vergoeding krijgt voor jouw geleden schade. Het letselschadeproces begint wanneer jij bij ons de schade meldt. Met behulp van onze vrijblijvende en gratis letselschadescan spreek jij binnen 60 minuten één van onze ervaren letselschadespecialisten en weet je meteen waar je aan toe bent. In een kennismakingsgesprek spreken we vervolgens alle gebeurtenissen goed door. Ben jij als fietser of als voetganger betrokken geraakt bij een ongeval? Dan is de kans op letsel erg groot. Ook dan behartigen wij op ieder moment jouw belangen. Ons doel is om jou zoveel mogelijk te ontzorgen, zodat jij je snel weer op je herstel kan richten. Als wij een duidelijk beeld hebben van de gebeurtenissen, stellen wij de tegenpartij aansprakelijk. Dit is voor jou geheel gratis. Wij verhalen alle kosten op de verzekeraar van de aansprakelijke partij. Hoewel het letselschadeproces een lang traject kan zijn, zorgen wij er wel meteen voor dat jij een voorschot op de schadevergoeding ontvangt. RN Letselschade wil het proces voor jou zo aangenaam mogelijk maken.

Bereken eenvoudig jouw schadevergoeding

Veelgestelde vragen over schadevergoeding

Moet ik altijd de politie bellen na een verkeersongeval?

Ja, het is altijd verstandig om de politie te bellen na een verkeersongeval. Zij kunnen een proces-verbaal opstellen wat later van belang kan zijn bij de afhandeling van de zaak.

Moet ik altijd een letselschade-expert inschakelen na een verkeersongeval?

Het is niet verplicht om een letselschade-expert in te schakelen na een verkeersongeval, maar het kan wel verstandig zijn. Een letselschade-expert kan je helpen bij het vaststellen van de schade en het claimen van een vergoeding bij de tegenpartij.

Hoe lang heb ik de tijd om een schadeclaim in te dienen?

Je hebt in de meeste gevallen vijf jaar de tijd om een schadeclaim in te dienen na een verkeersongeval. Het is echter verstandig om zo snel mogelijk een schadeclaim in te dienen, zodat de zaak snel afgehandeld kan worden.

RN Letselschade helpt bij een verkeersongeval

Van licht letsel tot ernstig letsel; bij RN Letselschade behartigen wij de belangen van een slachtoffer na een ongeval. Wij regelen een schadevergoeding voor de geleden en nog te lijden schade. Dit doen wij op een transparante en persoonlijke manier, als cliënt bent u altijd up-to-date van de ontwikkelingen. Wilt u meer informatie over de hulp die RN Letselschade biedt? Neem dan gerust contact met ons op.

Direct berekenen

Wat zeggen klanten over ons

WhatsApp 9:00 tot 21:00 online